#40 vertel jezelf dat je mooi bent

woensdag 6 januari 2016

Jezelf vertellen dat je mooi bent... Sjonge dat is nog lastiger dan je denkt. Nouja, ik denk dat de meerderheid van ons daar wel moeite mee heeft. Ondanks dat ik wel wat mensen ken die het maar al te graag tegen zichzelf zeggen, weet ik zeker dat ontzettend veel mensen hier moeite mee hebben. En ja hoor, ook ik hoor daar bij.


Het is zo ontzettend vreemd, mensen kunnen je meerdere keren vertellen hoe goed je er uit ziet, wat een mooie ogen je hebt en dat ze een moord voor je figuur zouden doen. Maar toch dringt het niet door. Waarom wil je het niet geloven? Waarom kan je niet gewoon het complimentje accepteren? OWN IT!

Wauw, wat is dit makkelijk zeggen tegen andere mensen. Zelf heb ik er ook ontzettend moeite mee. Als iemand mij verteld dat ik duidelijk ben afgevallen is het eerste wat ik denk, ehh.. hallo ik ben juist 2 kilo aangekomen laatste weken hoor. Of als iemand begint over de kleur van mijn ogen, ach.. is gewoon door het zonlicht of de kleur van mijn oogschaduw waardoor het beter uit komt. Constant maar smoesjes verzinnen om het complimentje af te kunnen slaan. Eigenlijk zouden we elkaar eens uit moeten dagen om een week lang complimentjes te accepteren. Dankjewel, in plaats van ah nee is niet zo.

Dit is onderdeel van het boekje 100 dingen die een vrouw eens in haar leven moet hebben gedaan
Zoals mijn geliefde Tove Lo zingt in het nummer Moments

''I'm not the prettiest you've ever seen, but I have my moments
Not the flaweloss one, I've never been. But I have my moments
I can get a little drunk, I get into all the don'ts,
but on good days, I'm charming as fuck!'' 

ik ben mooi, jij bent mooi!
OWN IT AND ACCEPT IT

Lijkt me leuk als je me volgt op bloglovin' en op instagram!
en abonneer dan gelijk even op youtube als je toch bezig bent, hihi

Liefs,
Rebecca

14 opmerkingen:

 1. Sterk! Amen! Helemaal mee eens! Zo had ik tijdens de kerst dat mijn tante zei: nou gelukkig zit er nu iets meer vlees aan die wangen.. Ze bedoelde het positief in de zin dat ik er weer gezond uit zag, maar mij verging spontaan de eetlust en dacht: zie je wel...Die 3/4 extra kilo's die zijn duidelijk zichtbaar! :-(

  Complimentjes accepteren is een goed doel voor 2016. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zoooo herkenbaar. Ik ga inderdaad ook altijd dingen verzinnen als ik een complimentje krijg over dat het niet waar is wat ze zeggen. En toen ik juist een keer een hele vervelende opmerking (belediging) kreeg ging ik daar wél in geloven en voelde ik me heel naar. Zo gek eigenlijk, ik ga vanaf nu complimentjes accepteren! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa, ik probeer complimenten ook steeds meer te accepteren! Al vind ik het zelf stiekem heel leuk om complimenten te geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word steeds beter in complimenten accepteren, moet ik zeggen! Nu bedank ik vriendelijk en steek ik hem in mijn achterzak om weer terug te halen als ik me wat minder voel. Dat helpt heel vaak, dus dat is mijn grote aanrader. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Juist! Ik ben het helemaal met je eens. Maar ik herken mezelf er ook erg in, complimentjes afslaan. Ik heb ook heel vaak dat ik dan oprecht ''blij'' ben met mezelf door bepaalde complimenten en dat ik dan vervolgens in de spiegel kijk en iets zie wat mij niet bevalt, dat ik dan meteen weer onzeker to the fullest ben. Arghh.. Maar ja, je moet jezelf accepteren zoals je bent. Er is er maar één van jou en er zal niemand zijn die jou beter kan zijn dan jezelf (snap je? haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, mooi en goed artikel!! Heel veel mensen zeggen helemaak van: je hebt dunne benen! Ik wil dat ook en ik wil ook zo dun als jij zijn!" Maar dat komt niet echt bij me aan. Erg goed stukje dit! Xx Kira

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik een compliment krijg denk ik altijd "neem jezelf in de maling" Hahaha, is idd moeilijk te accepteren dat het echt een compliment zou kunnen zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het helemaal met je eens! Ik doe het ook vaak genoeg, een "excuus" bedenken voor het complimentje, maar dat hoeft helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Complimenten accepteren en aannemen? Wat is dat?! Ik ben nummer 1 in wegwuiven hiervan haha. Zo onnodig! We zijn allemaal mooi, ook jij Rebecca :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal mee eens met je stukje tekst! Het is heel lastig een compliment echt echt te incasseren.. toch moeten we het vaker doen en ook vaker andere een compliment geven is belangrijk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. True ik vind het ook onwijs moeilijk.. ik kan ze moeilijk accepteren over mijn makeup oke maar over mijn lichaam geloof ik gewoon niet.. dus daar ben ik op fitness gegaan! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar! Het blijft lastig om complimentjes te accepteren.. je word er gewoon ongemakkelijk van. Maar geven doe ik regelmatig en vind ik ook erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inspirerend artikeltje en iets te herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen