Nagellak challenge; uitleg

zondag 20 juli 2014

Dit hierboven is mijn nagellakstash. Hier en daar ligt nog wat dat niet op de foto staat maar dat kon ik zo snel niet vinden. Voor sommige zal dit heel veel zijn en voor sommige komt dit niet eens in de buurt van wat je een stash mag noemen. Sinds een jaar of 4 ben ik echt veel lakjes gaan kopen en vanaf dat moment bewaar ik ze in een grote doos onder mijn bed. Nu kreeg ik door dat ik al gauw telkens dezelfde lakjes pak, terwijl sommige liggen te vergaan of zelfs nooit heb opgehad...

 
Tijd om mezelf eens streng aan te pakken. Ik koop vanaf nu géén nagellak meer (tenzij ik een keertje een tegen kom die ik écht wil, verder gewoon streng zijn) Het laatste lakje die ik kocht was er 1 van L'Oréal en dat is ongeveer 2 weken geleden. Voor nu dus mijn laatste.

Goed, mijn opbergmethode is een grote ronde bak waar ze allemaal door elkaar liggen. Niet netjes, gewoon alsof het net als de foto hieronder er in is gegooid. En zo kwam ik er al snel achter dat er zó veel lakjes zijn die ik nog 0 keer gebruikt heb. En daarom voor mezelf de challenge. (het niet meer kopen van lakjes is bijzaak) De bak is vanaf nu leeg. Alles gaat in een tas en zodra ik mijn nagels ga lakken ga ik zonder te kijken een graai in de tas nemen. Degene die ik pak, die moet ik op doen.

Op die manier kan ik elk lakje een keer gebruiken, die ik normaal waarschijnlijk helemaal niet zou pakken. Zo kom ik erachter of ik een lakje niet mooi vind, dan gaat ie weg of geef ik 'm aan iemand anders. Of misschien zit er wel iets tussen wat gewoon waardeloos is qua kwaliteit. Ik hoop op deze manier misschien wel hele mooie tegen te komen, maar ook mijn voorraad iets te kunnen verkleinen. (en dan mag ik weer nieuwe kopen hihihi)
Mijn favoriete nagellak merk is Sally Hansen, deze heb ik allemaal al meerdere keren gebruikt maar ook die gaan in de tas. De roze heb ik op dit moment op. Think Pink!

En zo zien een heleboel van mijn O.P.I lakjes eruit.. Zo zonde! Wat is het trouwens.. Olie? Daar lijkt het namelijk wel op en ik kan schudden wat ik wil (vinden mijn kipfilet armen zo leuk) maar het gaat niet weg. Tips!? Of zijn deze gewoon klaar om weg te gooien?

Anyhow, ik hoop dat deze challenge me gaat lukken want meestal ben ik er al snel weer klaar mee. Ik zal proberen om maandelijks een update te maken over welke ik gebruikt heb, of eventueel heb weggedaan. Zo heb ik ook gelijk weer een paar reviews hihi.

Komt het jou bekend voor dat je toch áltijd dezelfde nagellak pakt?

Liefs,
Rebecca

39 opmerkingen:

 1. Haha klopt ik draag ook altijd dezelfde nagellak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat heb je veel nagellakjes. Ik kan hier nog niet aan tippen :) Het komt bij mij ook vaak voor dat ik hetzelfde nagellakje pak en dat is dan vaak de rode van de Hema hihi.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee om het zo te doen. Ik ken de verslaving maar ik weet helaas ook dat het niet levenslang houdbaar is!
  jij heb er wel heel erg veel en ja, je heb toch altijd je voorkeur!! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee! Ik kies ook altijd dezelfde kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke challenge, daar had ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Zelf herken ik het af en toe ook wel :) maar ik gebruik toch ook wel andere lakjes, maar ik vind dan weer zo'n leuk lakje in de winkel. Ik denk dat we dat allemaal wel kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, ik denk dat we daar echt vrouwen voor zijn. Kopen kopen kopen.

   Verwijderen
 6. Wat een prachtig lakje heb je op je nagellak, ik ken dat merk niet. Waar kan je die kopen? Zelf heb ik niet zo heeel veel nagellakjes maar ik gebruik wel 4 kleurtjes standaard, haha. Hoop dat t je lukt & vind het echt een goed idee om zo meer lakjes te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Al mijn Sally Hansen lakjes komen uit Amerika maar volgens mij kun je ze hier bij de DA kopen.. En soms bij kruidvat. Weet alleen dat ze in Nederland vrij prijzig zijn helaas.

   Verwijderen
 7. Wow. Immens. Veel. Hahaha, ik heb er iets van 10 ofzo, maar ze zijn wel echt allemaal goed en vol.Liefs Ilona!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik,kocht eerst ook veel lakjes maar eigenlijk droeg ik altijd dezelfde tint; oranje/roze en nog steeds zijn dit min lievelings!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie stash! Ik koop momenteel ook minder nagellak en tot hiertoe lukt het me aardig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook vrij veel en pak toch altijd dezelfde kleuren. Ik ben zelf van plan binnenkort maar eens een grote schoonmaak in mijn stash te houden. X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke challange! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb zoiets met kleding die ik niet/weinig draag. Ik doe ze in een aparte doos en als ik ze niet gemist heb na een tijd, doe ik ze weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh dat is ook wel een hele handige manier!

   Verwijderen
 12. Wat heb jij veel (en ook mooie) lakjes! Leuke challenge ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En mijn vriend maar roepen dat hij mijn stash groot vind.. dat is een mini stash vergeleken met die van jou! haha Ik hoop dat het je gaat lukken om (bijna) geen nieuwe lakjes meer te kopen. Ik merk zelf ook dat ik alles op een plek moet bewaren omdat ik de anderen dan simpelweg vergeet, en dat is zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw wat heb je er veel zeg! Haha wel erg leuk en een leuke challange!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit is ook een goede challenge voor mij haha. De laatste tijd draag ik niet zo veel nagellak meer, maar ik koop wel nagellakjes. En ik heb er al zoveel! Succes Rebecca! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een super leuk idee! ik heb het vooral met topcoats: glitters, matte, glimmende, glow in de dark, enz. En ik doe bijna nooit een topcoat op XD

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, je hebt er in verhouding tot mezelf aardig veel! Ik herken het inderdaad wel, dat je steeds hetzelfde lakje pakt. Waarom doen wij vrouwen dat toch... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooh door die foto met al die nagellak heb ik zo'n zin om mijn nagels (alweer) in een andere kleur te lakken! En wat een super leuk idee trouwens, ik doe namelijk ook vaak dezelfde nagellak op terwijl er andere achter in de kast staan weg te stoffen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow wat heb je veel nagellak! Slim om een tijdje geen nagellak te kopen! :) Wat een goed idee ook om je stash te verkleinen! Dat moet ik ook een keer doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo herkenbaar dit haha. Leuke challenge en veel succes!
  http://maketodayamazingblog.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat heb jij veel nagellak! Ik dacht dat ik al veel had haha. Ik vind je challenge echt super leuk. Ben benieuwd!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een slim idee :) Ik heb zelf 20-30 lakjes maar inderdaad een paar favoriete die ik meestal pak.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, wat een hoop haha! Ik heb daar nog niet eens de helft van :-P

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Succes, het klinkt als een leuke challenge!
  Ik heb meestal een tijdelijke favoriet, en na een tijdje begint die kleur me te vervelen en ligt ie daar maar in het nagellaktasje...
  Best zonde :')

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke challenge! Ik heb nog relatief weinig nagellak denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wel herkenbaar hoor! Heb net de helft van mijn stash 'weggedaan'. Mijn zus wilde lakjes, haar collega's maar ook de bewoners op haar werk vinden het leuk. Goed doel dus :-) Nu mag ik van mezelf weer wat nieuws kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb ook echt last van dat rare olie laagje weet echt niet wat het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wauw, wat een enorme, maar prachtige stahs heb je! Ik heb zelf niet zo een grote nagelstash, maar ondanks dat pak ik inderdaad bijna altijd naar dezelfde kleurtjes. Succes met de challenge <3

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nu je het zegt.. ik heb ook geen idee wat dat is op nagellak.. Olie lijkt me ook het meest logisch want zo ziet het er wel uit! Ik heb een stash van 12 lakjes en daar ben ik al helemaal trots op whaha. Dus je hebt behoorlijk veel hoor. Succes met de challenge :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, ik zie hele gave lakjes ertussen zitten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik koop het ook echt minder omdat je krijgt op een gegeven moment zoveel en je kan ze niet allemaal tegelijk dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Bij mij is het gewoon dat ik hele korte nagels heb en dan zie ik een leuke nagellak, koop ik het en doe het nooit op, omdat ik het er niet uit vindt zie bij hele korte nagels :( Ik hou van nagellak en mijn nagels versieren, maar helaas ben ik een nagelbijter ;(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt me wel een klein beetje bekend voor, ik ben dan wel geen nagelbijter maar ik vind het ook minder mooi als ik korte nagels heb om nagellak op te doen..

   Verwijderen
 33. Goeie methode! Hopelijk gaat het snel vooruit, zodat je algauw nieuwe nagellak kan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. wauw wat veel lakjes :)

  ik ben ook echt verslaafd aan nagellak!

  xx julia

  BeantwoordenVerwijderen