Straciatella Mugcake van Dr. Oetker

woensdag 1 juli 2015

Mugcake waar je maar twee ingrediƫnten voor nodig hebt. Dat klonk voor mij ideaal. Mugcake vind ik persoonlijk heel lekker alleen heb ik vaak geen zin om recepten op te zoeken en dan alles in huis te moeten halen. Gelukkig snapt Dr. Oetker dat en hebben zij een heel handig 'recept'

Het maken van deze mugcake is zo ontzettend simpel, dat ik het denk ik ook nog met mijn ogen dicht zou kunnen. Hm, uitdaging? Omdat het zo simpel is was ik erg benieuwd of het zou smaken. Dr. Oetker Mug Cake heeft twee verschillende smaken. De chocolade variant, en de variant waar ik voor ben gegaan, stracciatella.
 
Benodigdheden & Bereidingswijze; 
Voor deze mugcake heb je alleen maar de inhoud van het zakje nodig, samen met 50 ml melk. Zorg er voor dat je een mok hebt waar minstens 250 ml. vloeibaar inhoud in kan. Test dit even van te voren. Ook is het heel belangrijk dat de mok in de magnetron kan, lang niet alle mokken kunnen daar tegen.

Eerst voeg je de 50 ml. melk in de mok toe en daar boven op de hele inhoud van het zakje. Roer het heel goed door, zodat er geen klontjes meer zijn en dat het een glad beslag word. De mok kan nu de magnetron in. Op 700 watt, voor 60 seconde. Je laat de cake nog even twee minuten afkoelen en dan is het alweer klaar! *bij 600 watt, laat je de cake 70 seconde in de magnetron, bij 800 watt 50 seconde*
 

Resultaat & Smaak;
In eerste instantie -voor de oplettende lezers- maakte ik deze mugcake in een hele grote mok. Omdat ik dacht dat dat er wel leuk uit zou zien. Toch is het verstandiger om een kleine mok te pakken, aangezien de cake anders ver te zoeken is. In een kleiner Senseo kopje, paste de cake perfect en zag er gelijk veel leuker uit.
 
Qua smaak, vond ik de cake niet om te gillen. Eigenlijk gewoon een super simpele cake, maar zeker niet vies. De cake was nog een klein beetje nattig, wat ik erg lekker vond. Het is zeker geen droge cake. Het maken kostte ongeveer 3 minuten tijd, en daarmee scoort deze mugcake toch wel weer hoge punten.
 
En zo heb je in nog geen vijf minuten een heerlijk, simpele mugcake!
Ideaal wanneer je zin hebt in iets lekkers, maar geen zin hebt om iets te maken.
 
Heb jij wel eens mugcake gemaakt?
 
Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

13 opmerkingen:

 1. Ik heb deze ook gehad en vond het tegenvallen. Klef en sponzig vond ik hem hihi. Gelukkig is ie jou beter bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het weleens gemaakt met een brownie en ik vond het wel oke smaken, geen culinaire hoogstand haha.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog nooit een mugcake gemaakt, maar het lijkt me leuk om te doen! En dan zal ik een kleine mok pakken haha. Leuk artikel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel eens een chocolade mug cake gemaakt uit een zakje van Xenos en die was zoooo vies! Haha. Heel zuur, en meestal smaakt chocola niet zuur zegmaar... Verdacht. Dit ziet er een stuk lekkerder uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 1 keer een mug cake gemaakt van Xenos, net zoals Melissa, maar hij is inderdaad echt vies! Misschien moet ik het nog eens een 2de keer proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Simpeler kan bijna niet! Nog niet van gehoord trouwens haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat makkelijk! En wat ziet het er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er in ieder geval wel heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij smaakte heerlijk!!! Lekker makkelijk, handig als je even snel iets leuks wil maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey wat een geniaaaaal idee voor een bedankje op een hele speciale dag hihihi! Zo simpel gemaakt! Deze ga ik zeker even testen! Mag ik vragen waar je dit vandaan hebt? Dikke kus van Debor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. eigenlijk elke supermarkt voor zover ik weet :)

   Verwijderen