# 55 – Zet zelf die kast van die zweedse meubelgigant in elkaar.

woensdag 22 juli 2015

Het is alweer erg lang geleden dat ik een opdracht deed uit het boekje ‘100 dingen die een vrouw eens in haar leven moet hebben gedaan.’ Vorige week was het wel weer tijd. Ik wist dat er een opdracht in stond over het zelf in elkaar zetten van een kast van ‘die Zweedse meubelgigant’ maar al die tijd heb ik niks nodig gehad.

Zoals de meeste van jullie wel weten, heeft mijn moeder sinds kort een eigen studio voor haar fotografie en heb ik daar ook een gedeelte gekregen om lekker onbezorgd te kunnen bloggen. Daar hoort natuurlijk een bureau bij. Ik wist gelijk welke het zou worden, want daar ben ik al jaren verliefd op. Het witte Malm bureau van Ikea. Het is dan wel geen kast, maar dat maakt het vast niet minder moeilijk.

Als een echte slimme vrouw, begon ik eerst met alles ordenen en kijken of de checklist klopte. Al snel kwam ik erachter dat alles klopte. Huh? Zijn die verhalen dan niet waar over Ikea dat er altijd veel te veel bij zit? Of heb ik een miskoop gedaan? IK WIL OOK TEVEEL ONDERDELEN!! Goed, alles geordend en klaar om te beginnen. Twee aparte dozen, alle plankjes lijken op elkaar. Al die gaten en al die verschillende plugs die op een halve centimeter na gewoon precies hetzelfde zijn. Ik begon bij stap één en dat was het kleinste plankje, onderdeel van het laatje. Gevonden, daar moest een houten deuvel in. Middel, de kleine dikke of de lange dunne? Sjonge.. Ik ging voor de middel maat en propte het in het gaatje. Ging goed, maar het hout erom heen begon een klein beetje stuk te gaan. Waarop mijn vader besloot dat ik het NIET alleen mocht doen. Vanaf dat moment, deed ik het wel zelf, maar met hulp. Gewoon even vragen of het klopt, of het goed gaat en ook of ‘ie misschien toch stiekem even wilde helpen. Het was trouwens wel het juiste deuveltje, dus daar was ik wel weer blij mee. We zijn volgens mij nog geen uur bezig geweest, hebben niet gevloekt en hebben elkaar ook de hersens niet ingeslagen. All good. Het is dan wel niet helemaal zelf, maar toch zeker voor een groot deel. Als het alleen had gemoeten, had ik het ook best gekund hoor. Echt.

Heb jij wel eens zelf iets in elkaar gezet van Ikea?
en dan niet het tafeltje van €5,00 hihi
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

Liefs,
Rebecca
 

25 opmerkingen:

 1. Het is wel echt een super tofffe kast!! Ik heb mijn bed van de Ikea in elkaar gezet ;) haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan Rebecca! Ik laat mijn vriend dit soort dingen altijd doen, omdat ik het meestal verkeerd doe en hij is er snel mee klaar.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, ik ging in een deuk, ik wil ook teveel onderdelen!?!? Maar je bent idd WEL een slimme vrouw! Mooi buro ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha! Looking good girl! Ik kom inderdaad niet verder dan het ikea tafeltje van 5 euro...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha leuk geschreven! Ik ben net verhuisd dus heb een hele boel kasten in elkaar geschroefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat een grappig boek, ken ik helemaal niet. Toen ik ging verhuizen heb ik zoveel Ikea dingen in elkaar moeten zetten en dan uiteindelijk nog 6 schroeven over houden oid. Nooo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dat tafeltje van €5,- nog niet eens zelf in elkaar gezet haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meer dan de helft hier is ook van Ikea xD Het in elkaar zetten lukt wel, zolang er iemand bij is stukken vast te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig. Lijkt me een leuk boekje. Ik heb al heel wat Ikea spullen in elkaar gezet in mijn leven. Ik doet het ook liever zelf dan dat ik het aan mijn vriend overlaat, want zo handig is hij op dat vlak dus niet :')

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yeaaah, Rebec, I'm proud! We zien dat bijna helemaal alleen als gewoon helemaal alleen, want kijk mannen kunnen nou eenmaal nooit toekijken dus we zien het door de vingers en vragen stellen mag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk bureau zeg! Grappig dat boekje! fijn dat het gelukt is met in elkaar zetten. Ik heb groot en deels van de IKEA meubelen al zelf een keer in elkaar gezet aangezien mijn eigen eerste huisje en eerste eigen kantoor een en al IKEA was haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed bezig hahaha! ik heb zelf nog nooit iets in elkaar gezet, maar als ik de helmer kast of alex kast ga kopen moet ik er toch maar aan gaan geloven dat ik het zelf moet doen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig! Nee ik doe dit niet en heb een hekel aan klussen en dingen in en uit elkaar halen. Knap werk hoor en heel leuk geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha geweldig! Ikea meubelen moet je zeker niet onderschatten. Vaak komt er een hoop bij kijken hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Top! Hahaah, ik heb nog nooit iets van Ikea zelf in elkaar gestoken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha wat een leuke post zeg! Goed gedaan :D Ik heb het tafeltje van 5 euro in elkaar gezet haha, maar dat telt dus niet zoals je al zei :D Vriendlief en ik hebben samen eens een boekenkast in elkaar gezet en dat ging goed! :D
  XO IMKE | Pastellics

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha wat heerlijk geschreven! En dapper om eraan te beginnen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is dan weer eens een bewijs dat een vrouw eigenlijk ook zonder man iets in elkaar kan steken van meubels.
  Super tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed bezig :)
  Ik een tijdje geleden de Alex kast gekocht en ik zag het niet zitten om het in elkaar te puzzelen, dus heb ik maar mijn vriend het laten doen hahaha :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha wat een leuke foto's! Ik heb mijn Ikea kastje ook zelf in elkaar gezet, al moet ik zeggen dat ik op bepaalde momenten wel even twijfels had. Maar uiteindelijk is het allemaal virj makkelijk haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hihi, bij mij klopt het ook als ik het zelf doe...mijn man daarin tegen koopt vaak kastjes van,
  hetpastechtnietbijdevoorgeboordegaatjes.nl tja en of dat nu aan de zweedse meubelgigant ligt of aan hem?...( kijkt nu heel onschuldig) Ik heb echt geen idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk bureau maar ik zou het dus niet in elkaar gezet krijgen. Ik stond al met mijn handen in het haar bij het ineenzetten van het Valje kastje. Na echt honderd keer de handleiding te hebben gelezen lukte het mij dan toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is echt een mooi bureau! Super simpel maar zo functioneel. Ik zelf heb nog niks van ikea in elkaar gezet. Ik heb wel van de gamma een plafondventilator in elkaar gezet.. duizende schroefjes en dingetjes... en dan erachter komen... (na de laatste) dat je alle ventilator bladen verkeerd erop heb gezet... alles er weer af dan maar... uiteindelijk hangt hij wrl hoor hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is echt een mooi bureau! Super simpel maar zo functioneel. Ik zelf heb nog niks van ikea in elkaar gezet. Ik heb wel van de gamma een plafondventilator in elkaar gezet.. duizende schroefjes en dingetjes... en dan erachter komen... (na de laatste) dat je alle ventilator bladen verkeerd erop heb gezet... alles er weer af dan maar... uiteindelijk hangt hij wrl hoor hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. HA Ikea! Ik ben een haat liefde verhouding. soms kunnen ze simpele dingen zo ingewikkeld maken. En andersom precies hetzelfde :D

  BeantwoordenVerwijderen