2 gram verliefdheid alstublieft!

dinsdag 23 september 2014

-héél belangrijk om dit artikel met een korreltje zout te nemen-

Dit word niet één of ander drama verhaal, of een 'zeg alsjeblieft lieve dingen tegen me zodat ik me beter ga voelen' verhaal. Ik moet gewoon even iets kwijt. Ik heb namelijk iets. Iets waarvan ik niet eens weet of het wel echt iets is, maar ik heb het... Of eigenlijk heb ik het juist niet. Er is geen medicijn voor. Ook geen magisch stofje en al helemaal geen simpele oplossing...
Oké, waar heb ik het nou eigenlijk over?
 

Verliefd worden. Op het eerste gezicht, iets te snel, iets te langzaam, te vaak, te weinig, all in ... Of gewoon helemaal niet. Nooit. Nada. Daar heb ik nou last van. Oké ik weet dat ik pas 22 ben maar laat ik het kort uit leggen. Ik heb nog nooit - écht nog nooit - iemand leuk gevonden. Geen één vlindertje in mijn buik, zelfs niet eens een cocon. Geen kleine meisjes liefde, basisschool liefde, middelbareschool liefde, of gewoon een simpele crush. Niets daar van. Ik kan wegdromen bij het idee om samen op de bank een filmpje te kijken onder een deken en tegen elkaar in slaap vallen. Of met de sneeuw een romantische wandeling samen maken. Samen ... Dat heb ik niet. En ergens vind ik dat ook niet erg. Maar het feit dat ik het niet erg vind maakt het weer irritant. Voor mezelf. Ik wil het, maar ik wil het helemaal niet.

Dan nu mijn huidige toestand.. Er is een jongen, ik ken hem al erg lang. Sinds 2 á 3 maanden hebben we weer contact en het is (was) zo gezellig! Ik dacht 'wauw.. Ik ben misschien toch iemand leuk aan het vinden..' En ineens was het daar. BAM! De dag dat ik me begon te irriteren. Oh - my - god. Hij liked echt élke foto op mijn instagram, hij is het altijd met alles eens wat ik zeg, hij is véél te aardig en noem het op. Nu zegt mijn moeder, ach laat die jongen, hij is verliefd. En ik denk alleen maar NEE, dat kan niet. Je kan niet elke foto liken of het altijd maar met mij eens zijn, stop that! En dan komen de gemene acties. Ik kan niet meer aardig doen op de App, of in het echt.. Ik irriteer me, aan alles. Daar kan ik mezelf echt voor haten (groot woord..) Hij verdient mijn gedrag op zo een moment niet en dan vertel ik mezelf dat ik dit niet kan maken, dan gaat het goed voor 2 uur en dan begint het weer van voor af aan. Zo gaat het nu bij deze jongen. Ook bij de jongen daarvoor, en die daarvoor en ook die daar weer voor en zelfs die jongen die daar voor kwam. Why? Eerst dacht ik plain simple dat het bindingsangst zou zijn, maar een angst bij het woord binden heb ik niet, het lijkt me helemaal niet erg. Huisje, boompje, beestje. I like that. Daar kan ik wel tegen. Maar iets in mij blijft telkens weer zo doen. Ik denk dat ik gewoon erg simpel een soort extra zenuw mis in mijn hersens wat een stofje aan maakt voor verliefdheid. Dat stofje die je die kriebels geeft waarover je altijd zoveel hoort. Daarom wil ik dat iemand het uitvind dat ik gewoon 2 gram verliefdheid kan kopen op de markt of op één of andere beurs. 2 gram is all I need!

36 opmerkingen:

 1. wees niet te hard jezelf.. je bent misschien nog niet de juiste tegen gekomen op het juiste moment

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke titel! Ik was meteen benieuwd waarover je artikel zou gaan ...
  Wat vervelend voor je ... maar ik begrijp wel wat je bedoelt!
  Misschien heb je inderdaad angst om je te binden aan iemand, maar waarom geef je het niet eens een kans?
  Volgens mij had ik enkele jaren geleden ook bindingsangst, tot ik een hele leuke jongen leerde kennen..
  en kijk eens aan! We zijn al meer als 3 jaar een gelukkig koppel!

  Veel succes meid!
  Maar voel je zeker niet verplicht om ergens aan te beginnen als je jezelf er niet goed bij voelt!

  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke titel. Wees niet te streng voor jezelf x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha oooh wat een heerlijk stukje om te lezen! Ik was er zo door heen. Ik herken me zelf er wel in hoor, als zo een beurs ooit bestaat laat het mij dan maar weten dan kunnen we samen gaan hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig artikel & alles komt vanzelf! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel, ondanks het serieuze onderwerp! Die foto's zijn ook heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel, natuurlijk wel vervelend, maar het komt echt wel goed dat weet ik zeker. Je bent zo'n lieve meid, iedereen heeft zo zijn dingen, niemand is perfect. Ik vind het heel mooi en knap dat je dit zo durft te schrijven en het is ook wel heel erg belangrijk hier over te praten. Het komt vast wel goed, geloof in jezelf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar artikeltje! Jij hebt een jongen nodig met pit, iemand die tegen je durft in te gaan en niet alles leuk vindt wat jij ook geweldig vindt! Die droom jongen kom je echt snel tegen, geloof me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad iets wat ik sowieso nodig heb. Ik kan nog bazig zijn en als iemand dat alleen maar toe laat word het alleeeen maar erger haha

   Verwijderen
 9. Mooi onderwerp om eens aan te halen, ik kan je heel goed begrijpen dat je je irriteert als hij altijd maar ja knikt en al je foto's leuk vindt. Teveel aandacht is ook helemaal niks, dat werkt juist averechts. Bindingsangst, ik weet niet, volgens mij ben je nog niet iemand tegengekomen die je lang genoeg weet te boeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel :) ik hoop inderdaad dat dat het geval is

   Verwijderen
 10. Erg leuk artikel, leuk geschreven! En erg leuke foto's! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat leuk geschreven! Op een dag zul je die jongen tegen komen die je alles wat je nu hebt geschreven doet vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik herken mezelf hierin! Iemand met pit, dat heb je nodig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt denk ik gewoon nog niet de juiste persoon gevonden, maar inderdaad die jongen is verliefd op je! :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk artikel! Ik hoor wel vaker dat als mensen verliefd zijn, ze alles doen om de andere persoon te pleasen. Foto's liken, alleen maar ja en amen knikken. Dat werkt voor sommigen heel goed, maar sommige mensen hebben ook iemand nodig die zegt: nee. Of "pff dat geloof ik dus echt niet". Iemand waarmee ze in discussie kunnen gaan, iemand die niet alles gewoon oke vindt. Misschien kan je dat ook tegen die jongen zeggen: je hoeft t echt niet altijd met me eens te zijn, jij hebt toch een eigen mening?
  Succes ermee! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor deze reactie :) Ik heb die jongen van te voren al verteld hoe ik in elkaar zit en dat er dus een kans is dat ik zo kan gaan worden.. hij wist het dus al van te voren en ben bang dat het nu geen zin meer heeft om het te zeggen. + ik wil niet iemand moeten veranderen. Hij is nou eenmaal zo en dat is leuk, maar niet voor mij.

   Verwijderen
  2. Nee als je het al een keer gezegd hebt, houdt het op. Ik snap ook zeker dat je iemand niet wil veranderen, dat is ook bijna niet te doen en worden jullie allebei niet vrolijker van.

   Verwijderen
 15. Je bent nog jong meis, het kan allemaal veranderen! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohmygodd je haaaar! Zo mooi!! Ik zie mezelf nogal in je verhaal, maar vind het ook eigenlijk helemaal niet erg om "alleen" te zijn.. Vind het zelfs erg fijn. Gewoon tijd besteden aan jezelf en je vrienden om je heen. Dan komt de rest vanzelf! geniet van je single leven en me time :))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Begrijpelijk!
  Ik zou het ook niet leuk vinden als een jongen echt élke foto liked en het altijd met me eens is!
  Zo irritant!

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Misschien kun je het die jongen vertellen/vragen of hij zijn "gedrag" zou willen aanpassen! Praten moet in een relatie, is het belangrijkste van alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik dacht vroeger altijd verliefd te zijn in mijn toenmalige vriendjes. Nu ik samen ben met mijn huidige vriend, weet ik pas dat dat niet echt verliefd zijn was. Wat ik bij hem nu voel is meer dan alleen liefde... Je weet het wanneer je je soulmate gevonden hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. leuk geschreven, maar mijn tip voor jou: zeg het tegen hem. vaak hebben jongens helemaal niet door dat we wat afstand willen, en als wij juist droog gaan doen, proberen ze juist extra lief te doen. praten praten praten, altijd de best en meestal enige oplossing ;) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk artikel, en herkenbaar! Ik haatte het als vroeger iemand het met alles eens was, en te lief was, ik werd er gek van! En plots leerde ik mijn huidige vriend kennen en vond ik al die gebaren juist wél leuk, ik snap er zelf helemaal niets van haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah klinkt inderdaad ingewikkeld. Ik weet ook wel dat dit ooit moet gaan gebeuren maar tot nu toe is het telkens nét niet zo. Ooooooit.
   Gelukkig dat het niet aan mij ligt dat je je zo kan voelen haha

   Verwijderen
 22. Super leuke foto's heb je erbij gemaakt! Ik heb erg om het stukje moeten lachen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eigenlijk een leuk artikel omdat het herkenbaar is. Wat jij hebt, dat snel irriteren aan een jongen, dat heb ik ook altijd gehad. Totdat ik mijn vriend tegenkwam, ik irriteerde me totaal niet. Vind 'm na 2 jaar nog steeds super leuk. Dus geloof me, je komt ooit iemand tegen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een artikel! Heel goed geschreven, wow, respect! Heel lastig... Ik denk echt dat je je niet te druk moet maken en je niet overal zo op moet focussen... laat het zn gangetje gaan en het komt wel op zn pootjes terecht?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel erg herkenbaar. Ik kan er ook helemaal niet tegen als een jongen té lief doet en het áltijd met je eens is.. Maar ik kan het natuurlijk ook niet maken om gemeen terug te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een onwijs leuk artikel. Leuke en aantrekkelijke titel. En een op een humoristische manier geschreven artikel. Lovin'it! Ik ga je volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja ik ken dat echt! Maar wees niet te hard voor jezelf!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat mooi geschreven en inderdaad niet te hard wezen voor jezelf! Wat een mooie foto's :) x

  BeantwoordenVerwijderen