Mooie aanvulling in je interieur: de kunst hangplant

Kunst hangplant, ook wel de klimplant, is een nep plant gemaakt van kunststof die aan de muur of het plafond gehangen kan worden. Het is een handige plant die je niet ergens neer hoeft te zetten. Je kunt deze namelijk handig aan het plafond laten bungelen.

Een kunst hangplant brengt naast dat het de ruimte opvult ook veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar de voordelen van de plant? In dit artikel lees je alles over de kunst hangplant, de verzorging en hoe deze als aanvulling in je ruimte kan zorgen. 

Verbergen met een kunst hangplant

Heb je misschien wat lelijke plekken op je plafond? Of vind je iets niet zo mooi in je interieur? Dan is dit voordeel van de kunst hangplant iets voor jou. Deze kunstplant kun je namelijk eenvoudig aan het plafond laten hangen. Dit kun je doen door een ruimte een beetje op te fleuren, maar ook om bepaalde plekken slim af te dekken. Hierbij kun je denken aan plekken die je niet zo mooi vind, maar ook plekken waar bijvoorbeeld een scheurtje in het plafond zitten, kun je deze mooie kunstplanten neerhangen. Je kamer fleurt ervan op en niemand ziet het scheurtje in het plafond meer.

Een goed groen alternatief

Hou je van de natuur, maar heb je geen groene vinger? Dan is de kunst hangplant een goed alternatief voor in jouw huis. De kunst hangplant heeft namelijk weinig tot geen onderhoud. De plant zal dus niet dood gaan in jouw huis door te weinig water of te veel zonlicht. Het enige wat aan te raden is, is om zo nu en dan een droge stofdoek over de plant heen te halen. Hiermee haal je het stof weg en is de plant weer zo goed als nieuw. 

Douchen in de jungle

Een ander voordeel van de kunst hangplant is dat deze overal in je huis kan worden opgehangen. Zelf in vochtige ruimtes als de badkamer kan een kunst hangplant goed tot zijn recht komen. Bij deze kunstplant hoef je namelijk geen rekening te houden met zonlicht, temperatuur, voeding en vochtigheid. Hierdoor kun je gemakkelijk een tropisch regenwoud maken van je badkamer. Lekker douchen in de natuur zonder dat je daarvoor werkelijk naar buiten toe hoeft. 

Ook voor in openbare ruimtes geschikt

Naast dat kunst hangplanten goed werken in een woning, werken ze ook goed in openbare ruimtes. Denk aan ziekenhuizen, winkels, etc. Daarnaast is het al eigenaar ook verantwoordelijker om soms kunst hangplanten op te hangen. Naast dat ze op de vloer niet in de weg staan, zorgen de kunst hangplanten ook niet voor een allergische reactie. Wanneer je echte planten in een ruimte zetten, kunnen mensen met allergieën last krijgen van hun huid, ogen of slijmvliezen. Dat wil je uiteraard niet hebben als bedrijf. Een kunstplant geeft deze stoffen niet af. Dat zorgt ervoor dat mensen met allergie ook zo naar binnen kunnen lopen zonder ergens last van te krijgen. Dat is zowel voor jou als eigenaar, maar ook voor de gast heel erg prettig.