Wat zijn de trends in keukens

Als je gaat kijken naar wat de trends zijn in keukens op dit moment, dan kom je 4 stijlen tegen. De basisinrichting van de keukens is modern en voorzien van alle gemakken. De buitenkant heeft zijn eigen uitstraling. Van design tot landelijk en modern tot tijdloos. Wij vertellen je alles over de verschillende stijlen die op dit moment hot en happening zijn.

Design in de keuken

Met design keukens kun je echt een statement maken. Deze modellen vallen op en maken een statement in je huis. Het uiterlijk valt op doordat er gekozen is voor andere materialen en modellen. Deze varianten vragen het beste van het beste en laten alleen de modernste technieken en innovaties zien. Dat zie je terug in de apparatuur en in de kasten. Meestal is dit een keuken die op maat gemaakt wordt en waar design en optimale functionaliteit samen komen.

Landelijke keukens

Als je denkt aan landelijke keukens, dan komt vaak het beeld omhoog van de keuken van je Opa en Oma met allerlei tierelantijntjes. En waar in de keukenkastjes boerenbont servies staat te pronken. De klassieke stijl is een blijver en dat snappen we heel goed. Een landelijk model is een oase van rust in je huis en heeft een romantische uitstraling. Toch zijn ook de landelijke modellen van alle moderne gemakken voorzien. Je ziet vaak hout terug bij landelijke keukenkastjes. Van onbewerkt hout dat een robuuste en stoere uitstraling geeft tot meer bewerkt voor een knusse sfeer. De kleuren die gebruikt worden zijn zacht en rustiek. Ouderwets zijn deze modellen zeker niet. De details maken de keuken met handgrepen in porselein, metaal, messing, gietijzer en hout en tegels op de wand en op de vloer.

Moderne keukens

Veel mensen kiezen voor keukens die een moderne uitstraling hebben. Modern staat voor kalmte en efficiëntie. Maar ook voor een eigentijds ontwerp en opgeruimd en geordend. Alle spullen hebben een eigen plek en de kastruimte is slim ingedeeld. Deze modellen zijn cool en gezellig tegelijk. Er wordt vaak gekozen voor hoogglans, lichte kleuren en greeploze kasten. Toch heeft ieder tijdloos model zijn eigen uitstraling en kan elk modern model aangepast worden aan de specifieke wensen die je hebt. Je kunt hier een ruimte creëren waar je zoveel meer doet dan alleen koken. Vaak is het de basisruimte waar een gezin het meeste samen tijd doorbrengt.

Tijdloze keuken

Keukens met een tijdloos design zijn nog altijd populair. Een tijdloos model is een model dat niet snel gaat vervelen en dat over een aantal jaar nog steeds past in het tijdsbeeld. Dat betekent niet dat de keuken saai is of minder stijlvol. Tijdloos staat voor eenvoudig maar stijlvol en functioneel. Een model dat voldoet aan de hedendaagse wensen en er elegant uitziet. Vaak wordt er gekozen voor wit of een andere neutrale kleur omdat felle kleuren sneller gedateerd zijn. Als je voor tijdloos kiest is dat een slimme keuze met het oog op de verkoop van je huis. Tijdloze keukenkastjes dragen bij aan het behoud van de waarde van je huis.