LUSH oatifix face mask

donderdag 19 juni 2014

Yummie! Een heerlijk maskertje van LUSH op z'n tijd is echt een feestje. Benieuwd naar dit masker van LUSH? Ik heb hem gereviewd en wat ik er van vond lees je hier! Ik kreeg er zelfs honger van. Kijk je mee?


Het LUSH gezichtsmasker zit, net als alle andere maskertjes van lush, in een zwart plastic bakje waar 75 gram aan product in zit. Volgens lush doe je er ongeveer 3 tot 5 keer mee, maar naar mijn mening doe je hier denk ik wel ruim 10 keer mee! Wat natuurlijk een pluspunt is. Voor de prijs is het echter wel iets wat je mag verwachten.. Je betaald namelijk voor dit potje €11.65 wat naar mijn mening best een beetje aan de dure kant is. Ergens vind ik dit best prijzig voor een gezichtsmasker, maar aan de andere kant weet ik dat lush een erg fijn merk is en de prijs het meestal helemaal waard is. Ook is alles helemaal natuurlijk en dat kost nou eenmaal ietsje meer dan fabriekskwaliteit.

Het masker belooft een droge gevoelige huid extra te vertroetelen. Met een mix van bananen, vanille en havermout voor een verkoelend en verzorgend effect. De illipe boter verminderd de roodheid in het gezicht en de gemalen amandelen scrubben de huid zachtjes.
Dat klinkt goed! Zoals elk masker moet je het gebied rond de ogen vrij laten en aanbrengen op een schoon gezicht. 5 tot 10 minuutjes laten zitten et voilá! Een heerlijk zachte huid.

Toen ik het potje opendraaide werd ik al helemaal gelukkig. Dit ruikt preciés naar mijn ontbijt die ik vaak eet. Namelijk havermout met een banaantje en een beetje honing. De geur zat al helemaal goed en dus tijd om het aan te brengen! Het aanbrengen ging iets wat moeizaam en raad ook aan om niet je mooiste kleding aan te doen. Het brokkelde een beetje en er vielen soms best grote stukken op de grond. Pak dus kleine beetjes tegelijk en druk die een beetje in je huid. Het masker zit vól kleine stukjes die heel fijn aanvoelen op de huid. De illipe boter smelt een beetje als het in aanmerking komt met de huid waardoor het smeren daarna wel ietsje makkelijker gaat.

Hier zie je goed de stukjes in het masker, en ook de 'vette' laag van de boter. Wat overigens niet vet aan voelt maar alleen zo eruit ziet. Het masker liet ik 10 minuten zitten en tijdens het wachten viel er regelmatig een stukje van mijn gezicht. Dit vind ik zelf best vervelend maar als je gewoon rustig gaat zitten of liggen is er niks aan de hand. Ik ben nou eenmaal te ongeduldig dat ik ondertussen gewoon verder ging met mijn eigen shower jelly maken. (DIY komt binnenkort op de blog)

Goed, 10 minuten verder en tijd om er af te spoelen. Met lauw warm water spoelde ik het er gemakkelijk af en wauw, wat voelde mijn gezicht lekker aan zeg. Zó onwijs zacht en soepel. En zelfs een uur later ruik ik af en toe nog steeds de heerlijke geur.

Eindconclusie is dat dit een heerlijk masker is die zijn beloftes waar maakt! Wel belangrijk is dat je dit masker in de koelkast bewaard omdat er geen chemische dingen in zitten, die normaal wel in een masker zit, om het goed te houden. Het masker is ook maar beperkt houdbaar, naar mijn weten ongeveer 4 weken. Zeker weten snel opmaken want mijn vorige masker 'Cupcake' van Lush was helaas toen ik 'm eenmaal wilde gebruiken beschimmeld en klaar om weg te gooien.

Het masker is te koop bij alle LUSH filialen en in hun online shop
Eerst ga ik deze opmaken, maar daarna ga ik zeker weten nog een keer een maskertje aanschaffen. Buiten het feit dat je altijd heel vriendelijk word geholpen in alle winkels, zijn de producten ook nog eens heel erg fijn.

Heb jij al een ervaring met het gebruiken van een LUSH masker? En heb je een idee naar welke ik hierna zou kunnen testen? Laat het achter in de comments. Bedankt voor het lezen!


24 opmerkingen:

 1. Hmm, dit lijkt me wel een fijn maskertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, hij klinkt heel fijn! Ik word altijd helemaal blij van de Lush. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dit lijkt inderdaad qua geuren op een lekker onbtijtje! Ben hier wel benieuwd naar, fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heey, wat een fijne review!
  Je blog ziet er supergoed uit, ik ga je zeker volgen :)

  Ik kijk uit naar je volgende artikel!

  Xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze ga ik meteen kopen! Ik wordt altijd heel erg blij van LUSH maar deze ken ik nog niet! Dank je voor het geweldige artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze ziet er heel erg lekker uit! Die moet ik ook maar eens gaan halen en proberen! Leuk stukje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik kende het nog niet, maar het lijkt me een fijn masker!

  p.s doe je mee aan mijn winactie // dagje wellness?
  www.linlicious-style.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oehh lijkt me een fijn masker zelf heb ik nog nooit iets van Lush geprobeerd maar aan al doe positieve artikels van iedereen ga ik het toch keer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh shame on you hihi! Zeker eens proberen ja!

   Verwijderen
 9. ik heb 1 masker van lush gebruikt en die vond ik echt super fijn. deze lijkt me ook heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh deze lijkt me fijn! Ik heb eigenlijk nog helemaal geen ervaring met Lush producten, shame on me...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is mijn all-time favourite masker van Lush, ik ben er dol op. Mijn droge huid heeft er echt veel baad bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me heel fijn masker! Ben benieuwd naar de geur, volgende week ga ik naar Amsterdam dus ga zeker even ruiken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, dat vet laagje! <3 Het lijkt me echt een fijn masker! Ik ben zelf ook iet erg geduldig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit lijkt me echt een super fijn masker! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Uitgebreid artikel, heel handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me heerlijk!
  Leuke blog heb je, neem je ook eens een kijkje op die van mij?

  Love, Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ikw as al heel benieuwd naar dit masker, klinkt heel fijn en ben wel heel benieuwd naar de geur :-) fijne review.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het lijkt me een fijn masker ! Ben erg benieuwd naar de geur !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ziet er goed uit, lijkt me een fijn masker!

  BeantwoordenVerwijderen