Masker tijd + review

dinsdag 27 mei 2014


 
Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om een masker te gebruiken. Het liefst zou ik het elke week doen, maar daar ben ik iets te lui voor. Één keer in de twee weken lukt me echter wel. Ik ben dol op maskers en heb er al een ruime hoeveelheid geprobeerd. Het is ook iets wat je in bijna elke winactie van mij zal tegen komen! Benieuwd wat ik van dit masker vindt? Kijk dan mee!
 


 

Over het masker
Dit masker is van het merk Freeman en het is de chocolate & strawberry variant
De prijs van dit masker is €4,99 per tube. (dit kan verschillen in andere winkels en op websites)
 
''Diepreinigend masker met chocolade en aardbeien. Voedend en hydraterend kleimasker vermindert het ontstaan van grote poriën. Voor de normale tot gemengde gezichtshuid, goed geschikt voor de t-zone. Het masker zit in een grote tube waar je ongeveer 20 keer mee kunt doen.''
 
''Verzorging én ontspanning met dit heerlijke gezichtsmasker van Freeman! Dit masker bevat de heerlijke combinatie van chocolade en aardbeien wat zorgt voor een diepe reiniging van de poriën.''

Het masker zit in een tube, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Het werkt een stuk netter en je kan je eigen hoeveelheid bepalen. Ook valt 'ie door de rode kleur lekker op, wel zo handig tussen al mijn andere beauty spullen en maskers. Uiteraard mogen de aardbeien en chocolade niet ontbreken.
 
 

Als je de achterkant mag geloven, dan zou het masker gemaakt zijn van natuurlijke, botanische ingrediënten. Het masker maakt poriën minder zichtbaar en werkt ook nog eens als een soort detox voor je huid. De shea en cocoa zorgen ervoor dat je huid gevoed word en gehydrateerd. Net als elk ander masker (iniedergeval de meeste..) is het gewoon aanbrengen op de huid, laten drogen, en afspoelen met warm water.
Goed, natuurlijk en botanisch dus? Maar is dat wel zo?
Let's see the ingredients;
 
 
Alle ingrediënten, op water en een paar andere na zeggen me niet zoveel, dus voor mij klonk alles behoorlijk chemisch .. Na wat google werk kwam ik erachter dat kaolin & bentonite klei soorten zijn. Allebei hebben ze goede functies. Kaolin reinigt vooral en Bentonite zuigt vooral het viezigheid uit de poriën. Verder zit er inderdaad shea butter in, wat heel verzachtend is voor de huid en het cacoa zorgt voor een goede bloedsomloop en brengt de huid vocht toe. Ook zie je het extract van aardbei, dat schijnt erg goed te zijn tegen puistjes. Wel zie je er ook parfum in, daar moet je mee uitkijken als je (snel) gevoelig bent voor parfum.
 
Tijd om het masker aan te brengen!
 
De substantie is een dikke, klei achtige dikte. Wat logisch is, aangezien het een klei masker is.
Zodra ik het masker opsmeerde werd ik er erg blij van. Heerlijk zo een dik masker!
De geur vond ik wat minder. Ik had gehoopt om naar een aardbei te ruiken die ondergedompeld was in chocolade. Maar helaas, de geur is iets wat chemisch, maar nog wel lekker. Het doet me heel erg denken aan Play-do, het klei waar ik vroeger altijd mee speelde. (en altijd stiekem op at omdat het zo lekker rook.)
 
Omdat het masker zo dik is, hoef je er niet veel van te gebruiken. Ik kan me dus goed voorstellen dat je hier heel lang mee kan gaan doen. Voor deze laag heb ik ongeveer 2 en half keer de hoeveelheid gebruikt die je in de foto boven deze foto ziet. Zoals je kan zien heb ik het masker dik aangebracht, dus je zou zelfs nog minder kunnen gebruiken.
 
Aangezien er geen tijd op de verpakking staat met hoelang je het masker erop moet laten zitten, heb ik maar gewacht tot ik mijn gezicht echt niet meer kon bewegen. Dat was ongeveer 2 minuutjes na deze foto (hier kon ik al niet meer praten of lachen, haha).
Het afspoelen van dit masker viel me vies tegen. Wat ging dat lastig!
Ik moest flink schrobben en daardoor had ik na het afspoelen een flink geïrriteerde huid. Iets waar ik normaal niet snel last van heb.  Nu, ongeveer een uurtje later voelt mijn huid heerlijk zacht en ruik ik nog steeds naar klei.
 
Een paar pluspunten
♥ De hygiënische en grote verpakking
♥ Natuurlijke ingrediënten (voor het grootste gedeelte)
♥ Makkelijk in gebruik
♥ Te koop bij o.a. Dirx en de tuinen
♥ De prijs in verhouding met hoe vaak je het kan gebruiken
 
Minpuntjes
- De geur, al weet ik niet zo zeer of dit onder minpunt valt. Het was namelijk niet vies.
- Het lastige verwijderen van het masker
- Lange irritatie na verwijderen.
 
 
Over het algemeen ben ik wel tevreden met dit masker en ga ik het zeker vaker gebruiken.
Dan maar iets harder boenen met het verwijderen en daarna lekker verzorgen met een zachte crème.
 
Heb jij al ervaring met dit masker? Verder hoor ik ook graag welk masker jij zelf lekker vind om te gebruiken. Nieuwe maskers uitproberen is altijd leuk en wie weet kom ik zo op ideeën.
Bedankt voor het lezen en hoop dat je er iets aan hebt gehad.
 
 

9 opmerkingen:

 1. Hmm.. ik denk niet dat ik hem ga kopen aangezien ik ook snel een geirriteerde huid krijg na zon masker denk ik.. Bij de trekpleister is ie bij ons €2,50 trouwens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zou ik 'm inderdaad niet aanraden! Goeie prijs trouwens, wij hebben volgens mij geen trekpleister meer hier. Wil de rest ook nog proberen dus dat scheelt wel zeker met prijzen.

   Verwijderen
 2. De tube ziet eruit om (de inhoud) op te eten!! Leuk geschreven, ik ben dol op maskers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga dat echt kopen geweldig i love maskers

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel!x ik heb de blauwe versie (dead sea ofzo) ook erg fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de masker heerlijk! Heb zelf de groene tube. Heb alleen wel vaker gelezen dat meiden onder de uitslag zaten, gelukkig heb ik hier zelf nog geen last van gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er ontzettend leuk (en lekker (':) uit maar zelf zou ik nooit zo'n maskertje op doen omdat ik een hele gevoelige huid heb...!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lijkt me een heerlijk masker ♥ wel jammer dat ie er lastig af gaat xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey :)
  Echt een leuke post.
  Als je misschien eens een samenwerking wil doen, dat ik op jouw blog wat post en jij op de mijne.
  Mail me dan maar :)
  annaknoors@gmail.com
  Doei x

  BeantwoordenVerwijderen