Waarom is de zwarte lijst zo populair?

Kunstwerken die aan de muur hangen kunnen niet alleen het interieur verrijken, maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld foto’s en diploma’s in te lijsten. Of andere objecten, zoals een gedroogd bloemenboeket, het shirt van je favoriete voetbalclub of zelfs je trouwjurk als je dat wilt. Een zwarte lijst is enorm populair, maar waarom is dat zo? In onze blog vertellen we meer over zwarte lijsten, waarom ze zo populair zijn en welke keuzes je hebt als je voor deze lijsten kiest.

Zwart past vrijwel overal bij

Heb je een kleurrijk interieur of juist een interieur met wat zachtere tinten? Heb je een leder bankstel in de woonkamer staan of juist stoelen en banken van stof? Heb je veel meubels van hout of juist van aluminium of staal? Het maakt eigenlijk niet uit welke stijl je hebt, want zwart past vrijwel overal bij! Of je nu een klassiek, modern of juist een industrieel interieur hebt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen te benoemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een Scandinavisch interieur waarin grotendeels witte meubels staan. Dan kan een zwarte lijst misschien niet de beste keuze zijn. Ondanks dat zwarte accenten in dergelijke inrichtingen ook voorkomen. Het heeft natuurlijk ook een beetje te maken met je persoonlijke smaak.

Van welke materialen is een zwarte lijst gemaakt?

De zwarte lijst is dus populair, maar je kunt wel een aantal keuzes maken als je naar een dergelijke lijst op zoek gaat. Want je hebt ook verschillende zwarttinten waaruit je kunt kiezen. Ga je juist voor hoogglans zwart of kies je eerder voor een matte afwerking? Daarnaast worden de lijsten ook van uiteenlopende materialen gemaakt. Zwarte lijsten worden doorgaans van hout, kunststof of aluminium gemaakt. De aluminium lijst is de perfecte keuze voor een modern of industrieel interieur terwijl de lijsten van hout vaker voorkomen in landelijke en Scandinavische inrichtingen. Kunststof wordt in de regel gekozen vanwege de prijs, omdat het materiaal in vergelijking iets goedkoper is.

Is een zwarte lijst altijd de beste keuze?

De zwarte lijst is vaak de beste keuze, omdat de lijst minder goed opvalt. Je wilt natuurlijk de focus op het ingelijste kunstwerk of object hebben. Zwart is stijlvol en zorgt zelfs voor een chique uitstraling. Toch is zwart niet altijd de beste keuze. Bijvoorbeeld als het kunstwerk of het object dat je wilt inlijsten erg donker is. Dan zou je beter voor een lijst in een lichtere kleur kunnen kiezen. Dan komt hetgeen dat je wilt inlijsten ook beter tot zijn recht!

Verschillende afmetingen

Evenals andere lijsten is de zwarte lijst ook in verschillende maten verkrijgbaar. Zo is er voor ieder kunstwerk of object wel een geschikte lijst te vinden, maar succes is niet altijd gegarandeerd. Soms kom je net iets ruimte tekort of je houdt juist ruimte over. Wanneer je een foto of een diploma wilt inlijsten kun je de overgebleven ruimte eventueel opvullen met een mooie passe partout, maar je kunt er ook voor kiezen om een lijst op maat te laten maken bij Verno.com. Als je hiervoor kiest heb je keuze uit kleur en materiaal en je krijgt ook een lijst die perfect past.