Houtlook vloertegels, daar kan echt hout niet aan tippen

Keramische tegels kunnen bijzonder goed lijken op hout. Dat komt onder andere door de verregaande techniek om zulke tegels te fabriceren. Ga je met je vingers over die tegels, dan voel je het reliëf van een boomstronk terug in de nerven die in het glazuur gebakken zijn. Ook de noesten ontgaan je niet. Het is dat je steen voelt, anders zou je echt denken met hout te maken te hebben. Houtlook vloertegels kunnen dan ook prachtige afspiegelingen zijn van natuurlijke houten vloeren. Alleen dan wel met een paar eminente voordelen. Want een keramieken vloer presteert namelijk op zeker vier fronten veel beter dan een houten vloer:

  • Keramiek is slijtvaster;
  • Keramiek vergt geen onderhoud;
  • Keramiek is vlekbestendig;
  • Keramiek doet het beter met vloerverwarming.

Houtlook vloertegels zijn nu ‘in’

Tegels die uitgelegd worden als keramisch parket. Menig woonkamer is al voorzien van zulke vloeren. Logisch ook, niet alleen zijn ze heel praktisch in het weinige onderhoud en brengen ze sfeer in huis, ze zijn nu ook onderwerp van een trend. Voor 2022-2023 staan de houtlook vloertegels in de schijnwerpers. De hardheid van de tegels is niet de norm meer voor kwaliteit want die is sowieso heel deugdelijk. Kwaliteit wordt nu afgemeten aan de ‘looks’ van de vloertegels. Hoe meer het hout benaderd wordt in vorm en structuur, des te kwalitatiever de tegels. En je kunt je eigen smaak toepassen want er is een ruime variatie aan kleuren en tinten te koop.

Warmtebron bij uitstek

Een tegelvloer is vaak wat koeltjes. De houtlook vloertegels nemen dat koele helemaal weg door zich als hout voor te doen. Maar op blote voeten kun je wel nog de koelte van keramiek ervaren. Behalve natuurlijk als je vloerverwarming hebt. Juist hier scoort de keramieken vloer veel beter dan een houten. Want hout heeft niet zoveel met hitte. Het droogt uit of er verschijnen kleine barstjes. Het kan ook kromtrekken of opbollen. Tegels blijven slijtvast en stevig liggen. Geen onderhoudsbeurt nodig. Bovendien kan keramiek ook een hogere temperatuur aan. Bij een houten vloer moet de vloerverwarming niet te veel stoken.

Houtlook vloertegels hoeven niet saai gelegd

De looks van hout op keramiek maken er al een houten vloer van. Maar als je die nu ook nog gaat leggen als een oorspronkelijk echt houten vloer, ziet het er nog beter uit. Veel vloertegels hebben al een rechthoekige plankvorm. Die kopiëren dus de planken al heel aardig. Maar je kunt ook tegelstroken kiezen die je in visgraatvorm gaat leggen. Een visgraatparket van keramieken tegels met houtlook, dat is meer dan net echt. Dat is een sierlijke onverslijtbare en goed ogende vloer die je de rest van je leven zal ondersteunen. Want keramiek gaat snel een leven lang mee. Je kunt de vloer ook in blokverband leggen. Dan heb je meteen de sfeer van een jaren dertig pand te pakken.

Leg een vloer die bij je interieur past

Heb je een Scandinavische stijl in je huis? Kies voor een keramieken vloer met whitewash oak look. Ben je trots op je Bohemian Interior? Kies dan een warm eiken met mooie vlam. Of heb je een klassiek interieur vol antiek? Probeer dan houtlook vloertegels die een warme bruin getinte uitstraling hebben. Met houtlook tegels kun je goed combineren.