Healthy spinazie pannenkoekjes

zaterdag 25 oktober 2014

Oké, groene pannenkoekjes.. Dat ziet er niet bepaald lekker uit, right?
Maar wat nou als ik je garandeer dat deze écht lekker zijn & dan daar bij ook nog eens onwijs gezond! Vandaag deel ik met jullie dit recept, het is heel simpel en perfect voor als je weer eens iets anders wilt dan een simpele boterham. Je hebt maar heel weinig nodig, kijk je mee?

Laten we beginnen met wat je ''allemaal'' nodig hebt. Zoals je kan zien is het vrij weinig. Altijd goed!
 
♥ Een blender, dit is mijn geliefde magic bullet. Beste aankoop everrr
♥ Havermout +/- 75 gram
♥ 175 ml water
♥ 1 ei (voor nóg gezonder gebruik je alleen het ei wit)
♥ Een hand vol spinazie (Normaal gebruik ik normale maar er was alleen nog babyspinazie)
♥ Olijfolie o.i.d om de pannenkoekjes in te bakken.
 
 
Optioneel;
♥ Proteïne poeder voor een perfecte after workout maaltijd!
♥ Honing om het achteraf nog iets zoeter te maken
♥ Fruit voor topping / erbij
 


Als aller eerst is het belangrijk om de havermout te 'blenden' tot een soort meel.. Als je dit tegelijk doet met de rest heb je meer kans op klonten en dat is niet de bedoeling. Zodra het lijkt op een poeder substantie is het goed, mochten er nog stukjes in zitten dan is dat niet erg.
 


Als je dat gedaan hebt doe je het ei erbij, ik doe het met het eigeel. Daarna de spinazie & daarna het water. Dit blend je ook weer tot het er uit ziet zoals hierboven. Ik besloot om er nog een handje spinazie aan toe te voegen want dat paste niet in één keer. Voeg zoveel spinazie toe als je zelf wilt.
 

Mijn pannenkoekjes bakte ik in olijfolie. Het is belangrijk dat je pan goed heet is voordat je de eerste bakt. Ook is het HEEL belangrijk om je vuur laag te zetten, zo laag dat het vuur nét niet uit staat. Anders gaat het veel te snel en heb je zwarte pannenkoekjes. Ongeveer met een minuut merk je al dat de bovenkant 'droog' word. Dan is het tijd om de pannenkoek om te flippen. Het gaat heel makkelijk. Daarna vind ik het fijn om na een minuut nog een keer om te draaien zodat ze allemaal een beetje hard en bruin worden. Dan zit er een beetje een krokante bite aan. Yum!
 

Zodra ze klaar zijn vind ik het altijd leuk om het net als al die mooie plaatjes op te stapelen. Ook vind ik het erg lekker om per 3 pannenkoekjes een beetje honing toe te voegen. Herhaal alle stappen tot dat het mengsel(?) op is. Hiermee maak je ongeveer 15 mini's. 5 liggen er nog in de koelkast want mijn stapel viel om haha.
 
& dan is dit het resultaat.. Prachtige gif groene baksels! Zelf vind ik het altijd weer erg leuk om te maken omdat het er zó leuk uit ziet. Het lijkt bijna nep! Ik deed nog wat bevroren zomerfruit van de ah in de magnetron tot het zacht werd en deed dat erbij. De combi lijkt heel vreemd maar het is zó lekker! Zonder dat je het eigenlijk door hebt krijg je toch goeie dingen binnen. Is weer eens een afwisseling voor de dagelijkse dingen.
 
 
Q; Wat vind je van dit recept? Ga jij het proberen?
Ik hoop dat jullie dit een kans geven want het is lekker, gezond én makkelijk.
 
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
 
Liefs,
Rebecca


54 opmerkingen:

 1. oh wauw! Hier heb ik nog nooit van gehoord! De bananenpannenkoekjes vond ik nooit een succes, misschien dit wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh de banaan-ei pannenkoekjes vond ik juist wel heel erg lekker hihi.
   Deze zijn wat minder zoet..

   Verwijderen
 2. Het is dat ik allergisch ben voor spinazie, anders had ik deze zeker een keer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, het ziet er inderdaad niet uit, maar ben wel benieuwd naar de smaak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er best wel lekker uit! Als we spinazie in huis hadden, had ik het direct uitgeprobeerd, maar helaas... Ik zal dat maar eens op het boodschappenlijstje zetten want het ziet er zo leuk uit om eens te proberen. Zeker als het nog eens gezond is ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker weten doen! Heel makkelijk om te maken :D

   Verwijderen
 5. Hahah wowie dat ziet er inderdaad niet heel aantrekkelijk uit..
  maar goed een groene smoothie ziet er ook niet lekker uit en ook dat lust ik gewoon.
  Als ik er een keer aan denk spinazie te kopen ga ik dit echt wel een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ja ja, dit ga ik proberen!!!!! 😍😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee! Heel erg handig zo stap voor stap. Daar hou ik van! En ze lijken me heel erg lekker, ik ga het toch ook maar eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt super makkelijk en is erg gezond, thanks voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas (nog) geen blender in huis. Ben geen mega spinazie fan, maar ze zien er zo lekker uit, dat ik het toch een keertje ga maken denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit moet ik echt eens gaan uitproberen, zo goed voor je. En met dat fruit erbij, lijkt me echt super super lekker! Heel leuk zo'n receptje tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh, hier heb ik nog nooit van gehoord! Ben suuuuper benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben benieuwd naar de smaak! Ik vind de foto met het rode fruit wel heel mooi geworden! Is de Magic bullet fijn? Ik twijfel om een te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt een aanrader.. Ik heb ook echte echte blenders gehad maar die halen het niet bij deze :) Heel fijn!

   Verwijderen
 13. De kleur zorgt er misschien voor dat ik niet gelijk enthousiast ben, maar toch klinkt het wel erg lekker. Ik hoor meer positieve verhalen over de Magic Bullet. Goed om te lezen dat jij er ook over te spreken bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat grappig! Ik ga dit een keer proberen :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Stiekem vind ik ze er met het fruit erbij toch wel heel lekker uitzien! ;p Vooral als het dan ook nog eens heel gezond is, moet ik ze eigenlijk wel een keer gaan proberen vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw! Dit ziet er écht perfect uit.... Hebben hebben hebben :o

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, dit ziet er zo goed uit! Volgend weekend ga ik dit eens maken als ontbijtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik moet wennen aan 't groene kleurtje, maar 't lijkt me heerlijk :) Ik sla je recept zeker op! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, hoe je het omschrijft: het ziet er bijna nep uit. Dat klopt, vind ik ook! Wel heel kleurrijk en ik wil dit wel eens gaan proberen. Ben erg benieuwd hoe het smaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit moet ik echt eens maken ;) Ze zien er ook zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hahahje kan ze zo met Halloween eten :P maar ze lijken me echt super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Toen ik dit op Bloglovin las dacht ik huh, wat heb je er dan precies in gedaan?, "ik ging naar die plaatjes kijken, en dacht echt wow!" Dit wil ik wel is een keer gaan proberen! Het ziet er namelijk helemaal niet vies uit het lijkt mij juist heel leuk om te maken en kleurrijk.

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik dacht eerst dat dit een recept was voor op Halloween, haha! Het ziet er indedaad niet echt smakelijk uit, maar alle ingrediënten lust ik wel. Ik denk dat ik dit dus nog best lekker kan vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er wel grappig uit, groene pannenkoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben wel heel benieuwd of ik dit lekker zou vinden; ik houd namelijk niet zo van spinazie! Proef je die goed terug?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik hou normaal niet zo van spinazie maar als het gemixt is met iets dan wil ik het zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ziet er top uit meid, mij iets te gezond haha
  gr. Freek

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat is heel apart, maar toch klinkt het niet verkeerd, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ze zien er echt heerlijk uit! Ik ga dit zeker eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow heb ik nog nooit gezien! Gifgroene pannekoeken :D Maar lijkt me wel iets dat ik eens wil uitproberen ^^

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ben niet zo dol op spinazie.. maar vind ze er wel heel grappig uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dit ziet er echt heerlijk uit! Dit zou ik ook eens moeten proberen :) Liefs, Roxanne

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat ziet dit er grappig uit! Dat wordt proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oooh jummm! Deze ga ik zéker een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Haha, echt halloweenvoedsel..! En hoe smaakt het? proef je de spinaziesmaak heel erg?

  Xx Juliette
  http://julietteonearth.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wow, dit ziet er echt geniaal uit! Vreemde combinatie, maar ik geloof best dat het heel lekker kan zijn! Heb nog een pak spinazie liggen en de rest allemaal in huis dus ja, dit moet ik maar eens gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Oh apart! dit wil ik best wel eens proeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Okee ik vind het er echt niet lekker uitzien haha, maar ik ben toch wel erg nieuwsgierig naar de smaak door jou geworden ;p xo

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een aparte combinatie! Het klinkt wel erg lekker, binnenkort maar eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat ga ik eens proberen, ziet er gek uit wel haha :)

  BeantwoordenVerwijderen