Donzen dekbedden het hele jaar door

Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed en overweeg je om voor dons te kiezen? Donzen dekbedden helpen jou het hele jaar door heerlijk slapen en zijn daarom een absolute aanrader. We gaan het in dit artikel hebben over vier seizoenen dekbedden van dons en wat de voordelen zijn van dit natuurlijke materiaal. Je leest alles wat je wilt weten om een keuze te maken die je doet slapen als een roosje.

Vier seizoenen donzen dekbedden

Als je kiest voor vier seizoenen donzen dekbedden dan heb je elk jaargetijde het juiste dekbed op je bed liggen om onder weg te kruipen. Een vier seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen die afzonderlijk en samen te gebruiken zijn en jou zo elk kwartaal de juiste warmte geven. Doordat de 2 delen makkelijk aan elkaar vast te zetten zijn heb je eigenlijk 3 dekbedden voor de prijs van 1. Al naar gelang de temperaturen kies je welk dekbed je gebruikt. Hoe kouder het buiten is, hoe dikker het dekbed. 

Heerlijk warm en comfortabel in de winter

Als je de keuze maakt voor donzen dekbedden dan zul je ervaren dat je in de winter heerlijk warm en comfortabel ligt onder je vier seizoenen dekbed. Je kiest de variant waarin je beide dekbedden aan elkaar vast maakt en zo een heerlijk warm winterdekbed creëert. Het grote voordeel van dons is dat je niet bezwijkt onder de zwaarte van het dekbed, wat je met een synthetisch dekbed wel kunt ervaren. Het dekbed blijft licht aanvoelen terwijl je echt kunt voelen dat er een heerlijke warme deken op je ligt. Dons isoleert en houd je daarmee extra warm. Daarnaast heeft dons de eigenschap dat het je lichaamstemperatuur vasthoudt en dat maakt dat je de ideale temperatuur hebt voor een goede nachtrust.

Donzen dekbedden verkoelen in de zomer

Een andere eigenschap van donzen dekbedden die in de zomer erg prettig is, is dat dons van nature voor verkoeling zorgt als dat nodig is. Het absorbeert vocht en maakt dat je je niet plakkerig en zweterig voelt onder het dekbed. Daarnaast zorgt de lucht die tussen de veren zit voor ventilatie en extra verkoeling. Daarom slaap je ook in de zomer heerlijk onder een donzen dekbed. Bij de vier seizoenen variant kies je voor de dunnere zomer variant die er speciaal op gericht is om jou comfortabel te laten slapen tijdens warme nachten.

White Cloudz – Goodmorning!

Een tussenmaat voor het najaar en de herfst

Met donzen dekbedden in een vier seizoenen variant heb je een wat dikker deel dat je in de herfst en het voorjaar kunt gebruiken. Deze variant is perfect voor de dagen dat het best nog koud kan zijn en soms ook al wat warmer. De speciale eigenschappen van het dons houden je warm tijdens de wat koudere dagen en zorgen dat je koel blijft als het een nacht wat warmer is. Dons is een natuurlijk materiaal dat je op elk moment geeft wat je nodig hebt. Slapeloze nachten zijn met een dekbed van dons voorgoed verleden tijd.