Help! Ingrediënten ja of nee!?

maandag 17 augustus 2015

HELP! Ik heb even je mening nodig. Tijdens het schrijven van artikels heb ik er erg moeite mee of ik nou de ingrediënten moet vermelden en/of fotograferen.. Zelf vind ik dit namelijk helemaal niet boeiend om te lezen en vraag me daarom af wat jouw mening is. Tuurlijk, bij een recept of iets is dit heel anders, of als iets helemaal natuurlijk is, dat dit ook wel even gezegd word of het wel of niet echt zo is. Maar verder zeggen al die gekke ingrediënten me toch niets en scroll daarom altijd snel door als iemand het erbij vermeld. Graag daarom meningen waarom je het wel of niet bij een artikel vind horen.

24 opmerkingen:

 1. Ik vind het zelf bij producten die je op je gezicht smeert altijd wel interessant, omdat ik niet overal tegenkan, maar bij bijvoorbeeld een douchegel vind ik het zelf niet zo interessant, omdat ik dan meer kijk of het schuimt en lekker ruikt. Maar ik denk dat er altijd wel mensen zijn die er wel wat aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is het niet nodig. Ik weet toch niet wat het inhoud dus ik scroll ook altijd door! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zet het vaak wel erbij voor mensen die het graag wel willen lezen, maar bijvoorbeeld niet bij een lipstick wel bij een scrub, douchegel enzovoort. Heel soms laat ik het weg, maar meestal krijg ik er wel positieve reactie's er op x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel fijn als het erbij staat. Het ligt er een beetje aan wat voor product. Bij een bodylotion of gezichtscreme vind ik het wel handig om te weten. Misschien niet eens alle exacte ingrediënten maar wel de highlights.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou de dingen er bij zetten waar mensen allergies voor kunnen zijn. Parfum, siliconen, alocohol etc :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een héél gevoelig huidje en ben daarom erg gesteld op de ingrediënten die ergens in zitten. Daarom vind ik het altijd wel fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kijk persoonlijk altijd alleen naar de eerste 4 ingrediënten, maar het is wel handig voor mensen die ergens allergisch voor zijn of graag liever een product hebben zonder een specifiek ingrediënt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Persoonlijk vind ik het echt niet boeiend om te lezen/zien en scrol er ook altijd snel voorbij. Het maakt een artikel vaak langer dan nodig is en dat staat weer onoverzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Persoonlijk vind ik het niet heel erg boeiend. Maar voor lezers kan het wel handig zijn. Sommige mensen zijn namelijk allergisch voor bepaalde stoffen in crèmes of andere middelen die je op je huid aanbrengt. Ik denk dat het ook eens wat anders is als je het doet! Ik zou zeggen: Ja! xxxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb geloof ik één keer een review zonder ingrediënten gedaan en gelijk kreeg ik de vraag welke ingrediënten er nou inzaten. Sindsdien doe ik het iedere keer week. Mensen die het niet willen lezen, lezen er gewoon overheen en mensen die het wel willen lezen, kunnen het uitgebreid gaan lezen wanneer je het erin zet. Zo is iedereen tevreden, denk ik dan ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zet het ook niet in het artikel, maar ik twijfel veel om dat wel of niet te doen, ik denk dat ik dat wel ga doen omdat veel mensen toch een probleemhuid hebben die het erg fijn vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor mij persoonlijk maakt het niets uit. Ik kijk er ook niet echt naar. Het gaat mij meer om de ervaring/gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben volgens mij één van de weinigen die er heel erg op let! Ik lees graag wat erin zit en het kan ook vaak een dealbreaker of juist het tegenovergestelde zijn. Persoonlijk vind ik het fijn om te lezen, maar ik begrijp het als je er toch voor kiest het over te slaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het vaak wel interessant om te zien, maar dat komt omdat ik zelf veel allergieën heb en dus al snel gevoelig ben voor bepaalde ingrediënten in producten. Voor mij persoonlijk is het dus wel fijn om te weten. Ik kan me echter wel goed voorstellen dat het voor heel veel mensen ook gewoon niet interessant is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voor mij hoeven de ingrediënten niet, maar het is wel handig voor mensen met een allergie! Als je ze zou vermelden, zou ik ze gewoon opsommen, fotograferen is altijd zo'n heel gedoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Persoonlijk vind ik het niet boeiend, maar er zijn natuurlijk mensen die allergisch zijn voor bepaalde stofjes dus voor hen is het misschien wel handig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Persoonlijk doe ik het wel de ingrediëntenlijsten erop plaatsen, bijna van alles omdat ik zelf meestal belangrijk vind wat voor bepaalde stoffen erin zitten :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik scrol het door, maar misschien kan je het in je artikel neerzetten voor mensen die het wel graag willen weten want ik denk dat mensen die het niet interesseert er niet op af zullen hakken en even iets wat er helemaal niet mee te maken heeft, wat zie je er prachtig uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik lees het zelf ook nooit, ik vermeld vaak wel of er SLS of iets dergelijks in zit, omdat dat voor veel mensen belangrijk is. Maar soms zijn het zulke lange lijsten dat ik denk; doeeeei.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik kan niet tegen siliconen. Ik ken ook paar volgers die parabenallergie hebben. Daarom vind ik het altijd wel fijn om het erbij te zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik lees het eigenlijk altijd wel als het gaat om gezichtsproducten! Het kan nooit echt kwaad om er bij te zetten denk ik? Als het niet interessant genoeg is scroll je er zo voorbij. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 22. soms lees ik het wel, meestal zet ik het er zelf wel bij xx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik doe dit zelf eigenlijk nooit terwijl ik zo de comments lees dat veel mensen er toch behoefte aan hebben. Ik vind het zelf niet boeiend maar als je een huidprobleem hebt kan het wel handig zijn!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen