Food Diary |1

donderdag 16 oktober 2014

Persoonlijk vind ik artikels over eten en healthy stuff erg leuk om te lezen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen en tips om in mijn eetpatroon toe te voegen. Het leek mij leuk om eens in de week een soort fooddiary bij te houden dus bij deze mijn aller eerste.

Het ontbijt, wat mij betreft écht het belangrijkste van de dag. Ik kan niet zonder ontbijt. Het liefst zo uitgebreid mogelijk. Ik kan bij wijze van zelfs al een hamburger of warme maaltijd op in de ochtend. Voor dat ik naar bed ga ben ik al aan het bedenken wat ik ga eten de volgende ochtend.
Dit keer bestond mijn ontbijtje uit een grote bak Griekse yoghurt, met honing, chiazaad en aardbeitjes. Nog een paar losse aardbeien en een grote kop thee (mijn favoriet van nu, winter glow!)

Mijn lunch, van alles en nog wat bij elkaar. Ik had niet specifiek ergens zin in dus dan maar lekker alles door elkaar. Ik begon met naturel kipfilet te bakken. Daarna besmeerde ik 2 tomaten wraps met sambal en tapenade. Sla er op, bruine bonen en feta erbij. Klaar. Dit was érg lekker! Zeker iets wat ik vaker ga maken. Was wel moeilijk op te rollen en ik was een beetje uitgeschoten met sambal ..

Tussendoor nam ik mijn favoriete drankje van dit moment, deze zijn momenteel te koop bij de action rond de 80 cent. Alleen maar 'echte' ingrediënten en geen gekke dingen aan toegevoegd. Super lekker! Daarbij 3 liga cracker achtige koekjes. Ik weet niet wat het precies is maar het zijn een soort granen biscuits. Ze lagen in de aanbieding bij de c1000 en we gaan er nog even meer in slaan! Ideaal tussendoortje.

Dinner! Gewoon lekker met de pot mee eten. Over het algemeen eten wij vrijwel altijd gezond thuis. Wij hebben geen frituurpan en dat vind ik helemaal niet erg. Ik probeerde een hele tijd koolhydraat vrij te eten maar ik merk gewoon dat ik koolhydraten nodig heb, dus toch maar lekker mijn aardappeltjes gegeten.

In de avond ben ik gaan sporten, toen ik daarmee klaar was nam ik nog wat left over aardappeltjes omdat ik zó een honger had.. Bijna ging ik voor een broodje chocopasta maar het ging toch nog goed haha.

Door de dag drink ik héél veel water (probeer ik tenminste) en thee. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten maar neig toch altijd naar hetzelfde.


Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

 
Mocht je nog leuke/lekkere (makkelijke) tips hebben dan lees ik ze graag!
 
 
Liefs,
Rebecca50 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien! Die winterglow thee is inderdaad erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb dit gisteren ook gedaan voor m'n blog. Je wordt zo ook bewust van wat je eigenlijk allemaal eet (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jeetje! Dat ziet er allemaal heerlijk uit haha!!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er erg lekker uit! Vooral die wrap met die combinatie lijkt mij echt erg lekker x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was echt bizar hoe lekker het was :D

   Verwijderen
 5. Lekker lekker! Nu heb ik wel al om half 10 erg veel honger. Leuk te lezen wat andere zoal eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er allemaal echt heerlijk uit! Zeker de wraps

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te lezen, ik vind dit soort artikelen altijd heel erg tof. Die wraps zien er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen! En die wraps zien er echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Ik krijg spontaan trek van jouw foto's haha. Winterglow is echt superlekkere thee! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen en wat is je layout mooi geworden! Typisch herfst <3 love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahw dankjewel!
   Wilde het eigenlijk niet doen maar kon het niet laten hihi
   Leuk om te horen ^^

   Verwijderen
 11. Leuke blog :) ik ontbijt zelf doordeweeks nooit, blijf liever wat langer in bed liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk, zo'n food diary! Die wraps zien er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. haha! Leuk om dit bij jou te zien! Zelf had ik ze ook al in de planning staan op men blog hihi! Maar je eet zeker lekker gezond en gevarieerd, wel is het zo dat als je veelal hetzelfde eet je lichaam 'lui' wordt en de verbranding vanher voedsel langzamer gaat. Ik ben meer dus van de elke dag wat anders eten, zodat mijn lichaam in de terror modus blijft en al die calorietjes blijft aanpakken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk geschreven! Ik vind het altijd leuk om te zien wat andere mensen eten op een dag. De wraps zien er trouwens jammie uit (:

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk om te zien wat jij zoal eet!
  Ziet er allemaal erg lekker uit!

  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat ziet er goed uit. En weinig! ik eet echt te veel :P

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oeeehh, dat ziet er erg lekker uit allemaal! Ik krijg er gewoon trek van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik maak in de middag ook graag wraps! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oeh yummie! Die koekjes van liga ken ik en die zijn zo lekker :D
  Trouwens, je header is heel erg leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat ziet er allemaal heerlijk uit!
  Ik heb plots weer honger haha XX

  Fashionatic.be

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Griekse yoghurt, heeeerlijk <3

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk om te lezen! Ik heb vandaag toevallig ook door middel van foto's bijgehouden wat ik heb gegeten! x Laura

  styleandsushi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk om te zien. Het sapje welke je gekocht hebt bij de action lijkt mij ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het ziet er allemaal heerlijk uit! Ik krijg alweer meteen trek ! haha !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh, dit ziet er allemaal heerlijk uit! Ik krijg spontaan trek in wraps, haha xo

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hmm, ziet er allemaal heerlijk uit! The green mile vind ik ook lekker, maar ik ben ook gek op oh oh baby (volgens mij heet die zo) dat is de rode variant.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuke tip van die drankjes, ik ga eens kijken in de action :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! En ik zie die drankjes van de action steeds weer verschijnen, en die prijs is ook super goedkoop zeg echt top

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Super leuk om dit te zien. Het ziet er ook allemaal overheerlijk uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ziet er lekker uit allemaal zeg! Winterglow thee is echt heerlijk :)

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk om te zien! Het ziet er ook heel lekker uit allemaal :D

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ziet er goed uit, vooral je ontbijtje.

  xo

  My Scrambled Style

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ziet er heerlijk uit, ontbijt vind ik zelf ook het lekkerste en denk voor het slapen ook vaak wat ik zal eten en soms wil ik snel slapen zodat ik snel mn ontbijt kan eten. Je lunch ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hier kan ik nog eens een voorbeeld aan nemen, ik ontbijt eigenlijk nooit terwijl het heel goed is voor je.
  dat drinken van de action is ZO lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Altijd leuk zulk soort posts! Ontbijten met warme havermout is ook heerlijk, en probeer eens suikervrije bananenbrood te bakken, super lekker als tussendoortje! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dit is best weinig eigenlijk.... Over de gehele dag! Goed dat je na het sporten nog wat hebt gegeten! Belangrijk!!! Je ontbijtje ziet er goed uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dit soort artikelen vind ik ook altijd leuk om te lezen! Je ontbijtje ziet er heeerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuk om te lezen! Ik vind typisch Hollands avondeten, dus vlees aardappeltjes groente altijd heel erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hhmmm je middag eten ziet er heel lekker uit ! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuk om te zien, ziet er lekker uit allemaal! X

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Yummie! Dat ziet er lekker uit ;)
  En wat een creatieve lunch. Toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen