#39 Schiet in het openbaar een scéne die zó in een film kan

donderdag 12 maart 2015

Een tijdje geleden was het zo een dag. Je staat te laat op, laat alles meerdere keren uit je handen vallen, niks werkt mee. Je gaat al iets te laat van huis weg, ondanks dat je moet tanken en dan kom je er ook nog eens achter dat je eerst je ruiten mag gaan krabben. Dan heb je wel eens dat het allemaal iets teveel word.
 
Tijdens mijn vorige baan bij de ANWB vertelde een collega mij meerdere keren dat ik iets in de acteer branche moest gaan doen. Ik kan namelijk een grap maken alsof het echt is en bijna huilen op commando. Lijkt me wel wat hoor dat acteren, maar in het midden van belangstelling staan, daar houd ik niet van. Goed, terug naar dat verhaal van in het begin. Je kent het wel die ochtenden dat het allemaal gewoon niet mee werkt. Je pakt je mascara, valt op de grond. Pakt het op, en valt gewoon weer. Zucht, dit word zo een dag. Het was mijn beurt om de winkel te openen en ik dacht bij mezelf, ik moet ietsje eerder weg, want ik moet nog tanken. Na dat ik al te laat weg ging, moest ik ook nog eens een dikke vette laag ijs krabben. Al met al zo een kwartier te laat te zijn vertrokken ging ik als een speer naar de supertank, wat ik nog maar net redde. Ik deed mijn pas erin, drukte mijn code in en wachtte. En wachtte.. Er gebeurde niks. Cancel werkte niet, de pomp oppakken niet. Niks deed het. !$%!* Na de hele tank zijn afgelopen vond ik daar eindelijk een nummer. ''Nee mevrouw, daar kan ik niks mee'' hoorde ik bij het eerste nummer. Oké, next.. Nee die kon ook niks. Uiteindelijk vond ik nog een nummer, die wilde mij ook vertellen dat hij er niks mee kon, uiteindelijk zei ik heel vriendelijk dat ie dat maar wel moest doen of anders stak ik de hele boel in de fik. Ja, dan kan het ineens wel hé. Je moet begrijpen dat ik het natuurlijk nooit zou doen, maar op dat moment kookte ik van woede. 10 minuten later kwam er iemand aan. Ik vertelde wat er aan de hand was waarop hij vrolijk zei ''ooooh, als ik dat wist had ik het sleuteltje meegenomen.'' WAT!?... ''even mijn collega bellen''.. Ja, doe dat vooral even. Collega komt eraan, die was gelukkig ergens in de buurt bezig. Terwijl ze samen een beetje stonden te kletsen werd mijn irritatie steeds groter. Maar op het moment dat mij werd verteld dat de sleutel spoorloos is kwam het... Ik pakte mijn sjaal, deed 'm over mijn mond en gilde zo hard als ik kon. Echt. Ik had het wel eens terug willen zien. De overige tankers bekeken me alsof ze zojuist een wereld wonder zagen en ik leek wel een gek omdat ik spontaan in een lachbui raakte. De twee mannen durfden niks te zeggen en de eerste man probeerde snel op een andere manier de kast open te krijgen. Na wat gestuntel is het gelukt, kreeg ik mijn pas terug en reed snel, met een lege tank, weg. Als dat geen scene schoppen is, dan weet ik het ook niet meer.


Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

24 opmerkingen:

 1. Dat had Ik wel graag willen zien!! En de grote vraag: was je op tijd op het werk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! lijkt me een erg leuk boekje met een leuke schrijfstijl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha oh dit is zo enorm herkenbaar, dit heb ik echt standaard één of twee keer per week dat alles maar dan ook alles en de kleinste dingen fout gaan. Tegen deuren aanlopen ook zoiets, zo'n groot gat waar bijna twee mensen doorheen kunnen en jij loopt tegen de deur aan applaus! haha op dat soort dagen is het gewoon overleven:P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha geweldig. Ik weet niet of ik dat zo zou durven.. maar... hey, je hebt er duidelijk wat mee bereikt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha super leuk verhaal. Op zo'n dag mag dat best!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah, geweldig! Ik kan me voorstellen dat je op dat moment zelf heel geïrriteerd bent, maar altijd een leuk verhaal om later nog eens te vertellen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahah wat had ik hier graag bij willen zijn, ik herken het helemaal hoor. Nog 10 keer erger wanneer je je maandelijkse periode zou hebben, volgens mij kan je dan zelfs erbij staan huilen (als dat al niet het geval was)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lijkt me dat een onwijs leuk boekje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig heb je de titel van je boekje vermeldt, want ik was zo benieuwd waar deze opdracht bijhoorde!
  X Wilmke
  Www.winwonderland.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha wat ben je toch een heerlijk kind! Ik had je daar wel eens zien willen staan. Zo grappig! Ik hoop dat je die mannen voor hun leven hebt laten schrikken zodat ze de volgende keer wat beter na gaan denken hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas is een situatie als deze enorm herkenbaar... Dit soort dagen moeten niet te vaak voorkomen bij mij, want dan word ik helemaal gek. Ik kan me goed voorstellen hoe geïrriteerd je was, ontzettend irritant als je zelf haast hebt en afhankelijk bent van mensen die alles lekker op hun gemak doen. En het vervelendste is dan nog dat je uiteindelijk ook nog eens na al het gedoe met een lege tank wegreed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heb je super leuk geschreven! Wat een situatie seg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha! Dat had ik graag willen zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een grappig boekje, ik zou zulke dingen denk ik echt niet druven haha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahahaha! vreselijk hè, zo morgen waarin alles mis gaat! Melk die in de magnetron te warm wordt, lenzen die uit je handen vallen, mascara op je hele gezicht, parfum in je ogen spuiten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg herkenbaar dat je van die dagen hebt dat aan het begin van de dag al van alles verkeerd gaat en je weet dat het de rest van de dag ook nog wel zal gebeuren haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh no! Wat een baaldaag haha. Ik had daar wel bij willen zijn stiekem hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Omg, wat een baalochtend zo idd! Wel heel erg leuk geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, dat had ik echt moeten zien! Leuk geschreven :P

  BeantwoordenVerwijderen