#38 Eet een hele week geen zoetigheid

zondag 15 februari 2015

Mijn vorige opdracht was om mijn kleding kast uit te mesten, dat is goed gelukt. Tijd voor de volgende opdracht. Ik sloeg het boek open en mijn oog viel op een heerlijke chocolade reep.. Dat begon al leuk. Tot dat ik de opdracht zag.. Een hele week geen zoetigheid!

Oké .. Ik heb misschien een beetje vals gespeeld want vanaf begin januari was ik dit sowieso al van plan. Niet alleen omdat ik het hier las. Maar dat maakte het niet minder moeilijk. De eerste 3 dagen ging harstikke goed. Daarna werd ik net een heks zonder ook maar een greintje energie. Ik was chagrijnig en leven zat er niet echt meer in. Dat is gewoon puur het suiker waar je lichaam om vraagt. Het heeft ongeveer twee weken geduurd voordat ik er een beetje aan gewend was. Ik had alle fases gehad. Moe, hoofdpijn, duizelig, HONGER. Maar nu .. Nu gaat het wel en neem ik gewoon lekker chocola wanneer IK dat wil. Ja, deze reep is weg. Op. In mijn buik. En morgen gaan we weer vrolijk verder met gezond eten. Van af en toe een slechte maaltijd kom je niet aan, net als dat je van één salade ook niet afvalt. Leef een beetje & geniet. Dat is wat ik doe. Op z'n tijd met mijn mams een appeltaartje eten is nou eenmaal veel te gezellig om op te geven. Ik kan dit ook afvinken uit het boekje, in plaats van één week waren het drie weken. Ik ben trots. Maar voor mij gewoon nog zoet wanneer mijn hoofd daar zin in heeft hihi. Nog misschien een tip: Leef uit naar iets. op 22 januari had ik een afspraak in Bilthoven, dat wist ik al twee weken van te voren. Mijn moeder en ik weten heel toevallig dat je bij Bubbles and Blessings dé lekkerste appeltaart EVER kunt krijgen. Als je beseft dat je over twee weken zo iets ongelofelijk lekkers neemt, maakt het de rest van de dagen nét wat makkelijker.


Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

Wat is het langst dat jij zonder zoetigheid hebt gedaan?
 

Liefs,
Rebecca

18 opmerkingen:

 1. Ik ben het met je een af en toe moet het geen kwaad kunnen, je leeft 1 keer dus genietende niet verboden. Knap dat je het drie weken hebt vol gehouden, ik denk dat Mijn langste een week was, misschien twee. Eerlijk gezegd houd ik dat niet bij. Fijn artikel girl! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super knap van je! Ik zelf hou sowieso niet van zoetigheid. Chocolade, snoep, frisdrank, taart, ijs, gebak etc. dat lust ik allemaal niet haha ;p of in ieder geval kun je mij daar niet blij mee maken. Maar daarentegen hou ik wel heel veel van zoute dingen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waaat!? Oke ik ben jaloers hihi. Wat zou ik graag willen dat ik er niet van houd!

   Verwijderen
 3. Leuk boek en wat goed dat je het drie weken hebt vol gehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook wel eens heel lang geen zoetigheid gegeten, in het begin inderdaad moeilijk! Knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat knap van je! Super goed. Ik heb ook wel eens geprobeerd lang geen zoetigheid te eten, maar ik vind het zoooo lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig hoor!! Maar jij kunt het sowieso! En ik snap dat die milka reep op is, damnnn haha! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker lekker af en toe zoet nemen, doet en mens goed! Appeltaart......Mmmmmmm! Ik wil m (weer)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig! Ben toch wel blij dat ik eigenlijk helemaal niet van chocola houd en maar een klein beetje van snoepies

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg goed bezig! En ach, zoetigheid moet ook kunnen af en toe!
  Liefs,
  anniekkx.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou het ook eens moeten proberen, zo'n week zonder snoepgoed! Mijn grote zwakte is chocolade, ik heb er echt serieuze cravings naar! Zo moeilijk om eraan te weerstaan!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 11. goed bezig.! wat een leuk boekje, hoe heet deze.? ik kan best makkelijk zonder zoetigheid xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heet ''100 dingen die een vrouw eens in haar leven gedaan moet hebben''
   Heel leuk inderdaad :D

   Verwijderen
 12. Wat knap van je! Ik zou het alvast niet lang volhouden. Al moet ik het nu wel een weekje zonder stellen, ik heb net mijn wijsheidstanden laten trekken, de hel! Al heb ik daardoor helemaal geen zin om eender wat te eten, ik krijg het toch niet binnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauwie ik zou dat niet kunnen hoor, het langst is voor mij 2 dagen denk ik, ben echt een zoetekauw

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha wat een leuk boek lijkt me dit Rebecc! Even kijken waar ik die kan score en dan van A-Z afgaan!
  En geniet van het leven. Mijn levens motto: Hakuna Matata!

  BeantwoordenVerwijderen