Secto Design lampen zijn de Scandinavische trend van dit moment

Secto Design is een merk dat handgemaakte Scandinavische en ecologische designs maakt. Het zijn echte design lampen die in Zweden worden ontworpen en gemaakt. De Secto Design lampen zijn de trend van dit moment als je op zoek bent naar handgemaakte design lampen met Scandinavische invloeden. 

Hoe ontstond het merk Secto? 

Lang geleden is Secto begonnen met het ontwerpen van houten meubelen later zijn zij zich ook bezig gaan houden met de designlampen die ze vandaag de dag nog maken. In 1995 ontwierp ontwerper Tuula Jeséius de eerste meubelen samen met ontwerper Seppo Koho. De combinatie van hun ontwerpen was voor veel mensen liefde op het eerste gezicht en zij werden onafscheidelijk. Naast de houten meubelen kwam er vanuit de klanten vraag naar design-lampen die bij de meubelen passen. Zo werd de eerste hanglamp, de Secto 4200, geboren en is nog steeds de inspiratie voor de huidige modellen voor het merk Secto Design. 

Over het algemeen staat de berk centraal bij Secto vanwege haar knoestvrije fineerhout en witte schors. Dit komt mede doordat hij ideaal is om handgemaakte producten, waaronder dus de lampen, van te maken. Vanaf 2002 is Secto uiteindelijk gestopt met het maken van de houten meubelen en hebben zij zich gericht op de lampen. In elke ruimte wordt gestreefd naar individueel licht dat sfeer creëert door een fijne filteren. 

De populaire collecties van Secto Design

Een voor een zijn de lampen van Secto Design prachtig, maar toch springen er een aantal net iets meer in het oog door hun keuzes. Je kunt namelijk bij Secto gerecht voor zowel hanglampen, als wand-, tafel- en vloerlampen. 

De tweede collectie is de Secto 4201 en is naast hun prachtige design ook zeer praktisch voor het gebruik bij lage plafonds. Met een maximale hoogte van 45cm kun je deze hanglamp overal toepassen, zowel in een hogere ruimte als in een lage ruimte en ben je niet in jouw vrijheid beperkt. Nog steeds is dit type verkrijgbaar in vier kleuren. 

Ook de Octo 4240 van Secto Design is een bekende maar is wel vooral geschikt voor de hogere plafonds. Het design heeft namelijk een lengte van 68 cm en een doorsnede van 54 cm waardoor het een lange en robuuste lamp is. Zo’n design lamp moet je eigenlijk niet plaatsen in een kleine ruimte. Hij verdient zijn echte spotlight. Door de bijzondere lichtinval en zijn luchtige afwerking dat je bij geen enkel ander designmerk terug ziet komen. 

Op dit moment worden de lampen van Secto Design wereldwijd geëxporteerd naar meer dan 80 landen. Het is om die reden dan ook een van de meest bekende design-merken wereldwijd. Een van de laatste grote boosts was hun beginnende export in 2017 naar de Verenigde Staten waar ze nu ook veel naamsbekendheid hebben. Deze authentieke design-lampen maken jouw moderne woonkamer helemaal af omdat ze ook nog een keer duurzaam en handgemaakt zijn. Daarnaast vind je de uitstraling en lichtval bij geen enkel ander merk op deze manier terug.