Tips voor het mee doen van een (Instagram) Winactie

vrijdag 9 januari 2015

Dit artikel is niet bedoeld om te zeuren, of wat dan ook, maar meer om een paar dingen een beetje helder te maken. Er zijn namelijk een paar tips, die ik uit mijn eigen ervaring, wil mee geven als je mee doet aan een winactie van iemand met een blog, bijvoorbeeld op instagram. Ik wil hier helemaal niemand mee aanvallen, alleen maar helpen. Misschien heb je er wat aan. Lees snel mee!

Zelf heb ik al ongeveer 3 grote winacties gegeven op instagram. Je kon onder andere een keer een Primark bon winnen, met daar omheen een hele beauty set. Een winter overleving pakket en mijn laatste winactie was er één waarin je een eigen MAC lipstick naar keuze kon winnen. Ik heb dus al best wat ervaring met het geven van een winactie en er zijn best wat dingen die daar bij irriteren... Ik zal daar in niet alleen zijn, dat weet ik zeker.

Dingen die je vooral niet moet doen ...

Gelijk ontvolgen zodra de winnaar bekend is.
Just Don't! Persoonlijk vind ik dit het meest vervelende. De mensen die niet gewonnen hebben en gelijk je account ontvolgen. Dan is het dus al vrij snel duidelijk waarom je diegene volgde. Het is bijna vervelend voor degene die de winactie geeft om de winnaar bekend te maken, omdat er een hele hoop volgers zouden verdwijnen.

Terug volgen zodra er een nieuwe winactie komt.
Dat brengt me bij dit punt. Ik ben iemand die best goed is met namen. En als ik zie dat Pietje123 mij telkens volgt zodra ik een nieuwe winactie online zet, zal ik deze dus bij voorbaat al niet laten winnen. Pietje volgt mij dus alleen voor de winacties, maar ontvolgt daarna gelijk. Dit werkt alleen maar tegen je.

Als nieuwe volger (bijna) alle foto's liken.
Dit is vast goed bedoeld, maar bespaar alsjeblieft de moeite. Het komt gelukkig vrij weinig voor en dat is maar goed ook. Je maakt echt niet meer kans als je ál mijn vorige foto's liked. Alle toekomstige foto's mag je natuurlijk wel liken hihi.

Privé berichten sturen.
Bij mij werkt dit niet. Nooit. Het werkt eigenlijk alleen maar averechts en zal je dus eigenlijk al niet meer mee tellen bij alle inzendingen.

Speciale accounts om mee te doen aan winacties.
Je kent het wel, van die speciale accounts voor winacties, of om mensen te promoten. Is het je dan nooit opgevallen dat die accounts nooit winnen? Juist.. Omdat we die over slaan. Daar, het is gezegd.

Dingen die je wel kan doen ...

Actief zijn op de desbetreffende blog
Dit is natuurlijk niet een must, maar wel zo leuk. Alle bloggers (waaronder ik) hebben natuurlijk een instagram om daarmee hun blog te promoten. Maar 9 van de 10 volgers hebben volgens mij helemaal nooit de desbetreffende blog bekeken (dus van degene die de winactie geeft) Daarom wil ik als tip mee geven om eens een kijkje te nemen op die blog en daar ook actief zijn. Laat een keer een comment achter bijvoorbeeld.

Actief op het instagram account
Eigenlijk hetzelfde als hierboven, maar dan op het instagram account. Het is daar natuurlijk helemaal makkelijk gemaakt door de snelle like die je kan geven. Maar ik zeg heel eerlijk, een reactie is toch 2x zo leuk hihi.

Je hoeft natuurlijk helemaal niets te doen met deze tips. Maar onthoud wel, de meeste mensen die een winactie houden, kopen dit van hun eigen geld en zouden dat ook aan zichzelf kunnen besteden. In plaats daar van koopt hij of zij iets om aan zijn of haar volgers te geven. Misschien iets om rekening mee te houden.
 
Liefs,
Rebecca

25 opmerkingen:

 1. Goed artikel! Natuurlijk is het niet om iemand aan te vallen, op deze manier is het juist duidelijk voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen!
  Ik snap wat je bedoelt met het aanval gedeelte! Maar zo kwam het helemaal niet over hoor:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! En je hebt natuurlijk helemaal gelijk!

  Liefs, Bouke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens, mijn volgers aantal schommelt ZO erg rondom een winactie, vind dat echt heel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mee eens, doe dan never een winactie maar de irritatie hoor ik van iedereen en het lijkt me verschrikkelijk. Dit houdt mij allemaal een beetje tegen. Dank je wel voor het delen, hopen dat mensen het lezen die dit soort dingen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed artikel! Kan me voorstellen dat bovenstaande heel irritant is als je een winactie doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amen!! Je volgt iemand of je volgt iemand niet. En dan die debiele accounts voor winacties. Pff, heel vervelend. Tof dat je hier eerlijk over durft te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed artikel, ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Stom dat mensen soms alleen volgen om te winnen, vind ik inderdaad niet helemaal eerlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal er eens op letten a.s. woensdag hoeveel volgers ik minder heb als ik mijn winactie daarop bekend maak. Ik hoop niet veel , want ik had wel de 1000 volgers gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede tips! Sommige dingen wekken wel frustraties op hoor, sommige mensen liken 50 foto's achter elkaar urghhhhh en ik krijg dan al die meldingen binnen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zo blij dat je dit zegt, oh echt irritant gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het hier zo mee eens! Vooral dat ontvolgen en weer gaan volgen bij een winactie en speciale winaccounts. Pff! Ik vind het echt wel leuk om mee te doen met winactie's, maar ik kies wel uit wat ik ècht heel graag wil hebben. Ik vind het zo lelijk als een account helemaal volstaat met regrams van winactie's! Goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben van plan om binnenkort mijn eerste win-actie te doen, dus bedankt voor de tips.. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben benieuwd want ik ga morgen een winnaar bekendmaken, dus min zoveel volgers. Echt irriterend dat zo'n dingen gebeuren. Zelf zou ik nooit iemand volgen om alleen te winnen en daarna direct ontvolgen. So not done in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een goed artikel! Ik heb zelf nog geen win- actie gedaan, maar ik geloof je helemaal! :)


  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg goed artikel! Zelf zit ik dan nooit op Instragram, maar heb zo af en toe wel een winactie op mijn blog zelf en zitten ook hele herkenbare punten bij. Vooral veel volgers kwijtraken na een winactie en mensen die speciale accounts hebben voor winacties. Als ik een account zie waar alleen maar winacties opstaan, dan laat ik diegene ook niet winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb zelf ook al meerdere keren meegedaan met een instagram wedstrijd maar ik heb zelf spijtig genoeg nooit iets gewonnen...
  Dat is vaak omdat sommige mensen zo'n 100 keer per dag de foto reposten voor de wedstijd te winnen en daar heb ik spijtig geen tijd voor (met mijn lessen, werk,...). Ik zal toch is je tips volgen wie weet...

  Liefs
  julie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Helemaal mee-eens!
  Zelf ben ik ook actief op instagram..
  . dus deze tips zullen mij beter helpen (denk ik ;) ). Maar de tips die je geeft, zijn heel erg goed, want ik zou het ook erg vervend vinden als mensen niet winnen, dat ze meteen ontvolgen of een haatreactie schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super artikel en ik geef je volkomen gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jaa, geweldig artikel!! Ik zie het ook vaak gebeuren bij andere blogs en ik krijg er toch ook maar vieze gevoelens van. Dat doe je toch niet. Je noemt hier wel dingen op die best wel gemeen zijn, had ik niet verwacht dat mensen zoiets ooit zouden doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bedankt!! Ik waag zeker een kansje, en hoop dat je door blijft gaan met bloggen!!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Snap je irritaties heel goed Rebecca. Maar sommige mensen leren jouw blog kennen door winacties. Mensen reposten jouw foto en via verkennen komen ze je tegen en nemen ze een kijkje . Ik vind het zelf erg leuk om foto's van bloggers te bekijken die ik net heb ontdekt en like dan ook vaak heel wat (oeps..) snap dat je het vervelend vind als mensen je ontvolgen als ze de winactie niet hebben gewonnen. Maar vind het heel knap dat je zo oprecht bent . Ik heb de laatste dagen veel naar je artikelen gekeken en ook naar je wat persoonlijkere artikelen. Vind het knap dat je zo oprecht bent . En er heel erg open over bent . Je lijkt me een toffe meid xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw jij schrijft zo leuk!
  En echte nuttige dingen!
  Leuke blog!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen