DAG STOM LITTEKEN!

zaterdag 30 januari 2016

In oktober van het jaar 2013 werd ik geopereerd, op die operatie ga ik niet te veel in want in dit geval is dat geen relevante informatie. Tijdens mijn revalidatie van twee best wel grote littekens, is één daarvan open gegaan. Na heel veel ongemak en pijn, heeft het mij ook geestelijk behoorlijk aangetast. Maar de redding is nabij -hoop ik-

Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen, de littekens zitten op mijn borsten. Voor het verhaal maakt deze informatie het allemaal net wat makkelijker. De revalidatie leek goed te gaan, tot dat ik na  anderhalve maand een klein gaatje in één van de littekens kreeg. De arts vertelde mij dat het een gaatje was waar de wondvocht uit kwam en dat het heel normaal was. Natuurlijk geloof je dat want het klinkt allemaal heel erg logisch, right? Toch werd het gaatje steeds groter en groter en was het geen klein gaatje meer, maar meer een grote wond van een paar centimeter. 

Drie centimeter, vijf centimeter, acht centimeter... Uiteindelijk had ik een open wond, precies op mijn borst, van ruim zestien centimeter. De pijn die het deed is onbeschrijfbaar, maar ook het sociale ongemak en onzekerheid was niet bepaald leuk want geloof mij, de geur die er van zo een wond komt is geen pretje hoor. 

Inmiddels ben ik al twee jaar verder en heb ik niet meer het ongemak van een grote open wond, waarmee ik ruim anderhalf jaar mee heb gelopen. Toch houd de ellende hier niet op. Een grote wond, betekend een groot litteken. De wond zat precies onder mijn tepel en door het gewicht op de wond is mijn borst daardoor flink uitgezakt. Persoonlijk zit ik daar heel erg mee en besloot dat het tijd was hier wat mee te gaan doen. Twee jaar in onzekerheid lopen is genoeg geweest. 

Mensen zullen vast wel denken, ach je ziet er niks van.. het zit tenslotte onder je bh en niemand die iets door heeft. Maar is het dan helemaal niet belangrijk hoe ik me er zelf bij voel? Het feit dat ik niet meer in bikini durf, het feit dat ik het idee heb dat je in elk shirt de ongelijkheid ziet? En weet je wat, het kan me eigenlijk niet zoveel schelen wat mensen er van vinden dat ik dit ga doen, ik ben allang blij dat ik er eindelijk iets aan kan laten doen! 

15 februari is het zo ver, ik krijg EINDELIJK na meer dan twee jaar mijn litteken correctie! Ik ben zo ontzettend blij, benieuwd en dankbaar dat dit kan! Ook ben ik erg benieuwd naar het resultaat en hoop ik op een beter herstel dan mijn vorige operatie. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte! 

Is het al 15 februari!? IK KAN NIET WACHTEN! 
misschien ga ik rond deze periode vloggen, maar dat is nog niet zeker

Liefs, 
Rebecca

58 opmerkingen:

 1. Ah wat heftig dat dit is gebeurd Rebecca! En zo knap dat je er over schrijft! Ik heb zelf een litteken op mijn rug van nek tot heup, dus ken een beetje de onzekerheid die bij een litteken komt kijken. In bikini lopen is nooit hetzelfde want iedereen kan het zien. Maar dat van jou klinkt wel een stukje heftiger, aangezien de wond weer is open gegaan, dat lijkt me ontzettend pijnlijk en vervelend. Zo fijn dat ze er wat aan kunnen doen, ik ben heeel erg benieuwd hoe het verloopt en ben ook nu al benieuwd naar je update. Veel succes in ieder geval Rebecca <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow, daar had ik geen idee van. Dan begrijp je inderdaad heel goed in welke situatie ik zit. Heel erg bedankt voor je liever berichtje <3

   Verwijderen
 2. Echt ontzettend fijn voor je meis! Ik snap echt dat je je hierdoor onzeker gaat voelen en gelukkig kunnen zij er iets aan doen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad ontzettend blij dat er eindelijk iets aan gedaan word!
   Dankjewel <3

   Verwijderen
 3. Aah wat rot van dat litteken meis. Ik ken de onzekerheid van een litteken heel erg. Ik heb daarom 3 jaar geleden ook weer een operatie gehad voor mijn litteken, ik heb er toevallig ook een update over getypt voor over een paar weken. Ik ga keihard hopen dat het bij jou nu helemaal goed komt maar de kliniek waar jij geopereerd wordt heeft geloof ik al zóveel ervaring op dit gebied dat het wel goed moet komen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken inderdaad je verhaal, ook ontzettend heftig en misschien nog wel erger dan mij. Ik ben dan ook wel erg benieuwd naar je update! Ik heb inderdaad een kliniek uitgezocht die er wel wat van weet dus het moet bijna wel 100% zeker goedkomen.

   Verwijderen
 4. Och jeetje, twee jaar lang al met een litteken lopen op zo een jonge leeftijd moet verschrikkelijk zijn. Ik hoop op een spoedig herstel en dat je weer fijn een beetje de oude jij word. Het moet vast ook vervelend zijn nu met een vriend, al is t maar voor jezelf. Fijn dat er nu wat aan gedaan gaat worden! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook inderdaad, wie weet is dit een stap in de juiste richting.
   Heel erg bedankt!

   Verwijderen
 5. Ik ben zoo blij voor je! Het belangrijkste is dat jij je ee weer goed door gaat voelen! Heel veel succes! ♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel meis! Ik hoop dat er inderdaad mee te bereiken uiteindelijk.

   Verwijderen
 6. Wow, wat heftig! Wel knap dat je dit nu zo open met ons deelt. Ik begrijp je wel hoor! Natuurlijk zie je er niks van als je een beha aan hebt, tenzij je topless over straat gaat. Maar ik snap dat jij je er zelf helemaal niet oké bij voelt. Het gaat er uiteindelijk om hoe jij je voelt. Ik hoop dat de operatie goed zal uitpakken en dat je onzekere gevoel helemaal weg zal gaan. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voelt juist ontzettend fijn om hier zo open over te kunnen schrijven en het met mensen te delen die niet beoordelen. Ondanks dat dat natuurlijk wel zou kunnen zo in het openbaar. Heel erg bedankt :)

   Verwijderen
 7. Wat onwijs fijn voor je zeg! Kan mij voorstellen dat je hierna toe leeft en ik begrijp heel goed dat je je daar onzekerder door voelde. Laat het maar gauw de 15e worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het eindelijk gaat gebeuren! Op naar een mooi herstel en hopen dat het helemaal naar je zin zal gaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar gaan we inderdaad flink op hopen! We wachten af...

   Verwijderen
 9. Ah dat moet super fijn voor je zijn! Kan me heel goed voorstellen dat je er naar uit kijkt en snap ook heel goed dat je daar onzeker van wordt! Succes meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad wel heel erg fijn! Ben heel erg benieuwd en hoop er weer iets zekerder van te worden op lange termijn.

   Verwijderen
 10. Ik ben ongelooflijk blij voor je meid! Ik heb je meegemaakt in deze periode en ik snap 100% dat je hier iets aan wil laten doen.. en inderdaad het maakt niet uit wat mensen ervan vinden, het gaat om je eigen ikje in dit verhaal.. en je bent een vrouw en je wil je gewoon ook weer lekker voelen in je eigen lichaam. Ik steun je 100%!! en zet 15 feb in de agenda als reminder! Dikke kus en knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat liet Tam! Zodra ik beter ben gaan we lekker weer uiteten en vind je berichtje heel lief <3

   Verwijderen
 11. Ahww super fijn voor je girl! Hopelijk zal je je na de operatie weer een stuk fijner en zelfverzekerder voelen! Hou ons maar op de hoogte! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ontzettend rot voor je dat je hier na zo'n tijd nog last van hebt, maar gelukkig dat er wat aan gedaan gaat worden! Het is ook inderdaad heel belangrijk hoe je jezelf erbij voelt en als het jou stoort en je wil er iets aan doen dan moet je dat ook zeker gewoon doen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na twee jaar met die onzekerheid en pijn te hebben gelopen is het nu inderdaad wel tijd ja. Uiteindelijk doe ik het natuurlijk voor mezelf.

   Verwijderen
 13. Wat een verhaal zeg, heel knap dat je hier zo open over bent! Is zeker niet niets. Ik wens je alvast veel succes de 15de, fijn dat je er eindelijk wat aan kunt laten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt!
   Vind het erg fijn dat ik het op deze manier met mensen kan delen

   Verwijderen
 14. Wat heftig om te moeten lezen! Ik kan me best voorstellen dat je geen bikini meer wilt dragen. Goed dat je nu geopereerd wordt, dat zal wel helpen voor je zelfbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bikini is nog maar een klein onderdeel van dingen die ik niet meer wil/kan/durf. Ik hoop inderdaad dat dat snel weer zal veranderen.

   Verwijderen
 15. Wat spannend en tegelijkertijd ook fijn dat je een litteken correctie krijgt. Hopelijk geeft het je het gewenste resultaat en voel je je weer zelfverzekerder in bikini straks ♥ Heel veel succes de 15e! xx Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt!
   Ondanks dat ik er erg naar uit kijk, vind ik het ook erg eng hoor hihi

   Verwijderen
 16. Wow een wond van 16 cm? Pittig! Hoop heel erg dat je na de behandeling weer wat tevreden ermee kunt zijn. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, op zn grootst was deze 16 cm. Heel ongemakkelijk en het pijnlijkste wat ik tot nu toe heb meegemaakt.. Dankjewel!

   Verwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat super dat er iets aan het litteken kan worden gedaan. Lijkt mij ook helemaal niet fijn, en zou er ook ontzettend onzeker van worden. Alvast heel veel succes! x www.lovelyleisure.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar was ik ook ontzettend blij mee inderdaad.. Zag het somber in, maar gelukkig kom ik daar snel achter :)

   Verwijderen
 19. Oh jeetje wat een naar en heftig verhaal! Zou ik ook super onzeker van worden. Blij voor je dat je er nu iets aan kunt laten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is inderdaad niet zo gek met zo een litteken, hihi

   Verwijderen
 20. Heftig verhaal. Ik wens je heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heftig verhaal Rebecca! Stoer dat je dit zo deelt en voor jezelf er wat aan laat doen ! Topper! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heftig verhaal Rebecca! Stoer dat je dit zo deelt en voor jezelf er wat aan laat doen ! Topper! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heftig! Ik snap heel goed dat je daar wat aan wil doen als je jezelf daar onzeker door gaat voelen! Alvast heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt!
   Ben ook blij dat ik dit kan doen en doe het natuurlijk lekker voor mezelf :)

   Verwijderen
 24. Heerlijk zal dit zijn dat het eindelijk zo ver is, dat er iets aan gedaan word...wat een ander er daadwerkelijk van denkt is inderdaad helemaal niet belangrijk,ik kan mij zo goed voorstellen dat dit doorwerkt in je leven en functioneren.... een hele opluchting dat het eindelijk zo ver is dat het kan...succes meiske, nog een paar nachtjes slapen dan is het zover , je mag af gaan tellen ( klinkt kinderachtig, maar zo is het zeker niet bedoeld)...xx dikke knuffel petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, klinkt helemaal niet kinderachtig! Ik ben echt aan het aftellen en kan niet wachten! Ben zo benieuwd! Heel erg bedankt voor je lieve berichtje <3

   Verwijderen
 25. Kan heel goed begrijpen dat je dat niet lekker zit dat litteken. Vind het fijn voor je dat ze er wat aan gaan doen en hoop dat je herstelt naar tevredenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hey meid. Natuurlijk tast zoiets je zelfvertrouwen aan, dat kan ik me heel goed voorstellen. Wat erg in de eerste plaats dat dit je overkomen is, ik hoop dat het ziekenhuis waar je toen in behandeling was toch ergens tussenkomt in de kosten? Verder natuurlijk een spoedig herstel en een goed resultaat gewenst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm ja, ergens willen ze me wel tegemoet komen, maar dat heb ik zelf afgewezen. Ik wil daar niet meer naar toe want het vertrouwen is wel lichtelijk weg. Daarom kan ik wel denken oké het bespaart 1000 euro, maar in dit geval is het gevoel wat ik erbij heb belangrijker.

   Verwijderen
 27. Ik ben echt zo enorm blij voor je lief!! Ik weet hoe belangrijk dit voor je is. Ik kom wel op ziekenbezoek hoor, dus bereid je maar voor :P
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik verwacht nu wel een fruitmandje er dan bij he, hihi
   Tot snel dan <3

   Verwijderen
 28. Wat fijn dat je eindelijk een datum hebt en als je er zelf aan stoort moet je het zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik begrijp heel goed dat je dit laat doen, super veel succes! Hopelijk herstel je er snel van.

  BeantwoordenVerwijderen