een dagje in Natuurpark Lelystad

woensdag 24 juni 2015

Samen met mijn mams had ik een vrije dag en we besloten de hele dag te Dexteren. Je weet wel, die vreemde serie. Maar om één uur besloten we toch wel dat het iets te zonde was om binnen te blijven. Het was zo onwijs lekker weer dat we wat leuks wilde doen.. Omdat we het zielig vonden om Nina alleen te laten besloten we om naar het natuurpark te gaan.

Het was een doodnormale donderdag. Geen feestdag, geen vakantie, niet na schooltijd... Gewoon heel gewoon. Het was enorm rustig en wauw wat was dat fijn. We besloten eerst even te gaan lunchen voordat we gingen wandelen. Er zit gewoon een restaurant in (op?) het natuurpark waar je genoeg keuze hebt. Een groot pluspunt is dat honden gewoon overal toegelaten worden. Wel aan de lijn natuurlijk.

We gingen lekker buiten op het terras zitten waarbij we het mooiste uitzicht ooit hadden. Bij dit soort plekjes kan ik alleen maar denken aan ''het zou je achtertuin maar zijn''. Ik kan zo genieten van dit soort plekjes. We bestelde allebei een cappuccino met een Turkse tosti. Dit is een tosti op Turks brood met ham, kaas, chorizo en salsa. Deze had ik al één keer eerder genomen en was de tweede keer nog net zo lekker.

Nog even een foto maken van mij terwijl ik een foto maak. We hadden het nu al ontzettend warm en hadden stiekem helemaal geen zin om op te staan. Toch moesten we wel want we zaten midden in de zon en we konden duidelijk merken aan Nina dat ze onrustig werd. Ze lag wel gewoon in de schaduw hoor, maar toch vonden we het een beetje zielig.

Elke dag om 15:00 krijgen de otters hun eten. Eindelijk lieten ze zich zien! Wij dachten dat alle hokken gewoon leeg waren maar nee, ze zaten er echt in. Otters maken echt de meest lieve geluiden ooit. Net een stel kittens bij elkaar. Ze kregen kuikens, vis & hamburgers van ingewanden. Hmm, feestmaal! Het leek even of wij de enige waren maar voor we het wisten stonden er ineens nog meer mensen. Heel gezellig en iedereen vond het even leuk als wij het vonden.

Het was ontzettend warm en we hadden allebei spijt dat we zo warm gekleed waren. Ik had een lange spijkerbroek met dichte schoenen en mam had dat ook. Waarschijnlijk dachten alle dieren er hetzelfde over, want het enige wat we gezien hebben waren deze ooienvaars in de verte (ja, die zwarte stipjes) en de otters, omdat ze eten kregen. De foto in het begin is van een andere keer. Ssst, niet zeggen. Jammer, maar ik begrijp het wel.

In het begin van het rondje vond Nina het water nogal eng, maar aan het eind van het rondje -op dezelfde plek- sprong ze er zo in. Weliswaar achter een libelle aan, máár ze ging er wel in. Of ze het daadwerkelijk leuk vond weet ik niet, want een tweede keer ging ze er niet in. Wel fijn dat ze even kon afkoelen want aan haar gedrag te zien had ze dat wel nodig.

We gingen nog één keer terug naar het terras voor een heerlijke twister -jeugdsentiment- en gingen daarna weer op huis aan. Heerlijk zo een middag vol rust.
 
Zijn jullie wel eens in Natuurpark Lelystad geweest?
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

16 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's met het zonnetje, klinkt als een fijne dag. Helaas dat Lelystad zo ver weg is :(
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi park! En yum, die tosti ziet er lekker uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heerlijke dag en aan de foto's te zien was dat ook zo! De lunch ziet er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt! Van dat broodje heb ik trouwens nog nooit eerder gehoord, haha. Hij lijkt me wel heerlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag! Prachtige natuur en wat een mooi plekje om wat te eten en drinken. De otter ziet er ook zo lief uit!! Heel erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die otters! En dat ijsje is zooo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een super fijne dag achter de rug. Mooie foto's heb je genomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was een leuke dag! Heerlijk weer, beetje te warm, maar we zeuren daar niet over!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er heel mooi uit, wat een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, dat ziet er echt geweldig mooi uit :-D Lijkt mij ook wel leuk zo'n dagje.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk zo'n dagje in de natuur! Gecombineerd met leuk gezelschap en lekker, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt graag in de natuur, vandaag zijn we ook gaan wandelen in een bos, heerlijk is dat! Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er mooi uit! Mooie foto's heb je ook gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nooit geweest, maar het ziet er wel mooi uit. Lief die otters!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk lijkt dit mij, ik ben er nog nooit geweest, maar vind het er wel onwijs relaxed uitzien...en ik zal het niet door vertellen van de eerste foto...aan niemand, beloofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Ga ik ook maar eens een keer bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen