Waar je op moet letten bij het kopen van steigerbuizen

Dat steigerbuizen tegenwoordig nog steeds erg populair zijn dat staat vast. Wist je dat ze al sinds de jaren 30 van vorige eeuw gebruik worden? Tegenwoordig kun je de buizen voor vele toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van ingewikkelde constructies zowel binnen als buiten de woning. Het bouwen met steigerbuizen is niet al te moeilijk en kan zonder al te veel problemen gerealiseerd worden. Waar moet je nu opletten als je besluit deze buizen te gaan gebruiken?

De aluminum steigerbuizen zijn ideaal voor buitengebruik

Ben je op zoek naar een steigerbuis dat ideaal geschikt is voor buitengebruik? Zoek dan niet verder en kies voor het aluminum type buis. Deze aluminum steigerbuizen zijn voor buitenprojecten een uitstekende keuze. Dit type materiaal roest namelijk niet en behoudt daardoor al z’n kwaliteit in allerlei weersomstandigheden. Naast dat het niet roest is het ook nog eens heel licht van gewicht. Dat maakt deze steigerbuis ideaal voor constructies die met regelmaat verplaatst moeten worden.

De gegalvaniseerde steigerbuis wordt het meest gebruikt

De standaard steigerbuis is de gegalvaniseerde steigerbuis. Iedereen is deze buis wel eens tegengekomen. Je kunt deze steigerbuizen overal voor gebruiken en de mogelijkheden zijn simpel gezegd eindeloos. Eén van de kenmerken van deze gegalvaniseerde steigerbuizen is dat het een hele mooie glanzende uitstraling heeft. Let wel op dat als je de buis buiten gebruikt het glanzende effect na enkele weken tot maand doffer wordt. Gebruik je de buis binnen dan zal dit proces van doffer worden langer duren. Je kunt dan zelfs jaren genieten van het glanzende effect. Gegalvaniseerde zijn multifunctioneel en kunnen zowaar voor bijna elk project gebruikt worden.

De zwarte steigerbuis gebruik je binnenshuis

Heb je het over zwarte steigerbuizen dan zijn dit eigenlijk gasbuizen met een zwarte coating. Je kunt deze type buizen heel makkelijk combineren met buiskoppelingen. Bij voorkeur kies je een stalen, aluminum of zwarte koppeling om de constructie te kunnen verstevigen. Je ziet de zwarte steigerbuis voornamelijk terug bij meubels. Deze buizen zijn namelijk niet geschikt voor buitengebruik. Je kunt ze wel gebruiken voor zakelijk gebruik zoals bij standbouw. 

Welke maat heb je nodig voor je buizen?

Welke maat steigerbuis je nodig hebt hangt helemaal af van je eigen persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het ook afhankelijk van je constructie. Wil je een robuuste krachtige uitstraling binnen je interieur hebben kies dan voor een steigerbuis met een grote diameter. Wil je het liever een beetje subtiel houden dan er voldoende andere verbindingen mogelijk voor een veilige constructie. Dan voldoet een kleine buisdiameter.

Let goed op de afwerking van de buizen

Tegenwoordig gebruiken veel mensen steigerbuizen voor accessoires en meubels in het huis. Dat klinkt zo gedaan, maar let wel op dat je het materiaal van de nodige afwerking moet voorzien. Vaak worden de buizen gecombineerd met steigerhout. Zo geniet je van een ideale combinatie en zorg je voor een geweldige sfeer in je huis. 
Haal deze producten en meer bij de online steigerbuis groothandel.