Hoe cliché ben jij met je (vakantie) foto's?

donderdag 5 maart 2015

Een tijdje geleden las ik op internet een artikel over de 10 meest voorkomende, cliché vakantie foto's die mensen nemen. Het artikel was bedoeld om niet heel serieus te nemen, maar toch kwam ik erachter dat ik wel héél cliché ben! Heb jij al enig idee welke daar allemaal bij zitten?

1. De Selfie - Hoe kan het ook anders dan dat de Selfie op nummer één staat? Ongegeneerd een foto van jezelf maken terwijl iedereen je aan kijkt (maar ondertussen doen ze het ook allemaal zelf) Ja hoor, ik ben schuldig. Waar en wanneer dan ook. Selfie's met een mooie achtergrond zijn gewoon veel leuker.

2. Duckface met vriendinnen - WOW! Dit was moeilijk om te vinden zeg. Vroeger was ik all about that duckface omdat ik vrij gele tanden had en nooit durfde te lachen. Nu komt het vrijwel nooit meer voor. Maar toen we in de helikopter over The Grand Canyon vlogen, kwam er toch een duckface tevoorschijn. Doe mij nu toch maar lach foto's hihi

3. Begraven in het zand - Nee, dit is een foto die ik nog nooit heb gemaakt. Misschien dat ik heel vroeger wel eens iemand heb begraven maar niet zover ik weet.. Zie er het nut ook niet echt van in eigenlijk.

4. Mensen voor Eiffeltoren - Als ik ooit in Parijs zijn zou geweest, had ik deze echt wel kunnen afvinken. Maar helaas ben ik er nooit geweest. Wel een foto voor het Hollywood sign, telt die ook?

5. Voeten in het zand - Als je zegt dat je deze nog nooit hebt gemaakt dan lieg je óf je bent nog nooit ergens geweest waar zand is. Geen vakantie is compleet dat ik mezelf niet schuldig maak aan deze cliché

6. Vrouw voor een brug - Deze werd meer bedoeld als ''een foto op een gevoelige plaats''. Ofterwijl gewoon een hele mooie plek en dan met name water op de achtergrond onder het mom ''water op vakantie'' Ik snap er niet veel van, maar ben wel schuldig.

7. Benen met uitzicht - Oeps, ja ik maak deze wel eens. Maar post deze nooit online. Eigenlijk weet ik niet waarom ik dit soort foto's maak want het is gewoon nutteloos.

8. Selfie als stelletje - Wederom, als ik een stelletje was met iemand, dan had ik vast deze foto ook wel gemaakt. Fotootje hier, fotootje daar. Vaak lukt het niet eens om de achtergrond erop te krijgen dus is het gewoon nóg een foto van jullie hoofden.

9. Cocktail op het strand - Ook deze was erg lastig om te vinden. Wel veel foto's van cocktails in bars en restaurants. Of shotjes, of water op een tafel. Maar daadwerkelijk een cocktail op het strand. Die was pittig. Toch heb ik 'm ... Nouja, technisch gezien was het een daiquiri.

10. De onvermijdelijke rieten parasol - DUH! Die dingen staan er om te fotograferen. Net als palmbomen. Iets in die dingen trekt je gewoon aan om een foto te maken.

--------
Oké, ik ben dus gewoon mega cliché. Het erge is, ik vind het niet eens erg.
Ik blijf lekker mijn voetjes in het zand fotograferen met rieten parasols en cocktails, moeten ze maar niet zo fotogeniek zijn!
 
Hoe cliché ben jij?
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

25 opmerkingen:

 1. Allemaal heel herkenbaar, ik ben ook echt cliché. Leuk dat je foto's van jezelf erbij hebt gedaan, je bent op mooie plaatsen geweest!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo herkenbaar allemaal!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je mooie foto's erbij gedaan! Cliché worden dingen gewoon omdat ze nou eenmaal heel leuk zijn!
  Groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar haha. Leuk artikel, ik ben cliché!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind mijn cliché-heid nog wel meevallen eerlijk gezegd! Alhoewel een foto voor de Eiffeltoren en een selfie ook wel in m'n fotoalbum staan, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, heel leuk artikel! Ik ben dus ook best wel cliché. Die foto voor het Hollywood teken, daar sta je heel erg mooi op trouwens <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ehhh ik ben HEEL cliché! Alleen ook nog niemand begraven haha, doe foto in Hollywood is prachtig trouwens! Erg leuk artikel zo met je eigen fotos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha ojee ik ben ook mega cliché! Grappig om te lezen, de foto van jou in Hollywood! wauw gaaf zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Guilty as charged! Maar, hallo, memories! Ik wil gewoon alles fotograferen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha heerlijk cliché allemaal. Ik vind het echt heel leuk dit soort artikels te lezen. Ik kan niet wachten tot ik weer op vakantie ga en al deze cliché foto's kan gaan maken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Cliché of niet..... Wat een heerlijke foto's! Helemaall zin in zomet en foto's maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha sommige zijn wel herkenbaar, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een foto heb gemaakt met mijn voeten in het zand. Nee ik lieg écht niet en ik weet hoe zand er uit ziet (zanderig hehe), maar ik vind voeten gewoon niet aantrekkelijk genoeg om er een foto van te maken. Vakantiefoto's met vriendlief: ja daar maar ik me heel erg schuldig aan haha. Maar die zijn zo leuk voor later! Ik vind je foto bij het Hollywood bord ontzettend gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een super leuk artikel en zo herkenbaar! echt mooie foto''s!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha Ik ben zo cliche dat ik stapels landschapsfotos heb...en de foto bij het hollywood bord telt ook gewoon mee....duckfaces en selfies heb ik echt niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. TE leuk om te zien, te leuke foto's. cliché is soms heel fijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk!! Maar ik mis die met je mams! Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oké, ik ben toch best cliché. Haha, heel leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha, de 'benen met uitzicht' en de 'rieten parasol' zijn zo herkenbaar.
  Ik was vorig jaar in de zomer naar Los Angeles geweest en toen zag ik vanaf de Walk of Fame in de verte het Hollywood sign. Ik wou dichterbij komen voor een foto maar nee, volgens m'n ouders kon dat niet omdat daar allemaal onhandige grind weggetjes waren. Nu ik dit zie, moet ik terug haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha leuk! Ik kom veel bekenden tegen! Benen als uitzicht, voor de Eifeltoren, duckface met vriendinnen :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk artikel! Heeft me echt aan het denken gezet over mijn eigen foto-trekjes :')

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk artikel! Vooral die foto van de duckface, haha. Liefss

  BeantwoordenVerwijderen