Xenos Mok - French Vanilla Coffee for One

vrijdag 27 maart 2015

Na mijn artikel over een mok, was ik een beetje verbaasd met hoeveel mede mok liefhebbers ik te maken heb. Ik dacht altijd dat ik de enige was die mokken zó leuk vind maar het tegendeel was waar. Na mijn lichte tegenvaller van vorige keer, is het nu tijd voor een andere variant!

Net als de andere mok, komt ook deze in een onwijs schattige verpakking. Alleen daarom moest ik 'm al mee nemen. In plaats van een mini garde zit er nu een lepeltje bij, en in plaats van warme chocolademelk mix, zit er nu een French vanilla koffiemix in. Ik ben dol op koffie met een vleugje vanille dus ik was wel erg benieuwd.
 
Instructies zitten er natuurlijk niet echt bij, je kookt je water en voegt het samen met de poeder toe in de mok. Roeren en klaar. Ik maakte het zakje open, die in het schattige doosje links zat en rook helaas niks. Jammer, want meestal ruik je gelijk al wel vanille. Ik vulde de mok voor de helft met water aangezien het anders veel te veel is en krijg je slootwater...

Oké, zodra ik het kokende water in de mok deed hoorde ik een hele enge barst en gekraak.. Ik durfde de mok niet op te pakken aangezien ik bang was dat 'ie uit elkaar zou vallen. Nadat er na een tijdje niets gebeurd was, durfde ik de mok toch op te pakken en lag er wel wat op het aanrecht van de koffie. Na het schoonmaken lag er weer wat na het verplaatsen van de mok. Ik zie niets, maar het is niet best!
 
De smaak van deze mix is wel veel lekkerder dan de vorige variant die ik probeerde, maar ook deze kon ik niet helemaal opdrinken aangezien het onwijs zoet is. Dat zegt heel wat als iemand dat zegt die van zoet houd. Ook vind ik dat gekraak iets té eng. Het artikel over de andere mok lees je hier.
 
Deze mok kocht ik bij de Xenos voor €4,95
 
Wat is jouw favoriete koffie?
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

23 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke mok! Die zou goed staan bij de rest van mijn collectie hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel echt een leuk pakketje om bijvoorbeeld cadeau te doen! Alleen wel jammer dat het niet echt lekker is, haha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. iel wat eng dat gekraak! Gelijk weg doen hoor want dat is heel gevaarlijk.
  Wel ontzettend jammer want de mok is heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUper leuke mok is dit! Alleen balen zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh dat gekraak lijkt me ook erg raar zeg. Wat een schattige mok <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Te zoet is meestal niet super maar ik vind het concept wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tekstje staat er op die mok! Pfoe, ik zou ook wel schrik hebben mocht dat zo kraken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer, dat deze mok spookgedrag en geluiden vertoond....Hij ziet er heel erg leuk uit, maar nee, die zou ik toch ook maar liever niet gebruiken...Ik ben gek op Cappuccino, maar het rare is als ik he dagelijks drink vind ik het niet meer zo lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd zelf echt niet van koffie maar wel van mooie mokken. Jammer van het gekraak!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh creepy, een behekste mok. Ofzo ;)
  Ik ben ook niet zo voor heel erg zoete koffie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuke mok! wel appart van dat gekraak inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat het tegenviel, want het klonk echt heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He wat raar van dat gekraak. Ik houd ook heel erg van mokken, haha. Zo erg dat ik geen nieuwe meer mág kopen, omdat de kast zo vol is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat het geen fijn product is! Ik woon in een studentenhuis en daar hebben we een senseo apparaat, dus ik drink al-tijd senseo en dat vind ik ook echt heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat vreemd en jammer van de mok, zou niet moeten. Ik vind dat ook altijd doodeng als iets dan ineens kraakt of scheurt, dadelijk heb je hete koffie over je heen brrr. Het zag er wel super leuk uit, jammer dat het dan zo tegenvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeh deze zou ik wel eens willen proberen. Oei, is de mok nu nog heel? Of is die ondertussen gesneuveld? haha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke mok! Zit wr nu een barstje in?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat zonde en heel gek van die mok. Ik heb ook heel veel mokken en soms hoor ik ook zo'n gek geluid maar er ligt nooit iets op het aanrecht qua drinken, super stom dit. Gelukkig was dit wel te drinken ipv de chocolademelk, wel jammer dat je 'm te zoet vond, ik durf het niet meer te proberen want ik hou helemaal niet zo veel van zoete zooi haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het lijkt wel alsof de meeste Xenos producten niet tegen kokend water kunnen.. Ik had een keer een glazen karaf van de Xenos waar ik kokend water in deed (om zelf ijsthee te maken). Helaas stond mijn karaf niet op het aanrecht maar had ik hem in mijn handen.. Er kwam een ontzettend grote barst in en de complete bodem viel eruit. Met een aantal brandplekken die gelukkig nog meevielen, besloot ik dus om nooit meer kokend water in een karaf van de Xenos te doen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat is deze leuk!! Balen dat hij kapot is, zou toch niet moeten mogen!!
  Leuk geschreven weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke mok en combi. Jammer dat hij al kapot is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een lieve mok! daar kan je de morgen wel mee beginnen maar jammer dat ie kapot is..

  BeantwoordenVerwijderen