Een paspoort en een proces verbaal alstublieft!

donderdag 15 januari 2015

Daar sta je dan, op je enige vrije dag vroeg in de ochtend al bij het stadhuis omdat je paspoort over een week verloopt. Leuk, als je zelf denkt dat het pas in maart was en dus nog dacht alle tijd van de wereld te hebben. Oké, goed. Het was 9 uur.. De enige vrije dag die ik sinds een tijd had. Ik wilde mijn paspoort aanvragen, terug naar huis en lekker een filmpje kijken en wat bloggen.

Heeft u een pasfoto bij u? Yep!
Heeft u ook uw huidige identiteit gegevens mee? Yep!
Dan mag u plaatst nemen.

Het stadhuis was bijna leeg. Slechts 3 nummertjes voor me. Hoe onwijs fijn is dat.. Is mij nog nooit gebeurd want het duurt altijd ellendig lang. Na nog geen kwartiertje wachten was ik al aan de beurt. Ik gaf mijn paspoort en mijn goedgekeurde pasfoto en met de gedachte aan de openhaard thuis werd ik al helemaal gelukkig. Maar daar kwam het. Uit mijn droom gesleurd. Die mevrouw met haar verschrikkelijke accent.

''Heeft u ook uw ID kaart mee?''
''Nee, die heb ik niet''
''Jawel, u heeft nog een oude ID kaart''
''Nee, die heb ik niet''
''Ja hoor, die verliep in 2009, heeft u die mee want die moet u inleveren''
''Nee, die heb ik niet''
''Nou dat moet wel, want die moet u inleveren, anders krijgt u een proces verbaal''
Daarna volgde een gesprek wat ik hier niet ga plaatsen.

Natuurlijk ging ik naar huis om te zoeken. Mijn moeder nam de beneden verdieping en ik de boven verdieping. Ik kwam van alles tegen, zelfs oude schoolpasjes en pasjes van de camping van 100 jaar geleden. Maar mijn ID kaart ho maar. Na wat op Google rond te hebben gekeken kwam ik er achter dat ik aangifte moest doen bij de politie. Hop, daar gingen we weer. Na daar weer behoorlijk wat te hebben gewacht vertelde zij me dood leuk dat dat gewoon bij de gemeente mocht. WAAROM ZEGT GOOGLE ME DAT NIET!?!? Op naar het stadhuis, dit keer wel 30 keer zo druk en was dus niet zomaar aan de beurt. Eenmaal aan de beurt bestelde ik mijn paspoort inclusief een proces verbaal. De mevrouw vertelde me dat mijn pasfoto niet in orde was, maar na het zien van mijn hoofd vertelde ze snel dat dat een grapje was. Haha. Nee. Niet grappig. Volgende week mag ik mijn nieuwe paspoort ophalen, die dit keer 10 jaar geldig is. Ik sta nu officieel geregistreerd en vind dit echt belachelijk. Al 23 jaar een voorbeeldige inwoner van Nederland (ja echt) en dan gebeurd me dit. Als ze mij in 2009 gewoon even een brief hadden gestuurd dat ik mijn ID kaart moest inleveren, was dit niet gebeurd. Al met al, mag ik nog steeds in Nederland blijven wonen en gewoon naar Amerika op reis dus valt het allemaal nog wel mee. Ik heb nog nooit zo een fijne vrije dag gehad!

Zo, eigenlijk had ik dit wel willen opnemen want volgens mij kon het zo in een film
 
Liefs,
Rebecca met een proces verbaal


Gerelateerd artikel:
2 gram verliefdheid alstublieft

Verliefd worden. Op het eerste gezicht, iets te snel, iets te langzaam, te vaak, te weinig, all in ... Of gewoon helemaal niet. Nooit. Nada. Daar heb ik nou last van.. Daarom wil ik dat iemand het uitvind dat ik gewoon 2 gram verliefdheid kan kopen op de markt of op één of andere beurs. 2 gram is all I need!

21 opmerkingen:

 1. Haha zo herkenbaar dit. Want dit is mij niet 1 keer gebeurd maar volgens mij zelfs 3 keer. Zo vreselijk frustrerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha wat herkenbaar dit, ik heb het ook een keer meegemaakt. Wat een frustratie kun je dan voelen he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vorige maand een nieuwe paspoort aangeschaft en gelijk mijn id kaart ingeleverd om dit probleem over 10 jaar te voorkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig kan je over twee jaar gewoon nog mij opzoeken in Amerika dus hahah. Wat erg, ik krijg wel een brief dat mijn ID verloopt, altijd zo boos makend als je zo iets krijgt door iets wat niet helemaal jou schuld is ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks dat ik je frustratie snap moest ik wel een beetje lachen om dit artikel ghehe .. Had het inderdaad maar gefilmd want het leek me best grappig. Gelukkig mag je Amerika nog in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pff je wordt echt van het kastje naar de deur gestuurd. En echt serieus waar gaat het over, aangifte doen, proces verbaal. Nog even en je gaat de gevangenis in omdat je je ID kwijt bent haha. Ik moest wel even lachen om je stukje want je schrijft echt heel leuk, en dan ook nog dat je pasfoto niet goed is, een grap op het verkeerde moment! Gelukkig is het uiteindelijk allemaal wel goed gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een drama zeg. Ik heb met je te doen maar je hebt er wel een heel grappig artikel van gemaakt dus stiekem moest ik wel even lachen hoor. Ze mogen wel eens wat duidelijker zijn bij de gemeente. Belachelijk dat je hier een proces verbaal voor krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pff wat een gedoe zeg. Nou gelukkig had het wel een 'happy' ending ♥

  Love,
  Didem.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een gedoe zeg met het aanvragen van een nieuw paspoort! Ik merk ook dat de procedures telkens weer veranderen en je op een gegeven moment niet eens meer weet hoe het allemaal werkt. Zo moest ik bij een ID kaart allemaal vingerafdrukken laten maken en amper een half jaar later stond mijn moeder er helemaal klaar voor om ze te laten maken en toen kreeg ze te horen dat ze dat al niet meer deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vervelend dat het zoveel gedoe was met je paspoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha heb jij weer hoor! Nondeju. Wat kunnen mensen ook onduidelijk zijn he, jeempie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahw wat een pech, gelukkig is alles weer goed gekomen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Huh? Echt vreemd zeg dit, heb hier echt nog nooit van gehoord! Kan je nergens aangeven dat je geen brief hebt gehad dus het niet jouw schuld is? Ik heb je trouwens getagd in een Tag hij heet De ‘ik-hou-van-meuk’-tag. Lijkt me leuk als je hem overneemt :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jemig, wat stom :( Gelukkig is het nu allemaal geregeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat balen zeg... en dat ze niet gewoon even een brief hadden gestuurd. Fijn dat alle nu geregeld is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hihi dat is echt Nederland op zijn smalst , maar een ( velopen )paspoort, ID of rijbewijs is een rijkseigendom..en die moet je altijd weer inleveren...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat hoorde ik laatst ook al bij iemand anders. Mijn id kaart verloopt volgende maand, oei, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een gedoe en ontzettend balen zeg.! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Pff wat een gedoe! Ik wist dit ook helemaal niet. Mijn ID is laatst ook verlopen en ik heb hem niet ingeleverd. Ik ga hem eens opzoeken en goed bewaren nu ik dit weet!

  BeantwoordenVerwijderen