Zo kun je mixen en matchen met fotolijsten

Fotolijsten kunnen elke kamer een persoonlijk tintje geven. In plaats van foto’s in de woon- of slaapkamer te hangen, kun je ze beter in fotolijstjes laten zien. Een slimme manier om dit te doen is door fotolijsten als decor te gebruiken. Je kunt vele stijlen lijsten vinden die verschillende decors zullen aanvullen. Hier zijn wat ideeën over hoe je fotolijsten kunt mixen en matchen om een stijlvolle look te creëren.

Hang meerdere fotolijstjes naast elkaar 

Dit is een klassieke en gemakkelijke manier om lijsten te mixen en matchen. Je kunt tot drie lijsten naast elkaar aan de muur hangen voor een mooie, symmetrische look. Er zijn veel verschillende lijst ontwerpen die bij deze stijl passen. Je kunt ook lijsten vinden met randen of graveringen die bij jouw inrichting passen. Als je meerdere lijsten bij elkaar wilt hebben, kun je ook meer dan drie lijsten ophangen. Plaats verschillende lijsten op een rij of in een galeriewandformaat om een stijlvolle look te creëren. Je kunt ook lijsten van verschillende afmetingen en vormen mixen en matchen om een interessant decor te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een groot frame met een kleinere fotolijst in standaard formaat ophangen. 

Verschillende vormen en maten

Een andere manier om lijsten te mixen en te matchen is door verschillende stijlen en maten te gebruiken. Dit kan een standaardformaat zijn, een klein lijstje voor foto’s van vrienden of familie, een grote collagelijst en meer. Je kunt ook verschillende materialen combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten lijst en een glazen lijst met metalen randen voor een andere lijst. Dit geeft gave uitstraling. Wat je ook moet onthouden, is dat je alleen verschillende materialen moet gebruiken als ze bij de foto’s passen. Als je een collagelijst met een kleurrijke foto gebruikt, gebruik dan een houten lijst die bij de kleuren van de foto past. Je kunt ook kiezen voor een modernere stijl en lijsten mixen en matchen met vormen of afmetingen die moderner zijn. Dit kunnen ronde of vierkante lijsten zijn.

Een creatieve twist 

Een manier om lijsten te mixen en te selecteren is door de lijsten op een kunstzinnige manier op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld door een spiegel te gebruiken of een onconventionele lijst te gebruiken. Spiegellijsten zijn een populair decoratief item om in huis te gebruiken. Het zijn meestal zilver- of goudkleurige lijsten met een spiegel aan de voorkant. Je kunt een spiegellijst op een kunstige manier ophangen door hem ondersteboven op te hangen. Dit zorgt voor een opvallende, maar subtiele look. Een andere manier om lijsten te mixen en matchen is door een onconventionele lijst te gebruiken. Een onconventionele lijst kan bijvoorbeeld een vintage lijst zijn, een decoratieve lijst of zelfs een mozaïeklijst.

 

Heb je nog geen foto’s? Doe wat inspiratie op op Instagram

Als je nog geen foto’s hebt, ga dan naar Instagram. Instagram heeft veel gecureerde fotocollecties die je kunt gebruiken om ideeën op te doen voor het mixen en matchen van lijsten. Je kunt op het platform ook zoeken naar deco inspiratie. Een andere optie is om een app als Pinterest te gebruiken om een stijlvolle lijstenwand te maken. Met deze app kun je foto’s uploaden en lijsten vinden die goed bij elkaar passen. Zo geef jij die saaie muur een gave touch-up!