Nail art - Santa's Suit & Rudolph with his rednose

dinsdag 23 december 2014

Voor zover ik nu weet, houd ik mijn outfit voor de kerst erg simpel en comfy. Daarom des te meer reden om iets meer aandacht te besteden aan de overige dingen. Waar beter dan op de nagels? Vandaag 2 super simpele nailarts die écht iedereen kan. Dat weet ik zeker. Stap voor stap uitgelegd.

Je begint met deze nailart met alle nagels wit, behalve de nagel waar je het jasje van de Kerstman wilt, die doe je rood. Ik koos voor de ringvinger.
Als je de nagel hebt uitgekozen waar jij het jasje van de Kerstman wilt, zet je daar om te beginnen in het midden een witte dikke streep. Probeer het zo veel mogelijk in het midden te doen. Voor een beter effect doe je twee laagjes.

Als dat goed gedroogd is, zet je met een zwarte striper twee dunne streepjes horizontaal over je nagel, ook ongeveer in het midden. Deze kleur je dan met zwart in. Je kan het ook doen met normale nagellak en dan een dottingtool maar ik vind een striper het best werken.

Dat laat je dan ook weer goed drogen en het enige wat je dan hoeft te doen is met zilver glitter (of een andere kleur) een vierkantje in het witte, en over het zwarte te maken. Dit is een beetje precies werk maar als het mislukt, maak je het vierkantje gewoon wat dikker.. Daarom is die van mij zo dik haha.

Klaar!
Al met al is dit nog geen 3 minuten werk..
Dan mijn favoriet! Rudolph! Deze is zo verschrikkelijk makkelijk en heb ik al zó veel complimenten erover gehad. Wel jammer want uitgerekend nu, de derde keer dat ik 'm al maak, wilde de ogen niet meewerken.

Om te beginnen maak je een soort rondje met een dottingtool, als je de vorm hebt die je wilt kleur je het rondje in en doe je als het ware twee stokjes erop.

Vervolgens maak je aan die stokjes, kleine stokjes, en ineens zie je daar een gewei :) Doe er zoveel aan als je zelf wilt en probeer het niet symmetrisch te maken. Dat ziet er het best uit.   

Vervolgens als alles goed gedroogd is (heel belangrijk!) maak je met de zwarte striper twee oogjes. Kijk zelf even wat je leuk vind. Rondje oogjes kan bijvoorbeeld ook..

En als finishing touch, de rode neus! Heel simpel. Wederom maak je met een dottingtool de gewenste vorm en vult deze in.
Klaar!
In het begin denk je misschien, hm lijkt nergens op.. Maar maak het af en je zult zien dat er echt een rendiertje uitkomt! Super cute!

Gebruikte nagellak
Sally Hansen - Diamons and Rubies
de twee stripers zijn van essence
Angelica - Snow White van de Primark
O.P.I. - over the Taupe

En zo zijn je nagels helemaal kerstproof. Niet teveel poespas en al helemaal niet heel veel werk!
Oké, het is geen salon nail art. Maar hey, de december maanden zijn al duur genoeg dus ik doe het lekker zelf.

Q; Wat vind jij van deze nailart?
Wat ga jij doen met je nagels met de kerst?

Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

Mocht je deze nailart gaan maken, lijkt het me heel erg tof als je mij in je foto tagd ^^
Ben benieuwd!
Liefs,
Rebecca

16 opmerkingen:

 1. Aaaaah, zo ontzettend schattig! Ik word hier helemaal vrolijk van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige nail art! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed gelukt je nail art, hij is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi dat zegt heel wat als jij dit zegt! Dankjewel :D

   Verwijderen
 4. Geweldig gedaan! Die Rudolph is super leuk, ik ben al blij als ik mijn nagels egaal in één kleur krijg, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahw how cuteee! Het ziet er echt heel lief uit, misschien maar eens proberen dan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens proberen ja! Het is heel makkelijk.

   Verwijderen
 6. Te leuk weer! Jammer dat ik van die korte nagels heb!

  BeantwoordenVerwijderen