Tag; Been there done that

maandag 30 juni 2014

Al vanaf jonge leeftijd lijd ik aan een beste vorm van wanderlust. Reizen en vakantie's kan je me letterlijk voor wakker maken. Ik heb een hekel aan vroeg opgaan, maar als het is om de auto in te stappen of omdat ik om 4 uur 's nachts het vliegtuig in moet, dan vind ik het geen enkel probleem. 
Vandaag de 'Been there done that' tag voor jullie! Wat alles te maken heeft met reizen en vakantie's.
Heb geprobeerd jullie niet te bombarderen met foto's, maar het liefst zou ik dit wel doen hihi.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Amerika, Spanje, Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland, België, Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk, Finland en Griekenland. Ik heb het gevoel dat ik er nog een paar vergeet, maar als dat zo is post ik die nog wel een keer erbij.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?
In de keren dat ik naar Amerika ben geweest, ben ik nooit in San Francisco geweest en daar zou ik toch wel echt heel graag heen willen. Fiji wil ik ook heel graag bezoeken. Binnen Europa zal dat Noorwegen & IJsland zijn.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
In 2010 ben ik voor ruim 7 maanden in Orlando, Florida geweest voor mijn stage. Hier heb ik echt heel erg veel lieve en leuke en nu inmiddels hele belangrijke mensen leren kennen. Na al die jaren heb ik met een paar nog steeds contact ondanks dat iedereen ergens anders op de wereld woont. Door deze ervaring ben ik veel zelfstandiger geworden en Florida is daarbij ook nog eens heel erg mooi en leuk (ruim 6 Disney parken? hellooo! Dat staat gelijk aan a good time!) Met een paar meiden hebben we in gedachte om in 2016 weer eens terug te gaan. We zullen zien of dat gaat lukken.
mijn team in Orlando tijdens een 80's party

Wat is jou meest ideale vakantie?
Mijn ideale vakantie bestaat uit de juiste hoeveelheid rust. Ik zeg altijd wel dat ik een strand belangrijk vind maar je kan me eerder vinden aan het zwembad. Uitgaan vind ik ook heel erg leuk op vakantie en daarbij de mogelijkheid om leuke dingen overdag te doen. Een stukje van de cultuur mee krijgen vind ik ook enigszins belangrijk.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien..
hollywood, 2013

Ben je voor werk al eens naar een leuke bestemming geweest?
Nee, ik heb geen baan waarmee ik moet reizen dus helaas zit dat er niet in..

Met wie ga je meestal op reis?
De laatste jaren ben ik met mijn vriendinnen op vakantie gegaan. 2 keer naar Griekenland en vorig jaar met een andere vriendin naar Amerika. De jaren daarvoor ben ik altijd met mijn ouders en hun vrienden (+hun kinderen) op reis gegaan. Dit jaar ga ik weer met mijn ouders mee.

Met wie zou je weleens op vakantie willen?
Met 3 van mijn beste vriendinnen. Zij zijn mijn vriendinnen ongeveer al voor 6 jaar en we passen met z'n 4en echt heel erg goed bij elkaar. Het lijkt me onwijs gezellig maar op één of andere reden komt het er gewoon niet van. Dit staat hoog op mijn bucket list!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Make-up remover? Als mijn make-up er langer op zit dan 24 uur dan word ik he-le-maal gek! En ehh.. Iets te eten want als ik niet om de 3 uur eet word ik echt een draak.

Ben je wel al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ik ben een paar keer met een vriendin en haar familie wezen kamperen, maar ook ben ik met hun best vaak naar centerparcs en landal geweest. Kan je ook meerekenen als vakantie, toch?

Ga je liever naar een attractiepark of een dierentuin?
Zeker weten voor een attractiepark! Buiten het feit dat ik heus wel naar dierentuinen ga, voel ik me ergens altijd een beetje rot als ik daar ben. Diertjes in gevangenis, dat hoort gewoon niet. (Tenzij ze ergens gered zijn en het echt niet anders kan, dan is het alleen maar goed!) En in een attractiepark is er ook meestal gewoon meer te doen.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Zon! For sure! Ik heb één keer een ski trip gehad met school naar Oostenrijk en ondanks dat het heel erg leuk was en ik het echt nog wel een keer zou willen doen. Is de keuze tussen deze twee niet heel moeilijk.

Wat is jou leukste vakantie-herrinering?
Het zijn er echt té veel die ik heb. Maar wat me het snelst te binnen schiet is toen ik voor het eerst met mijn Ukrainse vriendin (ontmoet in Orlando tijdens de stage en nog steeds contact mee) naar New York ging. Het was gewoon net als in de films! & toen gingen we naar Rockefeller center naar Top of the Rock. Het uitzicht wat we daar hadden .. Is het mooiste uitzicht wat ik tot nu toe heb gehad. We konden allebei wel huilen zo gelukkig waren we op dat moment hihih. Ohja EN vorig jaar de helikoptervlucht over de Grand Canyon, dat was adembenemend mooi. Ik weet eigenlijk uit die twee niet wat het mooist was.. Ohja EN de keer dat een vriendin en ik voor het eerst écht alleen op vakantie gingen, naar Griekenland. Hebben een onwijs leuke tijd gehad!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?
Dat moet Athene zijn. We gingen naar een eiland in Griekenland en hadden een tussenstop, 1 dag en nacht, in Athene. En oh my god wat is dat een vieze stad! Zodra we de taxi uitstapte voor ons hotel stond mijn vriendin met wie ik was gelijk al op een uitgedroogde dode vogel, ik kwam niet meer bij! Zij vond het alleen wat minder ghehe. We zijn alleen het hoognodige gaan halen en 's avonds ergens wat gaan eten. Verder hebben we al die tijd daar in de hotelkamer doorgebracht. We voelde ons heel ongewenst en ook erg onveilig. We waren blij toen we daar weg mochten.

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?
Dit jaar ga ik weer eens een keertje mee met mijn ouders, zij gaan naar Oostenrijk en ik besloot weer eens gezellig mee te gaan. Is alweer 4 of 5 jaar geleden dat ik met hun ben weggegaan. Heb er zin in!
Ook hoop ik rond september een vriendin in Kos nog te kunnen opzoeken en in December wil ik heel graag naar Parijs!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Hm.. Die landen als Irak enzo.. Buiten het feit dat daar waarschijnlijk niet makkelijk te komen is trekt het me ook totaal niet. Ik wil veilig op vakantie kunnen zonder dat ik denk dat er iets kan gaan gebeuren op terroristisch gebied. Tuurlijk kan je dat nooit voorspellen maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel...


Nog een filmpje van toen ik met school in Spanje was hihi, was in 2009!
Hele leuke herinneringen aan hihi. Telkens als iemand van ons nu dit liedje hoort denken we aan Spanje.Dat was de tag! Wilde deze heel graag al een keer doen ookal heeft zo een beetje heel bloggerswereld deze al gedaan. Hoop dat jullie 'm leuk vonden om te lezen!

Liefs, Rebecca
 

15 opmerkingen:

 1. Super leuke foto's. Dat filmpje is echt een goede herinnering voor later super tof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! San Francisco lijkt mij inderdaad ook heel leuk om eens naartoe te gaan, zoiezo wil ik nog eens naar Amerika. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen :) Je hebt echt al heel veel landen en plekken bezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tag! En je hebt 'm leuk ingevuld :) Gaaf dat je naar Florida bent geweest. Daar wil ik ook nog een keertje heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! Wat gaaf dat je een aantal maanden in Amerika bent geweest. Het is mijn droom en wens om ooit naar Amerika te gaan. Leuk dat je nog steeds contact hebt met een aantal meiden, zal heel leuk zijn als het lukt in 2016 om elkaar weer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg je nu trouwens op bloglovin' :-) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tag en ook erg leuk om te lezen! Je hebt wel aardig wat beleefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk om te lezen, doe helikoptervlucht klinkt echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tag! Gave foto's ook! Zo te horen heb je al heerlijk veel gereisd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een hele leuk tag. Super fijn om alles te lezen en wauw, dat je al zoveel hebt gezien! Parijs is overigens super dus als je kan gaan, zeker doen haha! Overigens is je foto bij 'hollywood' echt heel mooi. Dat moet echt een waanzinnige herinnering zijn. Met een filmpje is dat trouwens ook goed samengevat. Zoiets raakt eigenlijk niet verloren en om het dan terug te zien op een later moment is echt heel gaaf en stiekem wil je dan weer terug. (Tenminste dat heb ik altijd haha) Ik ben je gaan volgen op bloglovin, je schrijft namelijk echt heel leuk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Die vakantie dat ik onderandere naar Hollywood ging is inderdaad echt één van mijn beste herinneringen. Parijs heb ik ook veel over gehoord ja dus daar moet ik zeker weten heen! :)

   Verwijderen
 11. Heel erg leuk om te lezen. Wat heb je al veel gezien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo wat ben jij op veel plekken geweest zeg, ben stiekem een beetje jaloers!
  Hoop ook ooit nog eens naar Amerika te gaan en dan met name ook Los Angeles :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Okay, ondanks dat ik me een beetje stalkerig voel reageer ik toch na anderhalf jaar op deze blog..
  Ik ben je sinds kort gaan volgen op je blog (wij kennen elkaar van de basisschool vanaf 2001) en lees nu alles vanaf het begin (ook een beetje iets van "plafondienst").
  Maar ik ben nieuwschierig..
  Gaat het lukken om in 2016 terug te gaan? =P

  xx' Doortje

  BeantwoordenVerwijderen