Dus, ben ik dan een slechte blogger?

zondag 13 december 2015

Mijn blog bestaat nu iets langer dan een jaar. Nog steeds met heel veel plezier post ik wekelijks nieuwe artikelen wat betreft fashion, beauty of dan weer één of ander random verhaal wat gewoon mijn hoofd uit moest voordat ik gek werd. Vanaf het begin gezien, ben ik enorm gegroeid. In artikels maar ook zeker in foto's. Ja, dat kan ik van mezelf echt wel zeggen.

Toch was er een dingetje waar ik wel mee zit/zat.. Ik zou zó graag eens naar een event willen. Het lijkt me zo gezellig om mee te maken en om inspiratie op te doen. ALS ik werd uitgenodigd was het óf een dag van te voren, of een dag dat ik niet kon. De opening van het Grand café de Tropen vond ik zo leuk, dat ik zeker wist dat ik meer wilde. Maar, dan moet je wel uitgenodigd worden. Mede bloggers, die mij wel wilde helpen, hadden het er over dat ik me misschien toch eens moest inschrijven bij een PR-bureau. Mede doordat ik bang was voor afwijzing heb ik dat nooit gedaan. Zij vertelde me dat ik het gewoon moest doen omdat mijn blog goed genoeg was.
 
Vol goede moed heb ik wat PR bureaus uitgezocht, mijzelf voorgesteld & alle benodigdheden toegestuurd. Het wachten begon. Daarna werd het toch zo duidelijk als het maar kon. De ene afwijzing na de ander. Of ik dan na een half jaar nog maar een keer wilde mailen want misschien voldeed mijn blog dan wel aan de verwachtingen. Pardon? Met andere woorden, omdat ik geen 10.000 unieke bezoekers heb, ben ik gewoon niet goed genoeg!? Alle tijd die ik in mijn foto's stop, mijn artikels en het onderhoud ervan... en nog ben ik niet goed genoeg? Jullie mogen best eerlijk weten dat ik na de zoveelste afwijzing een traan heb gelaten. Wat al gauw over werd genomen door een flinke ugly-crying huilbui. En misschien zelfs tijdens het typen van dit artikel weer.
 
Al vanaf dat ik wist wat het woord kritiek betekende, kan ik er al niet tegen. Dat die PR bureaus mij afwijzen, is misschien niet zo gek.. want ja, ik heb niet heel veel unieke bezoekers. Maar in mijn hoofd lees ik dit als ''Nee, je blog ziet er niet uit en we hebben geen zin om met jou samen te werken. Mail over een half jaar maar terug, dan vertellen we je precies hetzelfde'' Mijn zelf beeld is laag, en mede door dit soort dingen word het alleen maar verder de grond in geboord. Ik ben hier soms zo klaar mee en heb er dan ook gewoon echt geen zin meer in. Waarom draait alles om de cijfertjes? Is dat echt belangrijker dan inhoud? Ik ben van mening dat dat zeker niet zo is en vind dat wij -de kleinere bloggers en ik- best eens een kans mogen krijgen in dit wereldje.
 
Toch moet ik na dit soort hysterische buien mezelf een pep-talk geven. Mijzelf er aan herinneren waarom ik deze blog ben begonnen en dat het zeker weten niet draait om de cijfertjes. Bloggen is voor mij een hobby en een uitlaapklep en ach, dan maar geen events want blijkbaar ben ik daar niet groot genoeg voor. Ik zal aan jullie denken wanneer ik de 4 miljoen volgers aan heb getikt, bitches! Oké, dat laatste is een grapje hoor. Al met al, ben ik blij met de groei die ik heb bereikt en blijf ik toch maar gewoon lekker door gaan. Maar voor nu, even geen mailtjes meer van mijn kant. Zoveel tegenslagen zijn wel even genoeg en dat kan mijn hart niet aan.
 
Vind jij mij nou wel goed genoeg, volg me dan zeker op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi
 
Liefs,
Rebecca

52 opmerkingen:

 1. Ik snap wel wat je zegt.. Toch snap ik het minimum aantal unieke bezoekers ook wel. Toch kom ik regelmatig op een blog en denk ik hmmm, ik ken wel wat bloggers met inhoudelijk veel interessantere/ leukere artikelen die vaak ook nog goed onderbouwd zijn, met prachtige foto's..wat ik soms nog wel eens mis bij een grote blog. Ik heb het dan trouwens niet over mezelf, maar echt over andere blogs die ik graag bezoek :-)! Toch denk ik wel dat zolang je doorzet en lekker blijft bloggen, dit ook wel goed komt. Alleen heeft het misschien wat meer tijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve rebecca,ik vind jou de meest hilarische Blogger die ik ken! Met elk filmpje of verhaal laat jij mij wel lachen! Daarom verbaast het mij best wel dat je die vervelende mailtje bent gehad. Je bent een leuke meid die een super blog bij houd! Het siert je dat je het zo goed doet en zo veel volgers hebt. En jou tijd komt echt nog wel hoor! Dat weet ik zeker ^^ je mag trots op jezelf zijn met wat je tot nu toe hebt bereikt! Kijk al die mooie artikelen eens! En met sommige artikelen heb jij wel je stoute schoenen aangetrokken en gewoon op de man af gevraagd of je mag Bloggen voor hun! Ik vind dat je in je handen mag klappen evroor ;-) je bent een leuke meid en een goede Blogger die alleen maar beter en beter word! X debor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap je gevoel, maar denk dat de pr bureau's elke dag zoveel mail krijgen dat ze min of meer verplicht worden om een bepaald aantal cijfers te 'eisen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap dat je daar verdrietig van wordt. Ik bezoek veel events en slechts twee ervan zijn via een bedrijf geweest waar ik voor uitgenodigd was. De rest van de events ben ik allemaal zelf op gaan zoeken om erover te schrijven. Openingen van winkels oa ik ga gewoon de eerste dag dat ze open gaan. Events vanuit bijvoorbeeld hm zijn ook altijd leuk. Workshops van merken kun je ook doen om over te schrijven. Het hoeft dus niet vanuit een pr bureau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent een topper en zij weten niet wat ze missen. Ooit op een dag gaan ze jou smeken en dan kan jij ze lekker afwijzen. Dan zullen zij er echt wel spijt van hebben! Gewoon door blijven gaan met bloggen en ooit op een dag mag jij een leuke event bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij komt er wel! Let maar op! Ze weten niet wat ze afslaan maar je moet lekker doorgaan zoals je nu gaat en dan zul je zien dat je straks zou willen dat je het iets rustiger kreeg! Je blogs en vlogs zijn helemaal geweldig en ze helpen jou je prettiger te voelen, dus f**k de afwijzingen en kijk lekker vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah je bent juist een hele goeie blogger! Je komt wr wel����

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begrijp je helemaal! Ik ben ook bang om en PR bureau te contacteren en om vervolgens een negatieve mail terug te krijgen :s
  Jammer dat het voor hun alleen maar om de cijfertjes gaat, terwijl kleine bloggers soms 1000x mooiere foto's nemen dan grote bloggers van een bepaald product ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dit best herkenbaar. Ik ben daadwerkelijk nog nooit voor een event uitgenodigd of überhaupt maar gevraagd of voor een bedrijf iets te doen. Gelukkig weet ik, dat ik niet slecht ben ofzo. Ik schrijf zo algemeen dat ik nergens echt tussen pas geloof ik. Toch zou ik het ook leuk vinden, eens voor een event uitgenodigd te worden. Al is het maar om eens mee te maken hoe het is.

  Jouw tijd komt nog wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap heel erg goed dat het vervelend is om steeds afgewezen te worden!Ik in ieder geval vind dat ze een hele leuke meid missen nu, want jij schrijft en bent gewoon lekker jezelf en het voelt ook gewoon persoonlijk, zonder dat iemand weer de 24534 review schrijft over die ene nagellak. Ga gewoon vooral lekker door en je komt er ooit echt wel en dan kun je ze lekker laten zien wat ze allemaal gemist hebben! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap echt helemaal hoe je je voelt. Ik ben dan pas een paar maanden bezig met bloggen, maar het lijkt allemaal zo onbereikbaar. De vele bezoekers, volgers en lezers. Het is een soort vicieuze cirkel, als je wordt uitgenodigd kan je over interessante dingen schrijven wat weer meer bezoekers trekt. Ik vind het ook erg lastig allemaal. En ik ben dan alweer jaloers op jou blog, want mijne is zoveel kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aww, ik begrijp je helemaal hoor! Ik zal zelf ook niet snel naar een PR bureau mailen uit schrik om afgewezen te worden. Soms is het blogwereldje gewoon niet eerlijk. Ik heb vaak net hetzelfde gevoel als jij. Is mijn blog dan niet goed genoeg? Na zoveel werk en tijd dat ik erin steek? Ik zie vaak bloggers die wel naar allerlei events mogen en naar mijn mening een niet zo boeiende blog hebben. Ik vraag me dan af hoe dat met hun bezoekersaantallen ligt of hoe ze juist zoveel volgers hebben (veel winacties wrs?!) Ik zou zeggen zeker niet opgeven! Je blog is zeker goed genoeg en vroeg of laat ga je vanzelf uitnodigingen krijgen. Ik krijg er de laatste maanden wel wat vaker, maar vaak heb ik dan ook moeten afzeggen doordat het te ver was of ik geen verlof meer kon nemen. Op de grote events is het jammer genoeg nog even wachten.. Komt wel goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Natuurlijk moeten de bedrijven een keer een lijn trekken van met zoveel bezoekers of met dit nemen wij de mensen aan of nodigen wij de mensen uit voor een event, maar ik snap ook heel erg goed wat je bedoelt, want sommige die een wat minder aantal hebben die doen vaker nog meer hun best dan de andere bloggers heb ik gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, dit zijn lastige dingen. Ik begrijp de grens m.b.t. de bezoekersaantallen die bepaalde PR bureaus stellen wel, maar ik vind het wel ontzettend jammer. Op die manier wordt er dus veel minder naar de inhoud gekeken terwijl dat eigenlijk is waar een blog om draait. Ik zie nu weleens blogs die worden overspoeld met samenwerkingen en toffe events en waarbij ik denk: ik ken echt heel veel bloggers die de inhoud zoveel keer beter voor elkaar hebben! Dat is jammer. Laat je er niet door uit het veld slaan. Ik blog inmiddels bijna twee jaar, zit ook niet aan die 10.000 bezoekers en krijg zo nu en dan een mailtje over samenwerkingen of een uitnodiging voor een event (dat is maar via één PR bureau). Geduld is een schone zaak en het is het belangrijkste dat jij je blog met passie blijft voorzien van nieuwe, goede content.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik snap wel wat je bedoelt hoor. Je doet superhard je best en telkens word je beter, maar ze wijzen je met zo'n standaardmail af.. Dat vind ik nog het allerergste, want naar mijn idee hebben ze dan niet eens moeite gedaan om je blog te bekijken. Maar gewoon doen wat je leuk vind en wie weet lukt het over een halfjaar wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan me hier op zich wel in vinden. Het lijkt mij ook heel tof om naar events te kunnen, maar aan de andere kant, vind ik zoiets niet helemaal bij mij passen. Ik ben begonnen met bloggen als uitlaatklep en niet voor samenwerkingen of in zekere mate adverteren voor bepaalde bedrijven. Een samenwerking op zijn tijd ga ik niet uit de weg, maar ik sla ook regelmatig iets af, omdat ik het niet bij mij en mijn blog vind passen.
  PR-bureau's zien mij wellicht niet staan, omdat ik klein ben maar op mijn beurt zie ik hen ook niet altijd staan, omdat ze bedrijven vertegenwoordigen waar ik niets mee heb. Een beetje een omslachtig verhaal, maar voor mij is het dus iets wat van twee kanten komt. Overigens heb ik nooit een PR-bedrijf benaderd en zie ik dat mezelf ook nog niet snel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil ook nog even zeggen dat ik het belachelijk vind dat die bureau's bepaalde grenzen hanteren. Ze kunnen beter kijken naar de inhoud van een blog, dan naar die cijfertjes. Als de inhoud toch aansluit bij hun ideeën, dan komen die bezoekers vanzelf als jij ergens over schrijft. Lijkt mij dan toch. Gewoon doorzetten, misschien is het het beste bij een klein PR-bureau te beginnen. Iets persoonlijker.

   Verwijderen
 17. Meis, jij hebt een kei leuke blog! Niks om onzeker over te worden, je doet het kei goed. Maar ik snap je gevoel wel. Ik ben ook nog maar 1 x uitgenodigd. Ik werk heel hard voor mijn blog en toch voelt het soms alsof pr bedrijven dit niet zien. Het gaat wat dat betreft inderdaad om de cijfertjes. Voelt oneerlijk, maar helaas :( Voel je niet te onzeker, je hebt een unieke blog. De events komen vanzelf, dat weet ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 10.000 uniek is onzin, ik heb dat jarenlang gehad, pr bureaus genoeg gemaild maar er kwam niet eens een afwijzing, meestal kwam er nooit enige reactie. Soms een mailtje terug dat ik op de perslijst sta maar nooit meer wat van gehoord. Het ligt dus ergens anders aan, maar waaraan? Ik krijg heel zelden wel een uitnodiging voor een event hoor, maar als ik zie waar andere bloggers staan, met veel minder bezoekers, dan sta ik dus nog niet half zo ver. Niks om je druk in te maken, gewoon je ding blijven doen met zoveel mogelijk zelfvertrouwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik volg je nu alweer een tijdje en ik vind het zo leuk hoe je het doet. Je instagram ook, al je foto's zijn echt prachtige plaatjes. Blijf in jezelf geloven meid, jij komt er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zooo ik voel jou echt! Hahah ondanks dat ik laatste tijd steeds vaker wordt benaderd door bedrijven wordt ik elke keer weer onzeker als ik naar mijn statistieken kijk. Waarom zijn mijn cijfers zo laag? Wat doe ik slecht? Wat is er goed aan anderen wat ik niet heb? Etc etc etc... Soms wilde ik echt dat het eens om kwaliteit ging en niet om kwantiteit. Want er zijn genoeg bloggers die het leuker doen als de 'grote' bloggers, vind ik dan! You go girl, ik vind jouw blog heel leuk en vind dat je zeker door moet gaan <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik snap je wel hoor. Ik krijg wel eens aanbiedingen maar die worden dan naar 150 bloggers tegelijk gestuurd. Ik heb mezelf voorgenomen dat het mijn blog is. Ik post wat ik leuk vind en als dat niet door 10.000 unieke bezoekers wordt gelezen; fine by me. Ik vond het leuk om te schrijven en de foto's te maken. Als je een andere hobby hebt, zoals hardlopen bijvoorbeeld, gaat het er ook niet om hoeveel mensen je zien hollen. Je doet het voor jezelf. En zo werkt het met bloggen voor mij inmiddes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Aaaah Rebecca.. Probeer inderdaad te bedenken waarom je je blog bent begonnen. Ik blog nu ongeveer 2 jaar, waarvan 1 tot 1,5 jaar serieus. Toen ik begon was dat puur voor een schoolopdracht en wist ik niet eens dat je uitgenodigd kon worden voor events of er geld mee kon verdienen. Bijna al mn vrije tijd zit in mijn blog. En toch tik ik na 2 jaar de 150 volgers niet eens aan. Ja dat doet pijn en nee het is niet leuk als je uren spendeerd aan een artikel en je weinig tot geen reactie's krijgt. Maar ik schrijf omdat ik het leuk vind. Omdat ik er plezier aan beleef. En al het extra is mooi meegenomen. Probeer te kijken naar wat je wel hebt. De samenwerkingen die je er door hebt gekregen ( bijv dat prachtige horloge) en de waardevolle vriendschappen. Kop op! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik volg je blog al heel erg lang en je bent wel goed genoeg!!! You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een raar verhaal? Wat zet je dan in je mailtjes naar bureaus? Ik heb er keihard aan gewerkt om bij tal van bureaus op de perslijst te komen en dat was eigenlijk nooit moeilijk. Misschien 2 bureaus en 1 uitgever die er geen zin in hadden. Ik krijg steeds meer leuke persberichten en mag genoeg reviewen, dus ik ben oprecht verbaasd als ik alleen al het aantal bloglovin followers van jou zie... Kijk maar eens op mijn blog wat ik zoal mag reviewen (er staan bij a alleen maar reviews op)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lief Rebecca, wat verwoord je dat prachtig, ik snap je gevoel en jij doet goed als blogger. Dus ga zo door en kijk af en toe op ons blog www.belweva.com

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je moet het echt zakelijker zien. Zo'n pr-bureau wordt in feite ook betaald voor het bereik dat zij genereren. Tuurlijk gaat het deels om kwaliteit, maar in the end is bereik nou eenmaal waar het om draait. Ook zij kunnen hun geld maar een keer uitgeven, en dan het liefst aan iemand die meer bereik heeft dan jij. Zo werkt het nou eenmaal. En dat zeg ik niet omdat ik wel naar events ga. Ik heb waarschijnlijk een kleinere blog dan jij en ook helemaal niet het genre voor evenementen, maar ik zag je bericht in een bloggersgroep en ik vond het niet helemaal realistisch van je (niet negatief bedoeld hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind het heel oprecht dat je dit stuk schrijft, en ik begrijp je frustratie. Ik denk zeker niet dat je een slechte blogger niet. Of je goede stukken schrijft en knappe foto's maakt heeft niks te maken uiteindelijk met hoe je blog het doet zakelijk gezien. Ik denk dat als je echt je passie volgt en volhoudt je uiteindelijk je doelen gaat halen. Niet opgeven, en je blog ziet er supergoed uit! Daarnaast schrijf je prachtige artikelen. PR bureaus zijn echter heel zakelijk, pure business, en dan kun je wel eens misgrijpen. Maar als ik jouw volgers zo kijk vind ik dat erg vreemd. Bedenk anders met wat voor soort bedrijven je graag een samenwerking aan zou willen gaan, en benader ze direct. Iemand met jouw bereik kan zeker interessant zijn voor kleinere bedrijven. Succes met bloggen en vooral: hou er wel plezier in!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind je blog zo mooi! Het is soms zo raar dat er alleen maar naar de cijfertjes gekeken wordt, ze mogen dan ook wel eens kijken naar jouw groei in zo'n korte tijd! Je doet het goed meid, ga gewoon lekker zo door. Laat die PR-bureaus maar eens zien wat je kan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Begrijp je punt helemaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het al super super knap van je vindt dat je pr bureaus hebt durven aanschrijven!! Respect daarvoor. Ik durf het echt niet. En je hebt gelijk, ga gewoon door met leuk bloggen. Dat is veel belangrijker. De pr bureaus komen dan vast vanzelf wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Herkenbaar! Ik word nooit uitgenodigd dus dan ga je ook twijfelen aan jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel herenbaar dit. Maar lieverd, je bwnt wel goed genoeg! En eerlijk? Somsnzie ik mensen uitgenodigd worden, terwijl ik zeker weet dat ze minder volgers hebben. Dat begrijp ik dan ook weer niet. Onze tijd komt wel. En kijk hoeveel lieve reacties je krijgt.. hoeveel lieve volgers je hebt. Dat is iets om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Aaaah lieverd toch <3 Een heel klein beetje ken ik het gevoel wel. Ik sta overigens wel bij een aantal PR bureaus op de lijst, en sommige zijn heel prettig. Maar van sommige krijg ik nooit een nieuws bericht in mijn inbox. Is die grens van 10.000 unieke bezoekers nieuw trouwens? Want ik ben het wel eens tegen gekomen, maar niet heel vaak. Ik vind het erg jammer dat sommige bedrijven/PR bureaus alleen maar naar de zijfertjes kijken, want kwaliteit en passie telt toch ook? Ik vind het soms trouwens ook wel eens jammer dat ik bijna nooit voor events of dergelijke wordt uitgenodigd, het lijkt mij namelijk ook zo leuk om wat vaker andere bloggers te ontmoeten. Maargoed, anders organiseren we toch een keer zelf ons eigen event en gaan we eens meeten en gezellig samen shoppen met een groep bloggers <3

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hey meid,

  Ik heb hetzelfde gehad, maar na 2 jaar bloggen ong opnieuw mailtjes verstuurd en ja toen is het me wel gelukt om en ik ben nu bij een paar PR bureau's ingeschreven. Dus niet opgeven en gewoon leuk door blijven bloggen. Het komt vanzelf!

  Selma,
  www.shoeaholicandmore.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dit is zoooo herkenbaar. Waarom lukt het anderen wel en jou/mij/vele anderen nou niet. Gisteren ook nog een partij lopen huilen omdat ik het gewoon niet meer red om een paar keer per week te bloggen en ik 300 euro per maand aan mijn blog uit te geven zodat ik vaker een artikel kan plaatsen dat ik nou echt waardig vind. Oh my god. Het is gekkenwerk! Maar je wilt en je streeft zo graag naar perfectie. Tuurlijk, geduld is een schone zaak maar deste meer "10.000 unieke bezoekers" mailtjes deste minderwaardig(er) je jezelf gaat vinden, terwijl je zo veel tijd en energie erin stopt. Ugh. Maar meid, alle beetjes helpen en ik kom heel graag op jouw blog en volg je ook gezellig op instagram! :) keep it up x

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zoo herkenbaar! Ik krijg ook vaak genoeg afwijzingen omdat ik geen 10.000 unieke bezoekers heb, stom! Ik weet goed hoe je je voelt en dat is echt kut! Maar gewoon volhouden want je blog is hartstikke leuk en niet opgeven<3

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Meis, je hebt je een hele leuke blogpagina. Daar gaat het niet om. PR Bureaus willen opdrachten scoren en schakelen dan andere bloggers in die "zzp'ers" zijn en die heel misschien...ik zeg heel misschien...een kruiwagentje hebben gebruikt. Bloggen betekent in mijn ogen je leven of je interesses digitaal tonen. Geloof in je zelf en wacht gewoon af op het moment dat er daadwerkelijk iemand je via mail benaderd. Het hebben van een PR-bureau is ook niet altijd "het je van het". Zij moeten allemaal deadlines halen en dan begint de stress. Blijf je zelf en wacht gewoon af. En ga anders netwerken..misschien helpt deze reactie als troost. Is absoluut niet negatief bedoeld maar ik weet hoe het in de media-wereld werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dit is zo herkenbaar! Ik vind bloggen heerlijk, maar ik durf niet uit mezelf een bedrijf te mailen omdat ik "al weet" dat het waarschijnlijk toch niks gaat worden... Ik heb een hekel aan afwijzingen, dus dan ga ik deze liever uit de weg. En ik heb hetzelfde, een event bezoeken lijkt me ook echt geweldig! Maar meid, zoals je zelf al aangeeft: bloggen draait niet om cijfers. Zolang jij jezelf er goed bij voelt en andere mensen blij maakt met je posts, want dat doe je, is het goed en ben je volgens mij een goede blogger!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik herken de manier van omgaan met een teleurstelling. Maar ik vind dat je erg trots mag zijn op jezelf! Niet alle blogs groeien zoals jij hebt gedaan in een jaar. Je hebt een mooie eerlijk blog, ik zie eigenlijk geen reden om te denken dat je niet goed genoeg bent!

  Wat de cijfertjes betreft: als je groei vol blijft houden kom je daar ook vanzelf aan. Je hebt veel bezoekers, lezers, fans, dat is iets om heel trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dit gevoel begrijp ik volledig! Het gaat inderdaad om de cijfertjes, want op basis daarvan bepalen ze hoe vaak dat de verslagen over de events of bepaalde producten bekeken worden. Ze willen nu eenmaal dat er een zo groot mogelijk publiek bereikt wordt en volgens hen kan dat niet met een 'kleine' blog. Ahja, wees super trots op je blog en lig er niet teveel van wakker. Je artikels zijn leuk, jouw schrijfstijl is top en je foto's zijn ook prachtig ;) Blijf gewoon zo verder doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Het is helaas een schaduwkant die bij bloggen hoort. Maar als je gewoon blijft doen wat je doet komt het vast wel goed. Echt waar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Doe niet zo gek, twijfel niet aan jezelf want je blog is hartstikke leuk. Ik kwam per toeval toen je eerste vlog tegen over Parijs en vervolgens ben ik je blijven volgen en heb ik zelfs al je vlogs vanaf toen gekeken. En dat zegt wat, ik kijk vrijwel nooit vlogs.

  Je komt er echt wel. Je schrijft leuke artikelen, je moeder en jij maken hele mooie foto's. Keep on going :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Nu ik lees dat je nog maar een jaar blogt vind ik het heel knap hoe ver je al gekomen bent. Een jaar is nog maar kort en ik denk dat er gewoon tijd over heen gaat. En aangezien je al heel veel hebt bereikt in een jaar, denk ik dat het wel goed gaat komen bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat is de wereld soms toch ook naar en hard! Ik begrijp je wel... Gisteren ontving ik een mail dat mijn onderzoeksontwerp was goed gekeurd met een 7.5. Echter kon mijn taalgebruik en grammatica nog wel iets omhoog. Dat was nog echt niet op HBO niveau. Wellicht dat ik even iemand anders er na kon laten kijken. Wat denk je dat ik gedaan heb domme !@#$#% Je wilt niet weten in wat voor staten ik was. Het voelde als ik gefaald had en ik me moest schamen voor datgene wat ik had ingeleverd. Dikke bullshit natuurlijk anders beoordelen ze je niet met een 7.5 en was het wel afgekeurd. Ze moeten toch iets te zeuren hebben.

  Ik geloof dat wij veel te perfectionistisch zijn!

  Rebecca! Echt! Geloof me! Je doet het fantastisch! Jij bent een blogger met een eigen stijl en een eigen mening. Jij bent niet standaard en dat maakt het zo leuk! Ik denk dat jij voor menig blogger een voorbeeld bent. Je blogt voor jezelf en voor niemand anders! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik heb het hier al persoonlijk met je over gehad, dus je weet allaaaang hoe ik hierover denk ;-)
  Toch wil ik je nog even een boost geven, want je schrijft en fotografeert beter dan menig ander die ik voorbij zie komen. Zelfs als ik zelf! haha! Je bent gewoon te knap... Daar hou ik t op :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 45. dit artikel is zo herkenbaar, maar jouw blog is het echt wel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Dit is inderdaad heel herkenbaar. Ik vind niet dat alles alleen om de cijfers hoeft te draaien. En ik vind jouw blog super leuk! Je onderscheid je echt door je leuke/persoonlijke artikelen!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Je doet het super! Niet kijken naar die afwijzingen maar kijk naar je lijstje met samenwerkingen. Er zijn genoeg bedrijven die wel graag met je samenwerken! En je hoeft echt niet onzeker te zijn over je blog, ik lees het met plezier.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Vooral door blijven gaan, want je artikelen lezen heerlijk weg en ik kan mij heel goed in je vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik snap de teleurstelling je werkt keihard maar voldoet niet aan de eisen. Vergeet niet dat je voor jezelf blogt en niet voor bedrijven. Keep up the good work en ik weet zeker dat je er komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Dit is het eerste artikel wat ik van je lees en ikmoet zeggen. Je hebt gelijk.
  Maar van de andere kant, de pr bureaus hebben nog veel meer gelijk. Waarom geld uitgeven aan iemand die 4.000 mensen bereikt als ze ook ditzelfde geld aan iemand kunnen uitgeven die 40.000 mensrn bereikt? Vrij logisch toch

  Voot nu zou ik zeggen, stop je bloed zweet en tranen in promo van je blog, ipv in iets wat je alleen maar ongelukkig maakt?

  Als andere het kunnen, waarom zou jij t dan niet ook kunnen!?

  Come on girl, you can do this!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik ben de laatste tijd ook veel meer aan het nadenken over mijn blog (wat wil ik nou precies en hoe wil ik in de toekomst verder). Het aanschrijven van PR bureaus is niet iets wat ik heel snel zelf zou doen. Waarschijnlijk om dezelfde redenen die jij nu aangeeft. Ik zit ook nog niet op 10.000 unieke bezoekers per maand, maar er mag best wat meer gekeken worden ook naar de kwaliteit van artikelen. En nee je bent helemaal geen slechte blogger! Ik vind je leuk, vrolijk en gezellig in je vlogs en je artikelen lees ik ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen