mijn verhaal; afvallen enzo

zondag 25 oktober 2015

Sorry voor de charmante onderbroek foto, maar laten we maar zo denken, dat is lang geleden. Toen die tijd dacht ik er niet aan om een broek aan te trekken voor een before foto haha. Goed, dit word niet echt een artikel met tips of iets dergelijks, maar ik wil het één en ander kwijt en heb gewoon weer een hoofd vol dingen die ik op moet schrijven.

Bovenstaande foto is al ongeveer een jaar oud, de 'after' foto is inmiddels ook niet heel up to date meer want inmiddels heb ik al wel weer iets meer fluff op mijn lichaam, maar dat doet er nu even niet toe.
Ja, ik ben die blonde in dat bloemetjes jurkje, zo een vijf jaar geleden en in de zwaarste periode van mijn 23 jarige bestaan. Tijdens mijn stage in Orlando, waar ik zo een 7 maanden woonden leefde ik alsof het mijn laatste maanden waren. Ik had de tijd van mijn leven. Feestjes, eten, feestje, feestje, eten.. Het eten is gewoon so damn good in Amerika. En fastfood was daar goedkoper dan een gezonde krop sla, dus ja.. waar ga ik dan voor? Zo ging ik al snel van 64 kilo voordat ik op stage ging, naar ruim 87 kilo. Dat in 7 maanden, is een hele hoop. Maar weet je, ik was gelukkig en heb er geen spijt van. Ik zou het zo weer doen.
 
 
Al sinds ik me kan herinneren, ben ik ontzettend onzeker over mijn lichaam. De putjes, de hobbetjes, bobbeltjes, striemen. Alles wat bij het (vrouwelijke) lichaam komt kijken. Ondanks dat ik niet helemaal snap hoe dit komt, lijkt het toch alsof ik het niet veranderen kan. In mijn leven ben ik nog nooit gepest, belachelijk gemaakt of gekke dingen genoemd, daar kan het dus niet vandaan komen. Het is mijn zelfbeeld die verpest is en ondanks dat ik naar mijn foto's kijk van hoe ik was, vind ik nog steeds dat ik het altijd beter kan en vind ik altijd wel weer iets anders waar ik niet blij mee ben. 
 
Inmiddels ben ik nu weer op een goed, gezond gewicht waarbij ik van koolhydraat vrij eten, naar amper eten, naar overeten ben geweest. Verzin een dieet en ik heb 'm wel geprobeerd. Ik ben een soort van expert en weet precies hoe elk dieet werkt. Het werkt namelijk niet.
 
Ondanks dat het cijfertje op de weegschaal voor mij een goed getal aan geeft, voel ik me nog steeds ontzettend naar en onzeker over mijn lichaam. Ik kan daarom ook niet oprecht genieten van een compliment over mijn figuur, ik geloof het toch niet. Lekker tegenstrijdig met een vorig artikel dat je jezelf moet vertellen dat je mooi bent. Maar wat ik nog het aller ergst van alles vind, is hoe mensen soms zo makkelijk praten wanneer je eens iets klaagt over je figuur. Dat er dingen worden gezegd als 'Ach zeur niet, jij kan alles hebben' of wanneer ik een taartje post op instagram dat er een reactie komt met 'merk jij toch niks van'.  Pardon!?
Wat mensen niet zien, is dat ik drie dagen in de week sport in de sportschool en dan nog 1 á 2 avonden thuis het één en ander probeer te doen. Zodra mensen doen alsof het me aan komt waaien kan ik echt een beetje pissig worden. Alsof ik voor de lol op zondag mijn wekker zet om te gaan sporten. Laat ik je vertellen, dat is niet zo en ik vind er niks grappigs aan. We hebben allemaal 24 uur in een dag en ik lig ook liever op zondag op de bank, maar ik houd ook van eten. Dus moet wel een beetje een compromis sluiten. En zodra er dan gedaan word alsof ik er niks voor doe, vind ik dat niet tof. Als je verandering wilt, moet je er wat voor doen.
Voor nu, ga ik lekker door met bodypumpen en hoop zo op deze manier ook eens wat positiever over mezelf te denken. Waarom kun je jezelf niet eens bekijken van iemand anders oogpunt? Dat zou zo fijn zijn om eens te zien. Ooit hoop ik het magische moment te vinden waarop je ineens kan denken fuck it, ik ben goed hoe ik ben en neem me maar hoe ik ben, met putjes en striemen. Het gaat nou eenmaal niet weg. Nee, ook niet met crèmes haha. Wie weet, wijsheid komt met de jaren. Op 18 november word ik weer een jaartje ouder en wie weet komt het momentje dan wel. Who knows!?
 
 Maar wat wilde ik nou eigenlijk zeggen met dit artikel? Dat weet ik niet zo goed. Maar wees gewoon een beetje voorzichtig met wat je zegt. Een compliment kan, maar verdraai het niet zo dat het eigenlijk geen compliment is. Deze prachtige pannenkoekjes vind je trouwens hier. Heel gezond om een beetje in bij het onderwerp te blijven.

Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op
youtube als je toch bezig bent, hihi

Liefs,
Rebecca

36 opmerkingen:

 1. Heel mooi artikel. De meeste mensen hebben inderdaad een eigen idee van het lichaam, wat voor de meeste mensen niet klopt. Je kan anderen niet geloven voor het compliment omdat het voor jou niet klopt. Ga zo door met sporten, en hopelijk zul je je ooit volledig goedkeuren !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig artikel mop. Wees trots op jezelf! Je bent zo te lezen een echte doorzetter en hierdoor ga jij uiteindelijk jou doel bereiken! Keep your head up babe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven! Inderdaad, je weet nooit wat iemand er wel of niet voor doet. Ik vind het in elk geval knap dat je weer zoveel bent afgevallen (ik zit nu een beetje in dat proces haha) en dat vind ik wel een terecht compliment waard! En je ziet er nu echt super goed uit, wilde ik toch nog wel even zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Rebecca, jij mag zo trots op jezelf zijn! Ik vind je figuur prachtig hoor! Ik hoop dat je binnenkort zelf ook in ziet xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent prachtig meid <3 Ik zag eerst helemaal niet dat jij het was hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah jeetje, ik ben trots op je dat je dit post! Moet niet makkelijk zijn, geloof ik. (tenminste, ik ben altijd een tikje zenuwachtig als ik iets persoonlijks post). Maar wees trots op jezelf en laat de mensen maar praten. Zijn ze klaar met het ene zeggen, dan begint iemand anders met het praten over wéér iets anders negatiefs. Be proud! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede post heb je geschreven! Je bent ontzettend goed bezig, keep up the good work.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dik vind ik mezelf niet, maar complimenten aanvaarden over mijn lichaam kan ik op de een of andere manier ook gewoon niet. En dan die commentaar van 'Jij kan alles hebben, je verdikt toch niet' aargh ik krijg er iets van! Maar meid, jij hebt zo te zien toch een gezond lichaam! Zo zie je maar, sporten en gezonder leven helpt effectief! Gewoon zo blijven doorgaan meid, ik hoop dat je op een dag inziet dat je een pracht lichaam hebt waar velen jaloers op kunnen zijn! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent zo een mooie en lieve meid! En ik denk dat er zoveel mensen jaloers zijn en daarom stomme dingen gaan zeggen, maar diep van binnen dromen van zo een figuur of uiterlijk! Be proud of yourself girl! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi en open artikel heb je geschreven Rebecca! Ik kan me als geen ander verplaatsen in datgene wat jij zegt...maar dat wist je vast al! ;-) Wat ontzettend knap dat je dit zo van je afschrijft en met ons wilt delen. Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar het gaat uiteindelijk om het gevoel dat jij er zelf bij hebt. Voor de buitenwereld kun je er perfect en zelfverzekerd uitzien (het plaatsen van een artikel in je bikini), maar ondertussen heeft niemand in de gaten wat er allemaal nog meer speelt...heftig! Je bent een topper! <3

  Twee jaar geleden was ik ook behoorlijk fluffy..door van alles en nog wat was ik zo meer dan 20 kilo kwijt. Ondanks dat het nu lijkt alsof ik alles eet wat los en vast zit. (is ook wel enigszins zo) Lijk ik vrijwel niks aan te komen. Niemand weet eigenlijk dat ik daar ook wekelijks keihard voor sport...

  Dat ik dan af en toe een platvis genoemd word, omdat mijn vrouwelijke vormen ook behoorlijk minder zijn dan 2 jaar geleden, kan ik best om lachen... Het gaat er namelijk om dat ik me goed voel in dit lichaam!

  Wees trots op jezelf! Je bent prachtig zoals je bent! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik herken het wel een beetje... volgens de cijfertjes is mijn gewicht prima zoals het is, maar toch ben ik onzeker en heb ik het gevoel dat er echt nog wel wat aan gedaan moet worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dat toch met vrouwen en cijfertjes... ;-)
  Je moet maar zo denken dat die mensen die zeggen dat het je aan komt waaien of andere opmerkingen maken, jaloers zijn. Dat zegt meer over hen dan jou. Jij hebt discipline en een doel voor ogen. Keep going strong!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi dat je dit deelt en ik hoop dat er meisjes zijn die hoop en power krijgen van jouw verhaal.

  Herkenning is er zeker want ik was een 16 jarige die 84 kilo woog. Altijd aan het schommelen geweest en tijdens de twee zwangerschappen 34 kilo aangekomen en weer eraf weten te werken. Nu moet ik sporten en op mijn voeding letten, dit kost moeite en daarom snap ik jou. Het komt niet aanwaaien en het is verdomd hard werken.
  Keep up the good work!! Topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi en openhartig artikel meis. Stoer ook dat jij deze foto's durft te laten zien. Cijfertjes zeggen niet alles. Het gaat erom hoe jij je voelt. Mensen roepen vaak wat zonder erbij na te denken. Soms een beetje jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi artikel. Mensen oordelen vele sneller over een ander dan hun eigen. Want het is niet altijd fijn om sommige dingen te horen. Ik vind je echt moedig dat je hier over schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Pff ik vind het ook zo irritant als anderen voor jou gaan beslissen of het goed is om af te vallen of niet ("jij hoeft helemaal niet af te vallen! je moet ook niet ongezond gaan doen hoor!"). Maar ontzettend veel respect! Jij bent goed bezig! X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi geschreven. Veel mensen kunnen inderdaad een cursus "woorden mooier inpakken" gebruiken. Meestal kan ik me over een vervelende opmerking of dergelijke wel makkelijk overzetten. Ik vind dat ieder met zijn lichaam doet wat hij zelf wil en hierop niet steeds commentaar moet worden gegeven. Acht ja.. Wat goed dat je zoveel sport! Ik vind je trouwens een prachtmeid!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goed geschreven! Mensen moeten toch eens wat vaker hun *kop* houden. Overal en altijd zich maar tegenaan bemoeien kan echt heel kwetsend zijn voor personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend goed geschreven en stoer dat je dit zo online post! Mensen denken (zeker online!) vaak echt niet na voor ze wat zeggen. Verder is het top dat je zo goed bezig bent en zo gedisciplineerd. Keep it going! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Knap dat je dit wilt delen, ik heb ook een before foto en after foto maar durf hem nog niet te delen op social media. Vind het heel knap van je dat je zo volhoudt, ik heb de laatste tijd minder vol gehouden en dat zie ik gelijk weer overal! You can do it!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel mooi geschreven en vind het knap dat je er zo open over verteld. Ik ben tegenwoordig ook bezig met sporten, maar dan niet om af te vallen maar om juist aan te komen. Mensen dachten zelfs dat ik anorexia had, terwijl het gewoon mijn eigen bouw is. Dat draaide voor mij echt de knop om. Als ik zo kijk naar je before & after foto's, ben je super goed op weg! You got this x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw! Zo moedig dat je hier zo over kan schrijven. Ik sukkel zelf ook met mijn gewicht en ik weet dat het enorm hard werken is om te bereiken wat jij hebt bereikt. Super goed bezig dus. Een echt voorbeeld!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ontzettend mooi geschreven en zó waar. Knap dat je dit deelt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een verhaal zeg! Heftig om te lezen maar heel knap van je dat je zo goed bezig bent! Vervelend dat mensen doen alsof het jou komt aanwaaien terwijl dat niet zo is. Ze hebben geen idee waar ze het over hebben. Super mooi artikel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel goed bezig jij bent heel erg aangekomen ik was 2 jaar geleden heel erg afgevallen maar dat heb ik er bij thuiskomst snel weer aangegeven. Oeps, ik ben nu ok bezig met mijn body in shape te krijgen mag nog iets vanaf en dat moet ik gewoon doen door weer te sporten maar eerst maar die hand laten genezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooi geschreven mop! Mensen zullen altijd wel wat te zeiken hebben... wagelijk. Je bent prachtig! X

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Echt zo mooi geschreven, knap om te lezen heo hard jij werkt! En mag ik die groene pannekoeken eng vinden, haha?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Echt respect hoor! Het lijkt me zo moeilijk om af te vallen, dus vind het altijd super goed van de mensen die het wel kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wauw, wat ontzettend goed zeg! Veel mensen begrijpen niet hoeveel doorzettingsvermogen en kracht het soms kost om jezelf naar de sportschool te slepen, haha. Ik ben nu zelf sinds 2 maanden aan het "afvallen", tussen haakjes omdat ik eigenlijk nog steeds alles eet, maar wel 5 x per week fanatiek aan het sporten ben. Wil vanaf nu wel meer op mijn eten gaan letten, maar man, wat is dat lastig, Vooral omdat ik grote voorstander ben van genieten van het leven! Ben benieuwd hoe jij het doet qua voeding etc. In ieder geval onzettend veel respect, je ziete r goed uit! Je hebt er een volger bij. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ahh, je bent echt perfect zoals je bent! Super goed hoe je het hebt gedaan, respect hoor. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jij bent echt een prachtig meisje. Nu geloof je het niet, maar op een dag denk je terug aan al die mensen die het ooit tegen je gezegd hebben en zie je dat ze gelijk hebben gehad. Ik dacht ook ooit zoals jij maar gelukkig niet meer. Respect dat je het eraf hebt gekregen. Hopelijk ga je ooit wat meer van jezelf houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je gewicht bepaald niet hoe jij als persoon bent. Je bent de dochter van een sterke vrouw. En ik geloof dat jij die sterkte ook hebt mee gekregen. En zelfs met putjes en striempjes blijf je van binnen de zelfde persoon. Het is idd fijn als iemand ziet wat je er eigenlijk voor moet doen om dat lichaam te behouden waar jij je lekker in voelt. En als ze je uitschelden voor platvis moet me je gewoon indenken dat hun eigenlijk stiekem gewoon jaloers zijn op jou.

  Ik was ook altijd onzeker. Ben vroeger helaas veel gepest. Toen heb ik een spiegel op me kamer gehangen en gewoon naar me zelf zitten kijken. Van wat is er dan zo raar aan me. Geloof me dat heeft gewerkt. Duurt even voor je het gaat zien maar tis altijd moeilijk toegeven aan je zelf dat je toch er best wel mag zijn.

  Gr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ben ik heel nieuwsschierig wie DJLayLow is!!

   Verwijderen
 33. Ik herken mezelf heel erg in het stukje dat je zegt 'mensen die denken dat het me aan komt waaien'. Zo was ik tot kort geleden ook, moet ik bekennen. Ik dacht ook altijd: wat stelt die zich aan zeg, een pizza kan ze makkelijk hebben. Ik realiseerde me inderdaad niet dat een heleboel slanke meiden ook gewoon moeten sporten om slank te blijven. Gelukkig besef ik dat nu wel! Ik ga nu even je recept lezen over spinaziepannekoekjes, lijkt me lekker! :)

  BeantwoordenVerwijderen