Het kan me niet meer schelen

woensdag 28 oktober 2015

Schamen voor je blog? Ja het bestaat echt. Ik vind het gewoon nog steeds apart dat ik dit doe. Want waarom zou ik mijn enige vrije dag in de week besteden een foto's maken van producten, of mezelf filmen terwijl ik laat zien wat ik gekocht heb? Ik weet het zelf ook nog steeds niet, maar ik vind het gewoon leuk. Maar toch niet leuk genoeg dat ik ermee te koop loop.
 

Oké, de titel klinkt iets stoerder dan ik het bedoel want stiekem vind ik het wel ontzettend eng. De mensen die mij langer volgen weten dat ik mijn blog nog nooit bekend heb gemaakt omdat ik veel persoonlijke dingen deel en dat gewoon lekker privé wilde houden.

Als ik oudere filmpjes terug kijk schaam ik me best. De kwaliteit, de inhoud, de langdradigheid. Wat dacht ik? Ik weet dat ik ze niet moet verwijderen want het is leuk om over een tijdje terug te zien maar voor nu is de drang erg hoog om het er gewoon allemaal af te gooien. Nee, nee, ik doe het niet hoor. Gelukkig zie ik ook wel een verbetering in mijn filmpjes en daar mag ik dan wel weer blij mee wezen.

Toen mijn artikel online kwam over hoe ik mij voelde, en dat ik aangaf dat ik het niet meer zelf kon, dacht ik .. weetje, dit mag gelezen worden. Mensen mogen weten hoe ik mij voel en hoe ik denk dus ik knal het op facebook. Na de url weer twee keer verwijderd te hebben, liet ik het na de derde keer toch maar staan. De pageviews stroomde binnen en binnen een uur had ik er al over de 400. Na twee dagen had ik 0 negatieve reacties gehad en dat voelde erg goed. Mensen waren enthousiast en ik zag aan de statistieken dat mensen erg nieuwsgierig waren en meer gingen lezen dan alleen dat artikel.

Toch vind ik het gewoon vreemd als ik zie dat iemand met een bekende naam zich abonneert of mij gaat volgen op instagram. Ho even, dat was niet de bedoeling hoor. Jullie mogen lezen wat ik deel op facebook en meer niet. Nee, even zonder dollen. Dat ik het nu bekend heb gemaakt voelt goed. Ik kan er nu vrij over praten, al voelt het nog wel een beetje gek. Maar wanneer ik weer een samenwerking heb waar ik heel enthousiast over ben, hoef ik niet bang te wezen dat ik het eruit floep aan de verkeerde. Iedereen weet het nu! WOEHOE! Sorry als ik vanaf nu erg veel over mijn blog praat, haha

Dus .. Hoi iedereen die ik persoonlijk ken, je mag me volgen op bloglovin' en op instagram!
want dat vind ik leuk, ook als ik je niet persoonlijk ken hoor. Mag best.
 
Liefs,
Rebecca

42 opmerkingen:

 1. Knap dat je er zo open over durft te zijn! Ik besef me dat iedereen het kan lezen, maar toch durf ik het niet op mijn facebook te delen! Alleen mensen die echt dicht bij me staan weten dat ik blog en dan weten ze nog lang niet altijd mijn site naam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het dapper en heel leuk dat je het bekend heb gemaakt, ik lees je blog altijd met heel veel plezier en ik denk dat het goed is dat iedereen weet hoe jij je voelt! Ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van je foto en je bent echt mooi meisje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blogde eerst anoniem, maar dat vond ik niets. Je mag trots zijn lieve dame :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo fijn dat je het hebt kunnen vertellen aan iedereen. Zelf ben ik nog niet zover, maar het doet goed te leren dat het bij jou zoveel opgeluchtte nadat je het verteld had!

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Daniëlle Vanilles28 oktober 2015 10:53

  Ik had niet eigenlijk niet verwacht dat je in het begin best onzeker over je blog was. Je straalt zo in je filmpjes en je artikelen hebben een hele goede kwaliteit. Je hoeft je nergens voor te schamen. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rebecca! Je hebt een superleuke website en je hoeft echt niet onzeker te zijn ;). Ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat je ervoor uit komt! Je mag ook trots zijn op je eigen blog :) XO

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En trots mag je zeker zijn want je hebt een super leuke blog! Maar zelf kijk je er toch altijd anders tegen aan dan iemand anders, dus ik snap het wel hoor. Nee. Geen gemaar. Trots mag je zijn! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat dapper! Je mag trots op jezelf en je blog zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahhh ik herken mezelf zo erg hierin! Laatst deelde ik een van mijn artikelen over mijn vader op Facebook, gewoon puur voor familieleden. En wat denk je? Ik kreeg er honderden views bij en allemaal toffe reacties van familieleden, vrienden, kennissen en andere mensen die ik geen eens persoonlijk ken. Ik vind het tof dat je de stap hebt genomen om het bekend te maken, nu ik nog haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahah wat heb je dit weer leuk geschreven zeg! Wel herkenbaar hoor! Pas vroeg iemand mij: hee dees, je hebt een blog toch? Ik vond hem laatst toevallig.. Ik geloof dat ik toen nog net niet begon te hyperventileren, haha! Het was niet te bedoeling dat iedereen het achterste puntje van mijn tong zou kunnen lezen..althans niet mensen die ik persoonlijk ken. Net zoals jij eigenlijk zegt.. Maar hè aan de andere kant..Dit ben ik en bloggen hoort daar nou eenmaal bij! Leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super van je! Voor je blog hoef je je ook echt niet te schamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij je schamen!? Pardon? Ik lees je blog al maanden met veel plezier, terwijl ik helemaal niet zo van de blogs ben. Ik heb het idee dat ik je soort van persoonlijk ken en had geen idee dat je zo over bloggen dacht. Hele goeie keus om oude filmpjes niet te verwijderen want het is juist heel leuk om over een aantal jaar terug te kijken. Je bent een topper en je verdiend zo veel meer volgers, al doe jij het daar waarschijnlijk niet eens voor en dat siert je! Ga zo door en geniet van het feit dat iedereen het nu weet! Wat een opluchting!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben vanaf dag 1 open geweest en heb het nooit geheim gehouden. En dat is enorm fijn! En ook ik heb nog nooit een nare reactie gehad! Geeft iemand die wel.. zegt dat meer over die persoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een heerlijke titel heb je weer voor dit artikel en je mag inderdaad best trots zijn op de dingen die je doet...ze horen gewoon bij je, Zelf krijg ik niet echt negatieve reacties en waarom zou men ook?....lekker doen waar je jezelf goed bij voelt....leuke post...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo herkenbaar. Ik bevind me alleen nog wel een beetje in het stadium dat het me wél kan schelen. Ik deel ook echt niks op facebook, durf ik niet :')

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijke artikel, ik was in het begin ook beschaamd dat ik een blogger ben en nu niet meer want iedereen mag het weten. Gelukkig heb ik nog nooit een negatieve reactie gehad, daar ben ik wel blij om :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Och ik herken me er zo in! Ik heb er laatst ook een artikel over geschreven, nadat een bekende mijn blog had ontdekt. Vind het stom van mezelf dat ik me er zo druk om maak, maar ben gewoon nog een beetje bang voor negatieve reacties of onbegrip. Terwijl dat onzin is, want het is iets van mij dus waarom zou een ander daarover mogen oordelen! Om een lang verhaal kort te maken, ik herken je gevoel heel erg! Knap dat je het gewoon op facebook geknald hebt, ik zit daar ook al lang over te twijfelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier herken ik mezelf ook in, haha! Ik ben er ook wel bescheiden en beschaamd over, ik durf niet eens een Facebook pagina aan te maken voor mijn blog omdat ik bang ben dat mijn vriendenlijst kan zien dat ik er één aan heb gemaakt. Ergens wil ik ook wel een beetje dat het 'privé' blijft wat er op mijn blog staat. Maar ach, wat maakt het inderdaad ook eigenlijk uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo herkenbaar dit, ik heb het jaren verborgen gehouden voor mijn ouders, omdat ik me een beetje schaamde. Toen was het bloggen ook nog niet zo groot. Sinds ik het de wereld in heb gegooid, krijg ik veel leuke reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed artikel Rebecca! Het is inderdaad ook raar dat onbekende mensen jou ineens gaan volgen, reacties gaan achterlaten en meelezen over jouw leven. Soms vraag ik me ook wel af waarom ik eigenlijk blog en waarom ik in godsnaam overal foto's van moet maken, maar het werkt verslavend en ik geniet er nog steeds van. Wel merk ik, dat ik de laatste tijd af en toe kan doorslaan en ik echt even een pas op de plaats moet maken voor ontspanning. Bloggen zorgt namelijk wel voor een druk en hectisch leventje. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk en herkenbaar artikel om te lezen! Ik schreeuw het ook niet van de daken dat ik een blog heb en soms schaam ik me ook een beetje omdat sommige mensen niet begrijpen waar je dan over schrijft of ze vinden het maar raar. Ik zou ook graag filmpjes willen opnemen maar dat is iets wat ik ook nog niet durf maar het lijkt me ontzettend leuk eigenlijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jij hoeft je nergens voor te schamen meid. Al herken ik het wel hoor. Als een collega over mijn blog begint voelt het ook een beetje ongemakkelijk. Terwijl ik tegen mijn vriend vol trots vertel als ik een samenwerking te pakken heb, of mooie foto's heb geschoten. Jammer toch! Wij mogen trots zijn op wat we doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super goed van je Rebecca :) Ik vond het in het begin ook helemaal niks dat mensen die ik persoonlijk kende me volgden, maar nu vind ik het alleen maar leuk en maakt het me niet meer uit wat ze ervan vinden. Als ik er maar plezier in heb. En als ik kijk hoe ze reageren en waarschijnlijk wel een kleein beetje jaloers zijn als ik weer een leuk event bezoek of een leuk pakketje ontvang, dan ben ik trots en blij dat ik er gewoon mee doorgegaan ben. Dat zou jij ook moeten zijn/doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik schreeuw mijn blog letterlijk van de daken, voelt goed hoor, lekker doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik herken dit wel! In het begin vond ik het ook gek om er zomaar over te vertellen en nog loop ik er niet enorm mee te koop, maar de mensen die belangrijk voor me zijn weten het allemaal en daar kan ik ook mijn enthousiasme kwijt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Knap hoor, Rebecca, heel mooi dat je deze instelling en mentaliteit hebt! Kunnen veel mensen (waaronder ik, haha) nog wat van leren

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het is heel goed dat je het nu met iedereen deelt, je hoeft je er ook niet voor te schamen, iedereen heeft wel iets wat ze enorm leuk vinden om te doen ;)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Herkenbaar, ik doe het ook nog steeds. Dat moment dat iemand jouw URL zegt in een groepsapp, of vraagt "hoe gaat het met je blog?" begin ik nog net niet te hyperventileren. Zal vast ooit overgaan dat gevoel, maar wanneer?...

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik snap je gevoel helemaal hoor! Vandaag begonnen ze er ook weer over in mijn klas. Meer neutraal. Maar dat was voor de zomer wel anders. Ik kreeg 'anonieme' gemene berichten die van een klasgenoot afkomstig was. Die er ook nog trots op was.. Bij mij zijn de mensen er vanzelf een keer achter gekomen. Mijn zusje deelt tegenwoordig alles van mij dus al haar facebookvrienden en Instagram volgers weten het nu ook. En mijn moeder kon haar mond niet houden tegen de familie haha. Super lief, maar mega eng! Wel deel ik ook heel af en toe een artikel op Facebook, nu de meesten er toch al achter waren gekomen. Ik vind het nog steeds een eng idee dat mensen die ik ken het lezen, maar het is ook wel weer leuk. Dubbel!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mijn vrienden weten nog altijd niet dat ik blog en dat wil ik graag nog een tijdje zo houden. Tja, ergens schrik voor de reacties, maar ik hoop dat ik op een dag net zoals jij denk en dat ik iedereen het mag weten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat goed dat je het hebt vertelt! Vooral goed dat je je er goed onder voelt. Keep up the good work girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Heel herkenbaar! Ik zeg ook niet gauw tegen bekenden dat ik een blog heb. Als iemand dan zegt dat ze mijn blog volgen, voel ik mij heel awkward.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Echt heel knap dat je deze stap hebt durven zetten, ik doe het je voorlopig niet na, haha! En super om te horen dat je niets dan positieve reacties krijgt en zelfs meer pageviews! Ik kan me voorstellen dat het in het begin heel akward moet zijn als iemand die je kent je volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat leuk dat je dit doet! Ik herken het.

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Fijn dat je geen negatieve comments hebt ontvangen, mensen kunnen soms erg gemeen zijn als het over persoonlijke onderwerpen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Pfoe, ik durf het echt nog niet op FB te knallen helaas. Ik was al compleet in shock toen een bekende achter het bestaan van mijn blog kwam (en dit dan ook weer aan iedereen door ging vertellen, ai). Sindsdien vind ik het alleen maar enger :')

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik vind het echt heel fijn dat je dit deelt! Ik heb precies hetzelfde namelijk. Er weten maar weinig mensen dat ik een blog heb en als ze er achter komen schaam ik me best wel. Toch moet ik juist denken dat het leuk is als ze mij volgen en er over beginnen te praten. Maar het is zo dooood eng als ze dat doen. Ik vind het gewoon leuk, dat bloggen, en dat blijf ik lekker doen. Dank voor je artikel hahaha <3

  BeantwoordenVerwijderen