de ik-generatie

zondag 26 april 2015

 Dit typ ik op het moment dat iemand mij aan het appen is over hoe lastig haar dag, en eigenlijk hele week wel niet is geweest (lees: de cheeseburgers waren op bij de mac & de aanbieding bij de AH was ook nog eens op) Normaal is dit niet zo erg, maar het feit dat ik nét verteld heb dat ik bij de neuroloog ben geweest en er zo overheen word gewalst, is dan gewoon niet zo leuk. IK ben daar ook wel eens klaar mee.

Maar hoe maak je dat nou duidelijk in een tijdperk waarin 9 van de 10 mensen nou eenmaal liever over zichzelf praten dan te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Tegenwoordig kan je niets meer zeggen tegen iemand zonder dat je hoort "oh dat heb ik ook" of "ja dat ken ik, want blabla... HOUD DAAR MEE OP! Waarom kunnen mensen niet meer luisteren naar elkaar? Waarom leven wij in een ik generatie.. Waarom zijn er zoveel mensen die zich hetzelfde voelen, maar toch gebeurd het zoveel? Ik weet niet of jullie mijn post nog herinneren van "wanneer je vriendinnen je vriendinnen niet meer zijn" maar ik schrok er van hoeveel meiden precies hetzelfde dachten dan dat ik dat doe.. nog elke dag bedenk ik me hoe dat zou komen, maar dan lees ik weer al die ikke appjes en dan is het me wel weer duidelijk. We zouden allemaal weer eens ouderwets naar elkaar moeten luisteren, wie weet help je er iemand mee.

Dit was weer eens een artikel met losse hersenspinsels.

Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

28 opmerkingen:

 1. Je zou ook kunnen denken...wat fijn dat er iemand is die mij in vertrouwen neemt. Niet iedereen kan namelijk zijn of haar verhaal bij iedereen kwijt. En natuurlijk snap ik wat je bedoelt mop maar wees echt blij dat deze meiden je in vertrouwen nemen! Al klinkt het soms wat ego. Anders zouden we niks meer over onszelf tegenover onze (beste) vriend(in)en kunnen zeggen. En de tegenreacties zijn eigenlijk heel normaal, let maar eens op dat je het zelf ook wel eens doet, kan niet anders. Nogmaals ik snap wat je met dit artikel probeert duidelijk te maken maar probeer het positief te blijven zien anders kan je je overal wel aan gaan ergeren. En dat is zonde van je (positieve) energie. Lieve groetjes Mandy ;-) Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie reactie Mandy! Snap helemaal wat je bedoelt en vind het ook heerlijk om naar mensen te luisteren en er voor ze te zijn.. Maar het is dat ik de privacy niet wil schenden van haar anders had ik het "gesprek" laten lezen. Het zijn namelijk van die gesprekken dat ik vertelde dat ik naar de neuroloog was geweest en dan oh ja, ik heb net lekker gegeten bij de mac en mijn tante komt vanavond en ik heb een leuk shirtje gekocht. En zo verder.. Daar ben ik dan echt gewoon klaar mee. Ik ben een heel goed luisterend oor, maar ook ik wil wel eens mijn verhaal kwijt ^^

   Verwijderen
  2. Met het aanpassen van je artikel snap ik je nu beter! ;-) en ach...we hebben allemaal wel zo'n iemand in inze nasdte omgeving. Zo heb ik een collega die zo ontzettend erg is. Zij hoort volgens mij alleen haarzelf praten maar ben ik inmiddels aan gewend! Masr ben het met je eens...als je zelf iets "heftigs" verteld en er word overheen gewalst is dat op zn zachts gezegd heel vervelend! Ps was geen kritiek hoor! ;-) Xxx

   Verwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Er zitten altijd mensen tussen die zogenaamd jouw verhaal willen horen om vervolgens over zichzelf te praten. Ik walg er eigenlijk gewoon van! Ik kan er heel slecht tegen en reageer dan eigenlijk ook gelijk niet meer. Zouden ze de hint snappen?

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan mij hier erg in vinden.. Ik ken inderdaad ook heel veel van zulk soort mensen, deze mensen vermijd ik dan ook zoveel mogelijk! Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Ik vind zulk soort artikelen trouwens erg leuk, moet je vaker doen!
  Liefs
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja komt mij bekent voor!! Je vertelt iets, best wel heftigs" over jezelf, en dan praten ze eroverheen alsof je vertelt dat je bij de slager bent geweest, of ze hebben iets "veel ergers" meegemaakt, 20 jaar geleden!?!? Leuk als ze jou ook eens aanhoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven :) Ik ben het helemaal met je eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het heel mooi geschreven en wat je hebt geschreven klopt helemaal! Tegenwoordig denkt iedereen aan zich zelf. Ikke ikke ikke, de rest kan stikken. Daar is toch zo'n liedje van? Nou zo gaat dat tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow ik vind het vooral nogal gemeen bah lekker boeiend wat ze te vertellen hebben. Als jij zoiets hebt meegemaakt mogen ze best wel even aandacht aan jou besteden. Ik snap je helemaal Rebecca, ik zou ook best boos zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het ook met je eens, je hebt helemaal gelijk. Mensen moeten hier soms eens aan herinnerd worden, anders blijven ze het waarschijnlijk doen! Goed geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me hier ook wel in terug vinden. Soms heb je gewoon nood dat iemand echt naar je luistert en meeleeft. Niet dat die iemand ineens ook iets aan de hand heeft wat jou probleem weer op de achtergrond plaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt zo herkenbaar! Elke keer moet je wel luisteren naar het probleem van iemand anders. Maar als je zelf even je verhaal kwijt wilt is het meteen, ja klopt oh trouwens ik heb dit meegemaakt. NIET LEUK SOMS!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben het helemaal met je eens en ik snap dat je boos bent, terecht.! op deze manier is het alsof het haar helemaal niets interesseert dat jij bij de neuroloog bent geweest, cheeseburgers die op zijn bij de mac zijn natuurlijk veel belangrijker, uch. misschien de volgende keer de rollen maar omdraaien.? niet luisteren en eroverheen walsen, misschien dat het dan doordringt. xx liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms is het heel goed om zulke frustraties van je af te schrijven en geeft het je weer wat extra lucht....Losse hersenspinsels zijn het echt niet, het zijn heel realistische gedachten die tot bepaalde inzichten leiden,...je mag er heel trots op zijn dat je dat kunt....( knuffel )

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig artikel, ik ben het helemaal met je eens. Mensen zullen is wat meer aan andere moeten denken in plaats van alleen aan zichzelf. Word dit landje een stuk gelukkiger van! Ik volg je eigenlijk al heel lang op Instagram maar heb nu voor het eerst op je blog gekeken en wat een leuke artikelen zeg! Ik ben je gelijk gaan volgen op bloglovin.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat leuk om te horen, dankjewel!
   Het zou inderdaad fijn zijn als mensen dat allemaal eens wat meer deden. Helaas denk ik niet dat het gaat gebeuren..

   Verwijderen
 14. Mooi artikel! Ik ben het helemaal met je eens! Tegen sommige mensen vertel ik lang niet alles omdat hun problemen altijd "veel erger zijn" en ze alleen aan zichzelf denken. Gelukkig heb ik vriendinnen om me heen die wel altijd luisteren als er iets is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel belangrijk en ontzettend fijn dat je die vriendinnen hebt <3

   Verwijderen
 15. Ja kan me daar soms ook wel aan irriteren dat er bijna niet gevraagd wordt aan jou maar dat er wel van jou verwacht wordt dat je naar hun verhaal luistert. Dat je soms echt denkt ehm ja en ik dan? Hallo?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wouw wat mooi geschreven dit en ik ben het helemaal met je eens. Iedereen heeft het altijd vrij snel over zich zelf. en iedereen weet altijd wel hoe jij je voelt dat herken ik echt. We zouden echt veel meer naar anderen moeten luisteren.
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, dit soort mensen zijn naar. Niet leuk! Maar heel misschien heb ik dit trekje ook wel, onbewust. Zonder dat ik het doorheb? Ik ga er op letten, want ik zou dat echt heel erg vinden als mensen 't over mij dachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha heel herkenbaar. Het is niet een generatie, het ligt gewoon aan die personen. Je hebt mensen die nou eenmaal graag over zichzelf praten, erg irritant. Ik ben zelf vooral een luister persoon, merk ook vaak dat mensen naar mij toe komen om het ergens over te hebben. Om er dan gelijk overheen te walsen met mijn eigen 'problemen' vind ik echt niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kan alleen maar heel hard ja schudden bij het lezen van je post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Amen!

  Ik leef volgens dit principe:
  " Je moet altijd weten wat je aan een ander kan hebben, zodat je datzelfde gedrag later op hen kan projecteren"

  Simpel, maar o zo effectief! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik leef echt met je mee, dit is zo ontzettend herkenbaar. Je wordt er soms echt even sacherijnig van..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Rebecca, ik houd van je en ik voel mij zooo slecht dat ik dit nu pas lees maar oké wij gaan het even over jou hebben want, je bent geweldig en je verdient beter dan dit. Je bent een topper die altijd naar mij luistert wanneer ik dat nodig heb of ten minste, via de app. Ik kan altijd bij je terecht en ik hoop dat je weet dat je ook altijd bij mij terecht kunt maar buiten dat om ik vind het jammer om te lezen dat wanneer jij zo iets vertelt er zo over heen wordt gepraat want dat verdien jij niet. Jammer dat mensen dat doen, mensen zullen niet veranderen. Je bent een geweldig persoon, dat je dat even weet! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh, ik ben het hier helemaal mee eens! Je vertelt dan iets, maar het volgende moment zijn ze het al vergeten... Of erger nog: ze vertellen dan een verhaal waarbij het van hen nog dat tikje éxtra erger was. Hatelijk! Mooi geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen