Ritzo Sensation Glans Shampoo & Conditioner

vrijdag 24 juli 2015

Wat betreft mijn shampoo -en eigenlijk elk ander haar product- ben ik ontzettend kritisch met wat ik er in smeer of wat ik er voor gebruik. Ik gebruik niet zomaar iets, juist omdat ik ontzettend lastig haar heb en het maar weinig kan hebben. Toch besloot ik mee te doen aan een winactie voor haar spulletjes en ik won. Nu moest ik er aan geloven.. Dag oud vertrouwde Aussie..

Persoonlijk had ik nooit meegedaan aan een winactie van een merk die ik zelf niet ken, maar de winactie werd gehouden door Svenja, van Loving Life is Easy en zij was zeer positief over dit redelijk nieuwe merk. Omdat haar enthousiasme ontzettend aanstekelijk werkte besloot ik mee te doen. Maar of ik nu ook nog blij ben of ik gewonnen heb?

Ritzo Cosmetics is een beauty product speciaal bedoeld voor de jonge huid (of haar) ontwikkelt voor meiden, door meiden. Omdat wij natuurlijk zelf het best weten wat we nou echt willen. De haar producten beloven meer glans en meer volume met een heerlijke geur. De producten van Ritzo zijn dierproefvrij en bevatten alleen maar natuurlijke producten -en anders veilige alternatieven-. De flacons vind ik alleen al prachtig en ogen erg luxe.

Ritzo Sensation Glans Shampoo All day protection and shine; Als aller eerst de shampoo, waar ik altijd het meest sceptisch over ben. De shampoo belooft superzacht en glanzend haar, maar dat terwijl het haar nog wel soepel blijft. Inmasseren, heel even laten zitten en uitspoelen. Zodra ik de shampoo ging gebruiken werd ik blij verrast door de geur. Het klinkt een beetje gek, maar de geur deed mij denken aan pas gewassen man. What? Ja, ik kan het niet anders omschrijven. De geur bevalt me wel.

Ritzo Sensation Conditioner all day protection, volume & shine; tijd voor de conditioner, ik was erg benieuwd of deze ook zo lekker zou ruiken, aangezien Ritzo beloofd dat de geur in je haar blijft hangen. Helaas, een heel andere geur. Deze deed me denken aan tarwe en granen (of ruikt dat hetzelde?) De geur is niet vervelend, maar de shampoo is lekkerder. Ik laat de conditioner ongeveer 7 minuten zitten en spoel het dan weer af.

Na het wassen met zowel de shampoo als de conditioner zijn mijn haren goed schoon, erg luchtig en heb ik voor het eerst volume in mijn haar (die ik er daarna toch weer snel uit stijl) De geur van de shampoo ruik ik de eerste twee dagen erg subtiel in mijn haar en ohh, wat is dat een fijne geur! De conditioner doet zijn ding en maakt mijn haar lekker zacht. Ik moet hier niet teveel van gebruiken want anders glijd zelfs mijn elastiek uit mijn haar, zo zacht word het. Beide producten bevatten wel alcohol, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. (ik weet dat veel mensen dit wel vervelend vinden)

Het enige ''nadeel'' van deze producten is dat mijn haar iets sneller vet word dan normaal. Ik kan mijn haar prima één keer in de week wassen, maar met deze shampoo red ik dat niet en is dat toch wel twee keer in de week. Geen drama gelukkig.

De Shampoo en Conditioner gebruik ik nu al iets langer dan een maand en ben ontzettend blij dat ik kennis heb mogen maken met dit merk.
 
De glans shampoo All day vind je hier & kost €7,95
De sensation conditioner vind je hier & kost €8,50
 
Hoe ben jij met het testen van haarproducten die je niet kent?
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

Liefs,
Rebecca

14 opmerkingen:

 1. Wauw! Ik zou willen dat ik een keer per week mijn haren kon wassen in plaats van ongeveer 3 keer... bovendien ben ik met het testen van shampoos behoorlijk voorzichtig door al mijn allergieën. Alsnog klinkt dit als een fijn product

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gooi bijna alles in mijn haar hihi. En helaas moet ik het zo'n 3 keer wassen per week. Ritzo vind ik erg fijn, alleen de producten voor het haar heb ik niet eerder geprobeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel fijn! Met één keer in de week mijn haar wassen red ik het sowieso niet, was het maar zo'n feest. Ik heb niet per sé een vaste shampoo maar wel een vast merk, Guhl! En denk ook maar niet dat ik daar vanaf wijk want dat vind ik echt de allerfijnste shampoo's en conditioners.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd naar de geur van de shampoo: pas gewassen man haha!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zou ik ook nog wel eens willen proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie luxe verpakking, ziet er goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze ook en het zijn erg fijne producten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt ze erg goed en mooie prijsjes! Enkel jammer dat het je haar misschien sneller vet maakt, mijn haar is van zichzelf al snel vet dus zoek ik liever een product dat dit tegengaat. Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed! En wat lekker dat de geur zo lang blijft hangen! :) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind de verpakking heel mooi en de producten zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb al veel goede reviews over Ritzo gelezen en ik vind de producten er elke keer weer gaaf uitzien. Klinkt goed deze shampoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind de verpakkingen heel mooi, de geur klinkt een beetje bijzonder haha. Dat het je haar vetter maakt is dan weer minder leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt als een fijn product! Ik wilde dat ik 1x in de week mijn haar kon wassen. Als ik t 2 dagen niet was begint het toch al vet te worden

  BeantwoordenVerwijderen