Waarom ik zon

woensdag 29 april 2015

Al eerder plaatste ik een foto op instagram over dat ik even ging zonnen. De hoeveelheid commentaar die ik daar aan over hield was ronduit vervelend. Ik snap dat sommige reacties lief bedoelt zijn maar iemand gelijk voor debiel uitmaken is echt belachelijk. Ik zon namelijk niet om rimpels te creëren hoor..

Oké ik ga er echt niet omheen draaien. Ik weet heus de gevaren wel van het zonnen. Ook ga ik niet ontkennen dat ik het stiekem ook een beetje doe voor het kleurtje. Maar dat zijn lang niet de enige redenen. Waarom zon ik?

(rug)pijn en andere klachten
Op nummer één staat hoe dan ook de pijn in mijn rug. Onder de zonnebank lijkt het gewoon alsof de pijn even helemaal verdwijnt. Wat natuurlijk logisch is omdat de warmte van de lampen zorgt voor een betere bloedsomloop waardoor spieren en gewrichten soepeler worden. Wanneer de pijn echt heel erg is, kan ik echt smachten naar een zonnebank.

Even helemaal niks
In het dagelijkse leven ben ik eigenlijk altijd wel bezig, dat herkent vast iedereen. Werk, sport, je sociale leven .. Noem het allemaal maar op. Constant maakt mijn brein over uren en het lekkere aan de zonnebank is, is dat je niks kan. Ik lig daar op dat moment 15 á 20 minuten wetend dat ik op dat moment wel kan piekeren, maar ik kan er toch niks mee. Daarom zet ik mijn muziekje op en doe ik even lekker niks!

Vitamine D word lekker aangevuld
Vooral tijdens de donkere dagen in de winter hoor je mensen vaak over een winterdip. Dat komt omdat wij als Nederlanders eigenlijk al vrij snel (zon)licht te kort komen. Iets wat je krijgt van (zon)licht is Vitamine D, wat zorgt voor sterke botten. Omdat ik binnen werk en eigenlijk bijna altijd wel binnen ben, is dit één van de weinige momenten dat ik wat vitamientjes kan aanvullen.

Beter in mijn vel
Zoals ik al eerder aan gaf, doe ik het heus wel een beetje voor het kleurtje. Ik ben van mezelf nog net niet zo wit als een a4tje maar het komt wel in de buurt. Na meerdere malen te horen of het wel goed met je gaat, is het toch echt fijner om te horen dat je er goed uit ziet. Stukje meer zelfvertrouwen is nooit mis.

''Onderlaag voor de echte zon''
Mensen die mij kennen weten dat ik niet snel verbrand, ook al zou je dat niet denken als je me in eerste instantie zou zien. Toch vind ik het fijn om een soort onderlaag te hebben voor de momenten dat ik de echte zon inga, zo heb ik namelijk nog minder kans om te verbranden. En juist dát is gevaarlijk.

*Als je bewust zont, dan is het helemaal niet erg of slecht voor je. Ik lig niet graag een hele dag te bakken op het strand. Ik doe dat 20 minuten eens in de zoveel tijd onder de zonnebank. Al met al wil ik ook gewoon even zeggen dat je mensen in hun waarde moet laten. Ik houd van zonnen, jij niet. Ok.
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

31 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat er zo gereageerd werd op je zonnebank foto! Ik vind het ook altijd heerlijk om er onder te gaan. Ga niet zo vaak maar ben van mezelf heel erg wit en soms zie ik er daarom al snel een beetje uit als een lijkje dus dan neem ik even een zonnebank en is het ergste witte eraf. Daarnaast heb ik het altijd koud en onder de zonnebank warm ik eindelijk weer een beetje op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend dat mensen zo reageren zeg, ik vind dat je het toch lekker zelf moet weten :) Ik snap je best wel. Toen ik alleen las dat de zonnebank je helpt bij je rug, wilde ik je even laten weten dat ik hier zelf altijd een infrarood lamp voor gebruik. Helpt super goed, niet schadelijk en kun je voor weinig geld aanschaffen voor thuis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ga weleens onder de zonnebank, niks mis mee. Ik vind het lekker om even te ontspannen en mijn rugpijn wordt er inderdaad minder van. Vervelend dat mensen zo stom reageren.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal niet fijn dat de reacties op die foto niet super waren. Met naar de zonnebank gaan is niets mis mee. Als jij het super ontspannend en fijn vindt, moet je het gewoon blijven doen en je niet teveel aantrekken van al die commentaren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beter onder de zonnebank voor een natuurlijk kleurtje, dan met de verfroller bruiner over je huid smeren. Dat lijkt me toch een stuk beter voor je huid. Blijf genieten, blijf zonnebanken, en mooi dat je je niet laat beïnvloeden door die mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend dat je zulke reacties kreeg. Je hoeft je dat helemaal niet aan te trekken, want jij weet waar je het voor doet xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk even dat half uurtje NIKS!! zolang je niet 4x per week gaat moet het gewoon lekker kunnen! Daarbij, wat is nou niet slecht voor je? Je drinkt niet, je rookt niet, eet gezond (meestal) gewoon lekker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd ook echt van de zonnebank voor mij is het echt een ultiem ontspan momentje en val daarom ook heel vaak in slaap omdat het zo relaxend is oh en alle bovenstaande dingen die jij noemt natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga ook af en toe onder de zonnebank, zolang je het maar niet te vaak doet is er inderdaad helemaal niks mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah jak wat naar dat mensen denken dat ze zomaar dit soort reacties achter mag laten. Wat vervelend! Als het jou en je rug goed doet moet je het gewoon lekker blijven doen. En vitamine D is ook mooi meegenomen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou ook van de zonnebank, mede dankzij jou dingen die je noemt. En voornamelijk doe ik het om de bruine kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel voor deze post. Ik word zo moe van al die mensen, ik ga inderdaad ook onder de zonnebank voor al deze redenen en vooral voor mijn gezondheid is het soms erg fijn. Dus mensen sssst. Liefs Sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben het met je eens! Bewust zonnen is belangrijk en ook ik begin binnenkort weer met een kuurtje.
  Ik bouw het heel langzaam op, puur zodat ik in de zomer niet binnen 10 minuten verbrand en onder de uitslag zit.
  Voor mij is dat dé reden, niets anders.
  De bruine kleur kan me gestolen worden, maar verbranden en uitslag is gewoon vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk onder de zonnebank vooral tijdens stressvolle periodes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vervelend dat mensen gelijk ongevraagd hun vaak (negatieve) commentaar moeten geven. Ook al is het meestal wel goed bedoeld. Gewoon lekker doen, is altijd nog jouw keuze. Al begrijp ik heel goed dat je het vervelend vindt om zulke reacties te krijgen, niet leuk. Ik ben het trouwens helemaal eens met je. Zonnen is veel meer dan alleen een kleurtje kweken. Zonnen is ook gewoon onstpanning!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Belachelijk dat mensen gelijk zo dom gaan reageren, goed dat je dat nog even zegt! Ik ga heel af en toe ben soms ook te lui om er heen te wandelen ;) Wil niet de zomer beginnen met melkfles benen en dan snel verbranden, ook voor de vitamine D ga ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hmmm, wat kunnen mensen toch vreemd doen over zulk soort dingen...Ik zie veel goede redenen hiertussen staan en zolang je niet ligt te bakken, braden en grillen....niets mis mee...en ook al zou je dat wel doen...dan nog is dat jouw zaak en heeft niemand daar op een onbeschofte manier iets over op te merken....Geniet er maar lekker van, knuffel Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mensen zijn echt onbeschoft! Bah bah, en ik snap de punten die je aangeeft wel hoor en herken dit ook enorm! Altijd maar rennen en vliegen en alles tegelijk willen doen. Op dat moment heb je echt even een moment dat je wel moet ontspannen en echt even aan jezelf tijd kan toewijden omdat je anders jezelf voorbij loopt. Vitamine D is ook niet verkeerd om aan te werken, want daar wordt je ook een gelukkiger mens van! Niks van die pipo's aantrekken meid! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat goed dat je dit zo in een artikel uitlegt! Veel mensen reageren altijd heel naar terwijl ze verder van niks afweten. Ik weet van het AVL (niet van mij, mijn moeder - herstelt gelukkig) is dat zij zeiden dat je de zon vooral ook niet mag mijden. Ga niet in de heetste uren zitten bakken maar het is wel belangrijk dat je zo'n 20-30 minuten in de zon gaat vanwege de aanmaak van Vitamine D, en vele andere redenen zoals jij hierboven al benoemde. Zo lang je verstandig zont, is er geen probleem, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Krijg je daar echt serieus rare reacties op, hebben mensen niks beters te doen? Meis je hoeft je niet te verantwoorden, maar misschien dat sommige mensen het nu wel beter begrijpen (als snap ik nog niet waarom mensen zo doen maar goed...) x

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Inderdaad, laten we gewoon allemaal van elkaar respecteren hoe we ergens in staan. Ik deel je mening echter wel en kan er ook van genieten om even heerlijk te zonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Inderdaad, laten we gewoon allemaal van elkaar respecteren hoe we ergens in staan. Ik deel je mening echter wel en kan er ook van genieten om even heerlijk te zonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Belachelijk dat mensen altijd hun woordje klaar hebben. Je hoeft je niet te verontschuldigen, want je bepaald zelf wat je doet ❤️ Ze zijn gewoon jaloers op jou en je geweldige blog. De zonnebank is natuurlijk heerlijk, toch?! xoxo💕

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ikzelf vind zonnen ook ronduit heerlijk! Voor mijn verjaardag heb ik een zonnebankabonnement gekregen waar ik nu langzaamaan gebruik ga van beginnen maken. Zo ben ik al wat bruin tegen de zomer en verbrand ik inderdaad minder snel! En het is ook gewoon heerlijk ontspannend! Jammer dat andere mensen daar zoveel commentaar op hebben. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben zelf nog nooit onder de zonnebank geweest, maar begrijp wel dat je het graag doet! Als je het maar niet te lang doet, vind ik het er altijd mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Niemand mag hierover oordelen, ongeacht wat voor reden je dit doet het is jou keuze. Lekker laten doen meid, dat soort mensen hebben toch zelf zo'n perfect leventje ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lekker blijven doen als je je er goed bij voelt! :) Na al deze punten begrijp ik het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. (Te veel) zonnebanken is niet goed voor je, net als lang in de zon zitten. Maar inderdaad heeft "zonnebanken" ook zo zijn voordelen. Ik ben inmiddels 30 en ga een stuk minder nu ik toch stiekeme rimpels zie verschijnen, maar helemaal nooit meer.... Nee! Ik hou d'r van! Liefs, Eva
  www.mrsanchelon.com

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Waarom moeten anderen zich toch altijd zo druk maken om een ander? Als jij hier toch van geniet, dan moet jij dat lekker doen! Ik doe het zelf niet, omdat ik niet stil kan liggen haha. En omdat ik gewoon probeer om bij de echte zon mijn vitamines te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. zonnebanken is inderdaad niet alleen om te bruinen.
  Ik ga der ook onder omdat ik soort huid aan doening heb. Daar door ga het echt wel weg.
  Vind het daarom heel erg dat andere mensen altijd commentaar geven op gene dat ze eigenlijk niet wetten waarom je het doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ga ook regelmatig onder de zonnebank. Gewoon even heerlijk relaxen en een bruin kleurtje is ook wel fijn natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen